Søg efter rejse
Eventyrlige Marokko med solfaktor

Eventyrlige Marokko med solfaktor

Farverige Marokko er måske det mest spændende land i Nordafrika. Her kan du kombinere 1000 og 1 natt, hektiske basarer og eksotisk arkitektur med strandferie, shopping og flotte hotellet for pengene.

For mange danskere er det første møde med Marokko ofte en forlænget weekend i Marrakech. Den farvestrålende by ligger ved foden af Atlasbjergene, og er en fascinerende blanding af gammelt og nyt,det eksotiske og det moderne. Hvis du desuden vil have lidt sol og strand i løbet af ferien, kig nærmere på feriebyerne Agadir og Essaouira. Lige meget hvad du vælger, har du alle muligheder for en spændende ferie i Marokko.

marrakech-djema-fnaa-sunset

Marrakech – eventyrbyen

Marrakech var tidligere hovedstaden i Marokko, og ligger inde i landet, ved foden af Atlasbjergene. Her er brede boulevarder, fem-stjernede luksushoteller og lækre butikker – alt du kan forvente dig at finde i en moderne storby. Indenfor bymuren ligger den gamle, originale bydel, medinaen. Her har tiden stået stille, og stemningen kan være intens med masser af mennesker og folk som gerne vil sælge dig alt fra tæpper til nødder, læderjakker og lamper.

Det store torv, Djemaa el Fna, er på UNESCOs verdensarvliste. Når solen går ned, forvandles pladsen til en enorm udendørs restaurant med masser af forskellige retter og dufte. Hvis du ikke er sulten , skal du i hvert fald test den friskpressede appelsinjuice…smager himmelsk!

marrakech-jardin-majorelle

En af de mest populære seværdigheder i Marrakech er Koutoubia-moskéen, den største moske i byen og en af byens smukkeste bygninger. En anden flot oplevelse er at tage på en dagstur med guide op i bjergene og til Ourikadalen, hvor der bor berbere, Marokkos oprindelige befolkning. Mange af turene kommer forbi et kollektiv, hvor kvinder producerer arganolie. Naturen i Atlasbjergene er magisk, og det er hyggeligt at blive inviteret ind på et glas te og måske noget at spise hos berberne.

 

agadir-strand

Feriebyen Agadir

Agadir ligger ved Atlanterhavskysten og er Marokkos vigtigste ferieby. Med over 300 dage med solskin om året, og temperaturer på mellem 20 og 30 grader er den en perfekt destination for dig som elsker sol, sommer og strandliv. Her er også et godt udvalg af golfbaner.

Stranden i Agadir er lang, og langs strandpromenaden er det folk og aktiviteter hele dagen. På de hyggelige restauranter som ligger langs stranden spiser du godt – specielt hvor du bestiller fisk eller skaldyr.

marokko-kameler

Med sine europæiske cafeer, moderne bygninger og flotte hoteller er ikke Agadir en typisk marokkansk by. Men der  er også en del basarer og gamle fort som gør, at du faktisk føler, du har været i Marokko. Tag gerne ud til fortet Kasbah som ligger på et højdedrag lidt udenfor byen. Her kan man snuppe en ridetur på kamel, hvis lysten skulle melde sig!

I Agadir finder du Marokkos største marked, Suk Lhed. Hvis du har tid kan du sagtens besøge Marrekech når du holder ferie i Agadir, men så skal det nok være med en overnatning i byen – det tager tre timer med bus hver vej.

 

essaouira-glad-fyr

Essaouira – den hvide by

Smukke, idylliske Essaouira ligger også langs Atlanterhavskysten, ca 200 kilometer nord for Agadir. Den bliver ofte kaldt for «Den hvide by», og er stedet for dig, som synes at Agadir er lidt for hektisk og med for mange turister, og som savner strandmuligheder i Marrakech.

Essaouira har været en by i årtusinder, og for 1000 år siden var det kystens mest vigtige havneby – ikke mindst for pirater og smuglere. I tresserne og halvfjerdserne var byen populær blandt musikere, kunstnere og hippies, som blev tiltrukket af den rolige atmosfære, det smukke lys og omgivelserne. Både Frank Zappa, Jimmy Hendrix og Janis Joplin opholdt sig her i perioder, og der er stadig nogle få overvintrende hippier i bybilledet – nu ældre damer og herrer. Mange tager til Essaouira for at surfe. Grundet de særlige vindforhold er byen et af verdens hotspots for folk fra hele verden som vil surfe, hænge ud på stranden og nyde livet.

 

essaouira-marokko-marked

Nattelivet er forholdsvis roligt, men det er en del barer inde i medinaen og langs strandpromenaden. Mange af restauranterne serverer lækre fiskeretter, og priserne er i den behagelige ende. Essaouira har mange flotte strande, og her ligger også en del små caféer og barer, hvor man kan sidde og kigge på folk og nyde udsigten over havet.

 

marokko-shopping-kermaikk

Spa og shopping

Nu hvor du er i Marokko, gå ikke glip af et besøg på det lokale hammam (bad). Her bliver du skrubbet, vasket og masseret efter kunstens alle regler, til en pris hvor alle kan være med. En sjov oplevelse! Den bedste shopping gør du på de lokale små markeder og i souken. Ting som mange køber med hjem er tæpper, skind, sølv, keramik og diverse småting til køkkenet som krydderurter, chilipulver og lignende. Man må gerne prutte om prisen!

Nationalretten i Marokko er couscous. Den serveres ofte sammen med gryderetten tagine. Landets nationaldrik er myntete, og du kan regne med at blive tilbudt et glas når du er i souken for at shoppe. Teen er brygget av mynteblade og serveres i høje glas med masser af sukker.

marokko-mynte-te

 

Klik på “Se mere” for at se flere priser og afgange.

Hvis du leder efter noget andet, brug søgefunktionen til venstre, hvor du kan søge fra den lufthavn som passer dig bedst, i en bestemt tidsperiode og hvor længe du vil være ude at rejse..

Vores bedste tilbud til Agadir lige nu

Agadir ... ... nætter ... ... Vælg
Agadir ... ... nætter ... ... Vælg
Agadir ... ... nætter ... ... Vælg
Agadir ... ... nætter ... ... Vælg
Agadir ... ... nætter ... ... Vælg
Agadir ... ... nætter ... ... Vælg

Vores bedste tilbud til Marrakech lige nu

Marrakech ... ... nætter ... ... Vælg
Marrakech ... ... nætter ... ... Vælg
Marrakech ... ... nætter ... ... Vælg
Marrakech ... ... nætter ... ... Vælg
Marrakech ... ... nætter ... ... Vælg
Marrakech ... ... nætter ... ... Vælg