Genua resa

5 restauranter i Rom du ikke skal gå glip af!

Der er så mange restauranter i Rom, og det kan synes være en svær og uoverskuelig opgave at finde det perfekte sted at spise. En generel regel er dog, at styre udenom de spisesteder som ligger tættest på de store attraktioner: her vil du betale for meget for både maden og vinen. Brug vores 5 insidertips!

Her skal du spise i Rom

Luksusrestauranten La Pergola

Dette er kendiskokken Heinz Becks flagskipsrestaurant i Rom. Herr Beck har gennem årene samlet hele fem Michelinstjerner sammen – så bliver det næsten ikke bedre.  La Pergola ligger på toppen af hotellet Cavalieri, som i sin tur ligger på en af byens syv højdedrag – det betyder en magnifik udsigt over byen! Det du kan spise her er i den absolutte topklasse, og priserne er bestemt ikke lave. Menukortet byder på på et miks af klassiske italienske retter og fusionskøkken i de højere gastronomiske luftlag. Tag en jakke på og lange bukser, og bestil bord – ellers kommer du ikke ind.

Osteria Bonelli – her spiser du godt og billigt

En osteria er en lidt enklere restaurant, og ofte er en osteria uden de store dikkedarer når der kommer til indretningen af lokalet.  Osteria Bonelli i området Tor Pignattara øst for den gamle bymidte er lige på denne måde. Det tager lidt tid at komme hertil og finde stedet – men det er rejsen værd. Menukortet laves om hver dag og kan læses på de tavler, hvor man skriver dagens retter ned med kridt. Og hvad kan man spise? Klassisk italiensk kost som mama lavede den for 50 år siden, og altid med masser af grøntsager fra regionen. Fiskeretter fra tid til anden (oftest om fredagen) og naturligvis masser af lækker pasta. Det er billigt: pasta og hovedretter fra mellem 8 og 10 euro, hvis du bestiller contorni ved siden af (måske en tallerken med lynstegte courgetter i olie og hvidløg) koster det måske 3-4 euro. God og billig vin.

Er Burchetto – det lille hul

Navnet Er Burchetto betyder”det lille hul” og det er en god beskrivelse. Det er en lille, simpel restaurant som de lokale elsker. Hvis du går forbi en restaurant og kan se en gris (nej den lever ikke længere) i lokalet har du fundet Er Burchetto. Ejeren Franco købte grisen på en ferierejse for mange år siden, og fra tid til anden får den lov til at stå ude i gaden for at lokke kunder til. Gris er også hvad man helst serverer her. Er Burchetto er nemlig en porchetteria, og det man sælger mest af her er noget så dansk som en slags flæskesteg med sprød svær. Retten er dog meget italiensk og ikke mindst meget kendt i regionen Lazio, hvor Rom jo ligger. Flæskestegen serveres simpelt men godt sammen med et godt brød og en lokal vin. Vinen kommer i en kande, og glassene er simple drikkeglas. Hvordan det smager? Godt!

Sora Margherita – fra det romersk-jødiske køkken

I de gamle jødiske kvarterer ligger denne perle af en restaurant, og udefra ligner det bare en dør ind i et almindeligt hus. Også når man så er inde er det svært at forestille sig, at der venter en fest – men det gør det. Lidt historie med på vejen: Rom var imperiets hovedstad og til byen kom folk fra hele den kendte verden – også fra det vi i dag kalder for Israel og Palestina. Jødiske mænd og kvinder arbejdede (men nogle blev også holdt som slaver) i byen gennem hundredevis af år, og den jødiske enklave har leveret mange af de retter, Roms indbyggere af i dag kendetegner som typiske for byen og regionen – en af dem er artiskok, bagt i ovn på en måde der gør, at man kan spise hele artiskokken, ikke kun bladene. På Sora Margherita smager det hele godt: husets gnocchi er berømt, kødretterne er mættende og pastaretterne enkle men himmelske. Hvis du spise noget som er typisk for det romersk-jødiske køkken, bestil f.eks retten “ansjoser med julesalat” eller “kylling med peberfrugt”.  En stor madoplevelse.

Mesob – hvornår spiste du mad fra Etiopien senest?

Når du kan spise mere pasta, pizza og bruschetta – tag over til Mesob. Her kan du dykke ned i det etiopiske køkken, og det er først og fremmest forskellige gryderetter som er populære. Man er ikke bange for at bruge mange krydderier i køkkenet – dette gælder også for de vegetariske retter kokkene komponerer. Typisk serverer man de forskellige retter sammen med et lækkert surdejsbrød som bruges til at spise retten med, og til at tørre den sidste, gode sauce op med. Kyllinggryden Doro Wot smager fantastisk. En sjov madoplevelse – og priserne er bestemt ikke høje.

Til Rom fra København

Destination Hotelstandard Afrejse Varighed Turoperatør Pris Vælg
RomHenter afrejsedato..2 dageHenter pris..
RomHenter afrejsedato..3 dageHenter pris..
RomHenter afrejsedato..4 dageHenter pris..

Til Rom fra Billund

Destination Hotelstandard Afrejse Varighed Turoperatør Pris Vælg
RomHenter afrejsedato..2 dageHenter pris..
RomHenter afrejsedato..3 dageHenter pris..
RomHenter afrejsedato..4 dageHenter pris..
Rom 768x300