Søg efter rejse
Strande på Cypern

DEJLIGE CYPERN ØEN SOM FUNGERER ÅRET RUNDT

Cypern har virkelig det hele: Ikke alt for lang rejsetid fra Danmark, et yderst stabilt og varmt klima med over 300 soldage om året og ikke mindst flot natur, fantastiske strande og spændende køkken. Om sommeren er det virkelig varmt, og temperaturen er behagelig til langt frem i november. Om vinteren vælger mange Cypern for at gå lange ture i bjergene, cykle og bare nyde solen.

De fleste rejsende til Cypern holder ferie på den sydlige del af øen. Mange vælger hyggelige Larnaca og Limassol, de unge samles i Ayia Napa, som vel er Cyperns svar på Ibizas mest pulserende festbyer og børnefamilierne kan godt lide Fig Tree Bay. På den vestlige del av Cypern ligger smukke Paphos. Nordcypern er jo en republik med stærke bånd til Tyrkiet, og øen havde Europas sidste lukkede grænse til for nogle år siden. Grænsen er nu åben, og den politiske situation forbedres stille og roligt.

Her kan du se nogle forslag til rejser til Cypern. Husk: du kan altid søge på andre afrejsedage og hvor længe du vil være vek, hos os rejser du fleksibelt. 5, 9 13 eller 20 dage?

Til Cypern fra København

Destination Hotelstandard Afrejse Varighed Turoperatør Pris Vælg
Larnaca Henter afrejsedato..1 ugeHenter pris..
LimassolHenter afrejsedato..1 ugeHenter pris..
Ayia NapaHenter afrejsedato..1 ugeHenter pris..
Fig Tree BayHenter afrejsedato..1 ugeHenter pris..
PaphosHenter afrejsedato..1 ugeHenter pris..
NordcypernHenter afrejsedato..1 ugeHenter pris..

Til Cypern fra Billund

Destination Hotelstandard Afrejse Varighed Turoperatør Pris Vælg
Larnaca Henter afrejsedato..1 ugeHenter pris..
LimassolHenter afrejsedato..1 ugeHenter pris..
Ayia NapaHenter afrejsedato..1 ugeHenter pris..
Fig Tree BayHenter afrejsedato..1 ugeHenter pris..
PaphosHenter afrejsedato..1 ugeHenter pris..
NordcypernHenter afrejsedato..1 ugeHenter pris..
Strandpromenaden i Larnaca

Lidt om de forskellige byer og strande på Cypern

Larnaca er en ægte cypriotisk by, fuld af shopping, fine restauranter og en skøn strandpromenade hvor mange sidder om aftenen og lader op til diskoteket eller natklubben. 7 km fra ecntrum ligger Larnaca Bay, hvor områdets bedste strande ligger. Det er nemt at tage bussen eller måske ved at leje en knallert.

Limassol er en storby med 160.000 indbyggere. Der er ingen strande lige ved centrum, men ikke langt væk ligger f.eks Kourion, en super strand med lidt mørkere sand og småsten. Pissouri hedder områdets største og bedste strand med alle tænkelige faciliteter.

Ayia Napa er byen hvor der er gang i den døgnet rundt. og nede i området ved torvet er der flere barer og diskoteker end steder hvor man kan snuppe en god halloumi-sandwich – og det kan man ellers mange steder på Cypern. Fine strande lige ved byen med det fineste sand.

Fig Tree Bay er mere roligt og mere rettet overfor børnefamilier. Her findes alle faciliteter indenfor gåafstand med shopping, restauranter og forlystelser. Det er ikke langt til Ayia Napa hvis man vil have mere action.

Paphos er en lille perle på Cyperns vestkyst, og er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Smuk kyst og fantastiske muligheder for at opdage sin egen lille badestrand. Høj standard på mange hoteller og ikke helt billigt.

Nordcypern er jo sådan set ikke en del af Cypern  men er egen republik med stærke bånd til Tyrkiet. Her tales tyrkisk, kulturen er en blanding af det cypriotiske og det tyrkiske. Hovedbyen langs nordkysten hedder Girne (Kyrenia på græsk) og er ganske charmerende. De bedste strande i området kommer du bedst til med bus, taxa eller egen bil. Det er ikke altid der er pakkerejser til Nordcypern, men hvis du finder en – prøv det!