gtsczycq

Rejs til frodige Madeira - skøn destination, nok mest for voksne

Madeira kaldes ofte for “den grønne ø” eller for “den blomstrende ø” og det passer – her er grønt og frodigt. Næsten året rundt finder du blomstrende buske og blomster, og der er sågar hele små skove med laurbærtræer.

Klimaet på Madeira er subtropisk, og det er lidt som om her hersker et evigt forår. Madeira deles på midten af en bjergkæde, så klimaet er forskelligt på de to dele af øen. Der blæser ofte en ret hård vind fra nordøst, som så fanges op og giver tåge og regn på nordsiden. Sydsiden er anderledes, her er varmere og mere solrigt, og der er mindre vind.

Kysten har ikke mange naturlige strande, men mange klipper og kan være ganske dramatisk – så børnevenligt er her ikke, og Madeira er heller ikke børnefamiliernes favorit. Det skal dog siges, at de fleste hoteller har fine swimmingpools.

Noget du skal opleve er at gå en tur op langs de mange fine vandrestier øen har. Mange af dem tager dig op i det flotte landskab, hvor belønningen til sidst er den flotteste udsigt. Husk gode sko og en flaske vand! Mange tager også til Madeira for at spille golf, her er to store fine golfbaner, og du kan i princip spille året rundt.

 

Til Madeira fra Kastrup

Destination Hotelstandard Afrejse Varighed Turoperatør Pris Vælg
MadeiraHenter afrejsedato..1 ugeHenter pris..
MadeiraHenter afrejsedato..2 ugerHenter pris..

Til Madeira fra Billund

Destination Hotelstandard Afrejse Varighed Turoperatør Pris Vælg
MadeiraHenter afrejsedato..1 ugeHenter pris..
MadeiraHenter afrejsedato..2 ugerHenter pris..
001

Funchal

Funchal – hovedstaden på Madeira
Helt sydpå på Madeira ligger hovedstaden Funchal. Byen ligger i en bugt, og sniger sig op i landskabet som et slags amfiteater med havnen og havet i bunden. Byens navn stammer fra det portugisiske ord “Funcho” som betyder “fennikel” – her var (og er) nemlig mange fennikelplanter da de første folk begyndte at komme til øen for 600 år siden.

Madeira betyder “træ” på portugisisk, i øvrigt.

Havneområdet har en lang promenade, hvor man kan gå uden at blive blæst væk eller blive våd – promenaden er beskyttet af to moler. I dette område ind mod byen ligger byens shopping og masser af restauranter og barer. Lidt øst for centrum af byen ligger den ældste bydel, Zona Velha. Her finder du blandt andet byens torvehaller, hvor der sælges frugt, grøntsager, fisk, skaldyr og naturligvis også madeiravin.

Et lille stykke udenfor Funchal ligger badeanlægget Lido, som består af store pooler, kunstigt anlagte med havvand. For dig der vil gå en tur, anbefaler vi at starte med at tage svævebanen, der er to forskellige. Den ene tager dig op til Monte og den flotteste udsigt, den anden har den botaniske have som endestation. Tag endelig ikke banen ned igen, men benyt lejligheden til at gå ned.

Man spiser godt i Funchal – specielt anbefaler vi skaldyr og fisk.

 

007

Køkkenet er mere tropisk end man tror på Madeira

001

Mange tager til Madeira for at fiske – både fra land eller fra en båd, langt ude til havs

008

Masser af flotte landskaber – perfekt for at gå en lang tur i

005

Dramatisk natur på Madeiras nordside