Verden  » De forenede Arabiske Emirater

- en eksotisk blanding af luksus, shopping og storhedsvanvid

De forenede arabiske emirater ligger i Mellemøsten og grænser op til Oman og Saudi-Arabien. Landet har syv emirater der hedder Dubai , Abu Dhabi, Fujairah, Sharjah, Ajman, Ras al-Khaimah og Umm al-Qaiwain. Hovedstaden for alle emiraterne er Abu Dhabi og landets valuta er Dirham (ca. DKK 1,50).

Emiraterne er ekstremt afhængig af olie og er i dag verdens 5. største eksportør af det sorte guld, lige foran Norge. Abu Dhabi ligger i centrum af oliereserverne, mens Dubai fokuserer mere på de finansielle erhverv og turisme. En del af olieindtægterne er investeret i turistindustrien. Dette er især tydeligt i Dubai , men andre emirater som Abu Dhabi har haft den samme udvikling de sidste år. Nogen ville kalde det for storhedsvanvid, men der skal ikke være nogen tvivl om at disse kolossale byggeprojekter tiltrækker mange turister og giver stor arbejdsindvandring fra blandt andet Indien.

Klimaet er egentlig delt ind i to perioder. Oktober til april er højsæson og her falder temperaturen til godt under 30 grader og giver et behageligt klima. Der kan falde nogen regn, men kun i korte perioder. Maj til september kan der være dage på godt over 40 grader og med en meget høj luftfugtighed.

Søg rejse