Farverige og forførende Dubai - en ægte ørkenoase

Dubai var for bare nogle årtier siden en lille fiskerlandsby, men har i dag vokset sig til en af verdens mest spændende metropoler. Byen sætter fortsat nye verdensrekorder, hvad enten det er verdens højeste bygning, verdens eneste 7-stjernede hotel, verdens største shoppingcenter eller verdens største indendørs skibakke(!). Det er helt forståeligt at Dubai er en interessant by, der har noget at tilbyde alle - hele tiden.

Til trods for den rivende udvikling er det stadig muligt at få et glimt af det gamle Dubai som det en gang var. I bydelen Deira er tempoet lidt lavere og her kan man tage en hyggelig vandretur gennem de trange smøger og de mange markeder i den svale aftenluft før middagen indtages på en lokal restaurant. Andre kendte områder i Dubai er Downtown Dubai , Bur Dubai og selvsagt Jumeirah Beach , der er det mest populære område at bo i. Jumeirah Beach er en flere kilometer lang finkornet og lavvandet sandstrand, og parallelt med stranden ligger den hyggelige gågade, The Walk. Bor du på et af strandhotellerne er det skønt at kunne spadsere ud om aftenen og spise "al fresco" på en af de mange restauranter. De sidste år er der også bygget en flot marina der er værd at besøge.

Store dele af Dubai er planlagt således, at man bliver nødt til at blive transporteret for at bevæge sig rundt i byen. Der er hypermoderne vejsystemer og en splinter ny metro og en taxi er altid nem at få fat i, og tilmed temmelig billig.

På grund af en høj standard, relativt kort rejsetid (ca. 5 timer fra København) og det store udvalg af underholdning og aktiviteter, vil Dubai altid være populært for europæiske turister. Her får du storby, strandferie, oplevelsesferie og familieferie i én og samme tur. Dubai kan være meget varmt om sommeren og hvis du rejser med børn er vinterhalvåret det bedste tidspunkt at komme hertil på. Det er nemt at rejse rundt i Dubai, men det kan dog være en god idé at sætte sig ind i lokale skikke og regler hvis du rejser hertil fx. under Ramadanen.

Søg rejse
Dubai (WatchMojo.com)
Dubai (DefinitelyDubai.com)