Søg efter rejse
Billige rejser til Malta

Billige rejser til Malta

Malta er en unik ø i Middelhavet! Her får du byer fra middelalderen, korsfarerborge, fine strande, hyggelige restauranter og virkelig god shopping. Et fint miks. Malta er ikke en stor ø, faktisk et af verdens ti mindste lande, hele Malta er mindre end Bornholm – men dog med en halv million indbyggere!

Her kan du bo på Malta

Sliema og St Julians (samlet kaldes området ofte for Paceville) er to byer på den nordlige kyst hvor der er flest aktiviteter. Sliema er Maltas næststørste by efter hovedstaden Valletta, her bor 15.000 mennesker og her er mange hoteller, restauranter og barer – og nogle af øens bedste hoteller. St Julians er byen hvor der virkelig er gang i den om natten, og her findes også en ny strand man har fået bygget, men man kan også bade i havet via trapper ned fra strandpromenaden.

St. Pauls Bay ligger også i nord og har det samme navn som den fine bugt i nærheden. Lige ved siden af ligger Qawra och Bugibba. De tre byer føles som et stort område, og her er masser af strande, barer, restauranter og hoteller.

Alle tilbud du ser her er for 1 uge med fly og ferielejlighed – men du kan ofte rejse fleksibelt. Prøv at søge i 8, 12, 15 nætter eller hvad der nu passer dig bedst, gerne med plus/minus et par dage for afrejsetidspunktet.

Til Malta fra København

Bugibba     nætter     Se mere
Qawra     nætter     Se mere
St Julians     nætter     Se mere
St. Pauls Bay     nætter     Se mere
Sliema     nætter     Se mere
Malta     nætter     Se mere

Til Malta fra Billund

Bugibba     nætter     Se mere
Qawra     nætter     Se mere
St Julians     nætter     Se mere
St. Pauls Bay     nætter     Se mere
Sliema     nætter     Se mere
Malta     nætter     Se mere

Til Malta fra Aalborg

Bugibba     nætter     Se mere
Qawra     nætter     Se mere
St Julians     nætter     Se mere
St. Pauls Bay     nætter     Se mere
Sliema     nætter     Se mere
Malta     nætter     Se mere

Malta - Tidig morgon vid hamnen i Valletta

Lidt mere om Malta

EU og Euro: Malta er en del af EU siden 2004 og man bruger euro som valuta.

Sprog: Malta har to officielle sprog: maltesisk og engelsk. Maltestisk er svært at lære: en blanding af arabisk, italiensk, fransk og engelsk. Man de fleste taler perfekt engelsk, og mange også fransk eller italiensk. Det sjove sprog hænger sammen med Maltas historie: øen har været en del både Frankrig, Spanien, Italien og England, og nærheden til Nordafrika gav de mange arabiske ord.

Vejret: Tørt, varmt og masser af sol. Middeltemperatur på 23 grader om dagen og 16 om natten – målt over hele året! I januar ned til 15-18 om dagen, og i juli og august kan det blive et pænt stykke over de 30 grader.

Spise på Malta: Middelhavsmad med influencer fra alle de lande som har været forbi – så har finder du lidt af det hele. Men man spiser godt og ganske billigt på Malta generelt, specielt fiks og skaldyr. Nogle specielle retter du kan teste på Malta: kaningryde (!) og Kapunata, en slags varm grøntsagsret som minder en del af fransk ratatouille. Der produceres god vin på Malta.

Snorkling och dykning yderst populært på Malta. Vandet er superfint og der er masser at kigge på under vandet. For de eventyrlige er der mange gamle skibe på bunden at udforske.

Andre aktiviteter er windsurfing, velholdte vandrestier, masser af muligheder for at cykle skønne ture, man kan spille golf på f.eks  Royal Malta Golf Club, en flot gammel golfklub.

Vandet kan drikkes fra hanen men smager ikke godt. Køb vand på flaske.

Shopping er billigt på Malta og de fleste ting koster mindre end i Danmark, også de store kendte kæder. I Sliema ligger Maltas største shoppingcenter, The Point. Hvis du vil have noget fra Malta med hjem som faktisk er lavet på Malta, gå på jagt efter læder, guld, keramik – og køb gerne et par flasker vin med hjem. På den mindre ø Gozo laver man f.eks en ganske spændende slags portvin.

Spøjs attraktion – Popeye Village

Ved byen Mellieha ligger Popeye Village, en by som blev bygget som kulisse til filmen “Skipper Skræk” fra 1980. Filmen blev ikke den helt store fremgang, men byen er der endnu.