Søg efter rejse
Den store Kreta-guide

Den store Kreta-guide

Hvilken by på Kreta passer bedst når du rejser med familien? Eller med kæresten? Vi hjælper dig finde det perfekte sted på Kreta – Grækenlands største ø og næsten et lille land i sig selv.

Kreta er altid på toplisten over sommerens mest populære destinationer. Og det er ikke så mærkeligt, for her finder du alt fra rolige byer ved vandet med lange strande til spektakulære ture i bjergene, spændende kultur og historie og for dig der vil et hektisk natteliv, siger Fredrik Kinnunen fra solfaktor.dk.

Mange af feriebyerne på Kreta passer både for dig som rejser med eller uden børn. For at gøre det nemmere at vælge det rigtige sted, prøver vi her at fremhæve hvilke steder som fungerer bedst for familier med børn eller for dig der rejser alene eller kæresten eller måske veninden.

For børnefamilier

Når børnene trives, ja så trives de voksne også. Derfor er valget af hotel ekstra vigtigt for børnefamilier, og det er en god idé at vælge et hotel tæt på en børnevenlig strand.

Chaniakysten i nordvest er ofte det mest populære valg for børnefamilier. Her ligger feriebyerne som perler på en snor, med fine strande og gode familiehoteller. Et populært sted for familier er Gerani, en hyggelig, ret lille ferieby med en lang, bred strand og et godt udvalg af cafeer og restauranter.  Hvis I ønsker et større udvalg af aktiviteter så er det kun to kilometer over til nabobyen Platanias. Her er det ganske hektisk  i sommerperioden, så mange børnefamilier foretrækker at bo måske ikke midt i det hele men i udkanten af Platanias. Et alternativ til Gerani er Agia Marina, som ligger nogle kilometer udenfor Platanias. Her er der en lidt mere rolig atmosfære, og her finder du også lavvandede, børnevenlige strande.

Helt sydpå, på den østlige side af Kreta ligger den lille by Makrigialos. Her finder du nogle af de bedste strande på denne side af øen. I havnen ligger små fiskebåde ved siden af udflugtsbådene som hver dag fyldes op af turister med snorkelgrej og håndklæder.

Hvis det skulle være fristende at besøge en by med lidt flere restauranter og mere shopping end Makrigialos, tag til Ierapetra. Ierapetra er faktisk den by som ligger længst sydpå i Europa, og herfra kan du tage en båd ud til Khrysi, en idyllisk ø med flotte, hvide strande.

For voksne uden børn

Chania er et eldorado for dig, som vil kombinere en lille storby med hyggelige gader og muligheden for at nemt kunne tage ud til stranden. Chania er Kretas næst største by, og en af hovedattraktionerne er den smukke havn, som blev anlagt i den periode, hvor Kreta var en del af Venedigs interesseområde i Middelhavet.

Byen har mange smalle, brostensbelagte gader med masser af butikker, restauranter og små caféer. De bedste strande ligger vest for byen, og den som ligger tættest på hedder Nea Hora, og den ligger faktisk ikke mere end 2 kilometer væk – det vil sige i næsten gåafstand hvis det ikke er for varmt.

Vest for Chania ligger Platanias med en syv kilometer lang sandstrand, og et godt udvalg af cafeer, restauranter og butikker. Det mest hyggelige ved Platanias er nok den gamle  bydel. Her er mange gode spisesteder, og mange af dem har fantastisk udsikt. Mange vælger også Platanias fordi der er kort afstand (10 km) til Chania.

Rethymnon er en av de mest charmerende byer på Kreta. Specielt hyggeligt er det i den smukke gamle havn med gamle facader og farvestrålende både. Gå heller ikke glip af den romantiske gamle, hvor man med fordel kan spise en hyggelig middag sammen med kæresten. En af anledningerne til at Rethymnon er så populær, er den lange og meget velholde strand som ligger midt i byen. Her er der god gang i tingene hele sommeren.

På østkysten finder du den lille perle Agios Nikolaos, en charmerende lille by med ægte græsk atmosfære. Her går tiden ret langsomt, så her får du tid til alle de gode bøger du har taget med på ferien. I havnen spiser du godt på en af de mange små familierestauranter, og i byen kan man fare lidt vild i de små gader og stræder. Hvis du har lyst til at opleve øen Spinalonga, en ø som tidligare var forbeholde patienter med spedalskhed, tager du over til nabobyen Plaka (ca. 30 minutter med bil) hvorfra færgen sejler til Spinalonga.

 

Til Kreta fra Danmark

Gerani     nætter     Se mere
Platanias     nætter     Se mere
Agia Marina     nætter     Se mere
Chania     nætter     Se mere
Rethymnon     nætter     Se mere
Platanias     nætter     Se mere
Hersonissos     nætter     Se mere
Agios Nikolaos     nætter     Se mere
Elounda     nætter     Se mere
Agia Pelagia     nætter     Se mere