Søg efter rejse
Ferie for dig, som vil prøve noget nyt

Ferie for dig, som vil prøve noget nyt

Hvad har de mange græske øer, Mallorca og Kroatien fælles? Jo, de er alle på danskernes topliste over sommerens favoritdestinationer. Hvis du har lyst til at opleve noget nyt på en ellers kendt destination, får du her nogle tips!

Puerto de Soller, Mallorca – tæt på naturen

Mallorca er danskernes nummer et på ferietoplisten. Familier med børn vælger ofte Alcudia, hvor par og de unge mere vælger Palma, Palmanova eller Magaluf på øens sydlige side. Mallorcas vestkyst er dog ikke helt lige så fyldt op, og hvis du ikke har været på denne del af Mallorca kan du roligt glæde dig. Ca. 45 minutter med bil fra Palma finder du den lille ferieby Puerto de Soller. Her er forholdsvis roligt og ikke så højt tempo, men der er stadig mange fine caféer, barer og restauranter. Puerto de Soller er også et godt udgangspunkt for dig, som vil opleve naturen og måske gå en tur i bjergene. 

Korčula i Kroatien – en lille perle

Hvor Dubrovnik, Hvar og Split bobler og koger fra juni til september er stemningen en helt anden og med god plads mellem liggestolene på den grønne og flotte ø Korcula. Øen er en af de smukkeste i Kroatien, og det er nemt at komme hertil ved at sejle fra Split eller Dubrovnik – det tager kun et par timer. “Hovedstaden” på øen er en hyggelig by med middelalderatmosfære, og man siger, at Marco Polo blev født her. Korcula er et perfekt valg for dig, som vil have rolige feriedage i den smukkeste natur med små hyggelige strande og det reneste vand at bade og snorkle i.

Flotte, grønne Korfu

Ja vi danskere elsker Grækenland, men Korfu er stadig lidt en hemmelighed for mange. Men Korfu er en flot og grøn ø, og her får du både shopping, kultur, lækre strande og gode hoteller. Korfu har fået mange influencer fra Italien, da øen var en del af det venetianske rige i mere end 400 år. Selve Korfu by er også hyggelig med flotte huse og masser af virkelig gode restauranter.

Tag på stranden ikke langt fra Lissabon

Portugals hovedstad er en charmerende og smuk by med en unik atmosfære. Her kan man sagtens fare lidt vild i de hyggelige gader og stræder, du spiser friskfanget fisk og skaldyr til moderate priser og hvidvinen er frisk, kold og billig! Det er hyggeligt, at køre med sporvogn rundt i byen, og om aftenen besøger du måske en fadobar i hyggelige bydelen Alfama. Men nu kommer det bedste: kun 25 kilometer vest for Lissabon ligger Cascais og Estoril. Man tager bare toget og vupti! er du på stranden. Her er blandt andet en hyggelig 3 kilometer lang strandpromenade med caféer, restauranter og leben hele dagen. Om aftenen tager du bare tilbage til dit hotel i Lissabon med sand i skoene og saltvand i håret.

Her ser du nogle priseksempler med afrejse i løbet af sommeren. Alle priser er pr. voksen og for en uge.

Ferie for dig, som vil prøve noget nyt

Puerto de Soller     nætter     Se mere
Puerto de Soller     nætter     Se mere
Korcula     nætter     Se mere
Korcula     nætter     Se mere
Korfu     nætter     Se mere
Korfu     nætter     Se mere
Lissabon     nætter     Se mere
Lissabon     nætter     Se mere