Søg efter rejse
Find den perfekte ø for dig i Kroatien

Find den perfekte ø for dig i Kroatien

Kroatien er meget mere end de mest kendte steder som Makarska, Split og Dubrovnik. Der er over 1.100 små og store øer at vælge mellem – her er vores guide til nogle af Kroatiens bedste og smukkeste øer.

Mange af de kroatiske øer har gode forbindelser til fastlandet, og med lidt planlægning hjemmefra, kan du sagtens nå at kombinere to eller flere af dem i løbet af din ferie. Her er fem af de øer, vi er lidt ekstra vilde med i Kroatien:

Korcula – smuk middelalderby

Grønne og frodige Korcula er kendt som en af de smukkeste øer overhoved i  Adriaterhavet. Den største by på Korcula hedder Vela Luka og ligger på øens vestkyst, men det er på østkysten øens smukkeste by ligger som meget passande hedder netop Kurcula. Byen bliver ofte sammenlignet med den større by Dubrovnik: her er smalle gyder og hyggelige, brostensbelagte gader og torve. Restauranter og caféer er der også, og det hele ligger indenfor ringmuren fra 1200-tallet.

På Korcula ligger også byen Lumbarda, hvor man har lavet vin i de sidste 2.300 år, og det eneste sted i verden, hvor man laver hvidvin på en drue der hedder noget så mundret som Grk. Tæt på Lumbarda finder du også to af øens mange sandstrande. Sandstrande er ellers en sjældenhed i Kroatien.

Korcula passer for alle, som vil have en rolig ferie i smukke omgivelser. Det er nemt at komme til Korcula med færge fra Split eller Dubrovnik.

Vis – vild og smuk

Vis er den kroatiske ø, som ligger længst væk fra kysten. Øen var lukket land for turister i den kommunistiske periode i landet, og blev først åbnet op igen i 1989. Der er stadig ret få hoteller på øen, som føles lidt rå og urørt. Du bor enten i havnebyen Vis eller i landsbyen Komiza på den anden side aføen. På Vis spiser du fantastiske fiskeretter og de friskeste skaldyr, og det hele skylles ned med vin fra øens egne producenter. Vis rejser du til med færge, turen tager lidt over to timer fra Split.

Krk – smuk ø med bro

Krk ligger mellem Pula og fastlandet, og dette er den næststørste ø i Adriaterhavet. Broen til fastlandet gør det nemt at komme hertil. På Krk oplever du det genuine Kroatien, hvor den mest kendte ferieby er Baska på den sydvestlige kyst. En perfekt destination for dig, som vil have sol, strand og afslappede dage. Stranden lige ved byen er næsten to kilometer lang, og da det er en strand lavet af sten, bliver vandet helt klart – perfekt for snorkling også tæt på stranden.

Andre smukke byer på Krk er fine Vrbnik, med gode restauranter hvor du f.eks kan smage den lokale hvidvin Zlathina. Den gamle bydel i byen Krk er også et besøg værd. Og hvem skal vælge Krk? Børnefamilier og dem der vil have fred og ro – her er ikke meget natteliv. Den nemmeste måde at komme til Krk på er ved at flyve til Pula.

Losinj – fokus på wellness

Losinj er grøn og frodig, og mange kommer hertil for at pleje helbredet. Grundet de mange fyrretræer, det rene vand og det dejlige klima med over 200 dage solskin om året er Losinj blevet kendt for at have gode effekter på kroppen. Her er både sand- og stenstrande, og den skønne natur ligger oftest helt ned til strandene. Losinjs største by hedder Mali Losinj, og her finder du små restauranter, et fiskemarked og en del shopping. For at komme til Losinj tager du nemmest til Krk og videre med den lokale færge.

Mljet – for dig der elsker natur

Mljet er en af Kroatiens smukkeste øer. Øen er kendt for dets kristalklare vand, en særdeles flot natur og her er også Middelhavets største saltvandssø med de flotteste koraller. Der er fyrre- og egetræer over hele øen, og en pæn del af øen har haft status af nationalpark siden 1960. Besøg gerne den hyggelige by Saplunara, her er en fin strand og en lagun. Den nemmeste vej til Mljet er via Dubrovnik og så videre med færgen. Turen tager en time.

Flybilletter til Split
Flybilletter til Pula

Flybilletter til Dubrovnik

Hoteller på Korcula
Hoteller på Vis
Hoteller på Krk
Hoteller på Losinj

Hoteller på Mljet