Søg efter rejse
Find din drømmestrand på Fuerteventura

Find din drømmestrand på Fuerteventura

Med sine 152 strande skal du nok finde din drømmestrand på Fuerteventura. Øen bliver ofte kaldt for Europas svar på Caribien, og den frister med rolige feriesteder i varme og smukke omgivelser.

Fuerteventura er den næst største af de Kanariske Øer, men her er langt færre turister som end på de andre øer. Her findes noget for alle, men først og fremmest er det stedet, hvor du slapper af fra dagligdagen i smukke omgivelser. Her er ikke mange støjende diskoteker og store shoppingcentre, men til gengæld venter dig milelange strande, lokale delikatesser og genuin, spansk atmosfære. Det krystalklare vand indbyder til at snorkle eller dykke, og den behagelige vind giver fine muligheder for kitesurfing og windsurfing, og specielt på øens østlige side er forholdene gode.

Det er nemt at komme rundt med bil, og da Fuerteventura er den mest flade af alle de Kanariske Øer, kan man også med fordel leje cykel og trampe sig frem til den bedste strand! Hvis du vil kombinere Fuerteventura med Gran Canaria eller Lanzarote, går der færge til og fra øerne flere gange om dagen.

Corralejo

corralejo

Den lille fiskerlandsby Corralejo ligger nordpå, og har en afslappet, spansk atmosfære. Her går livet i et roligt, behageligt tempo. Fuerteventura har over 150 strande, og nogle af de smukkeste ligger udenfor Corralejo. En af dem er Parque Natural de Corralejo. Sanden er kridhvid, og det er god plads for både små og store gæster. Den sydlige del af stranden er den mest rolige, og fungerer derfor godt for børnefamilier.

I den lille havn i Corralejos finder du flere hyggelige og gode restauranter. På Fuerteventura spiser man meget fisk, men bliv ikke overrasket, hvis du også finder ged på menukortet. Køb gerne den lokale ost Majorero-ost med hjem. Nattelivet i Carralejo består mest af barer – mange af dem med levende musik fra tid til anden.

Costa Calma

costacalama

Costa Calma ligger på den sydlige del af Fuerteventura, og har alt du skal bruge for en uge eller to. Navnet betyder «Den rolige kyst», så dette er Fuerteventuras bedste destination for dig som elsker sol og strand i rolige og afslappede omgivelser. Her finnes et godt udvalg af hoteller, både for dig som rejser med eller uden børn. Den to kilometer lange Costa Calma-strand er finkornet og dejlig at være på. I den nordlige ende ligger der to familiestrande, mens der i den sydlige ende er perfekte forhold for at surfe. Der sker ikke så mange ting om aftenen, og turisterne bruger mest tiden på at spise og drikke godt – og hygge med en bog eller en omgang kortspil.

Caleta de Fuste

caletadefuste

Caleta de Fuste er en perfekt ferieby for børnefamilier, og for alle andre som vil have en rolig og afslappet ferie. Stranden er lavvandet og en mur fjerner lidt af vinden. I det område som ligger indenfor marinaen, er vandet helt stille – her kan børn i alla aldre bade uden at risikere store bølger.

Udvalget af restauranter og barer er stort, og det tilbydes mange forskellige vandsportaktiviteter. Havet udenfor Caleta de Fuste er kendt for at have mange delfiner og skildpadder.

Caleta de Fuste liger tæt på lufthavnen, så her vil du kunne høre nogle fly oppe i luften – kan være godt at vide. Noter, at byen har mange navne: nogle kalder den for Caleta de Fuste, andre for El Castillo, Caleta eller Costa Caleta.

Jandia

jandia

På den sydlige spids af Fuerteventura ligger Jandia  – en moderne ferieby med mange hoteller – som generelt holder god standard. Her finder du Fuerteventuras største, og mange synes også den flotteste strand. Vi taler om Playa Sotavento, som er en del av de 30 kilometer lange strækning med sand og strand mellem Playa Barca og Morro Jable. Nogle steder er den op til 100 meter bred. Dette er også et af de bedste steder på de Kanariske Øer, hvis du vil lære at surfe, her er så mange forskellige vind- og vandforhold, at både nybegyndere og professionelle har noget at komme efter. I august hvert år afholder man her VM i windsurfing!

Jandia har i øvrigt et godt udvalg af restauranter, butikker og pubber. Når du ikke gidere mere sol og strand, tag ud på et lille eventyr og tag op på Fuerteventuras højeste bjerg. Lige i nærheden ligger nemlig Pico de la Zarza, 807 meter over havet. Fra toppen har du fantastisk udsigt over havet.

I den vestlige ende af Jandia ligger Morro Jable, en hyggelig, typisk kanarisk fiskelandsby og med en havn, hvor du kan tage færgen over til Gran Canaria.

    nætter     Se mere
    nætter     Se mere
    nætter     Se mere
    nætter     Se mere
    nætter     Se mere
    nætter     Se mere