Søg efter rejse
Gode hoteller i Budapest

Gode hoteller i Budapest

Dette er opskriften på Budapest: snup lidt mellemeuropæisk charme og flotte boulevarder, krydr med et køkken fyldt af gryderetter og rustik smag, og server med en ordentlig portion historie!

Byen er ret nem at gå til: den ligger på begge sider af Donau, hvor vestsiden er mere moderne og østsiden den historiske og hvor der sker mest. Over det hele ligger masser af ting at opleve og se, og ikke mindst masser af skønne hoteller. Det vigtige i Budapest er ikke hvor du bor men hvordan du bor: taxa er forholdsvis billigt og metrosystemet nemt at gå til.

Her får du 5 forslag til hoteller vi godt kan lide i Budapest. Hvis du vil se prisen for en samlet pakkerejse med fly, klik dig bare videre. Det er ikke alle hoteller som er ledige alle dage, men det er sjældent vi må melde alt udsolgt. Alle priseksempler er med flyrejse plus 3 nætter på det pågældende hotel. Men naturligvis kan du få flere eller færre nætter, det kan du nemt ændre når du søger videre. God rejse til Budapest!

Til Budapest fra København

Budapest     nætter     Se mere
Budapest     nætter     Se mere

FEM HOTELLER VI GODT KAN LIDE I BUDAPEST- OG NOGLE TIPS TIL HVAD MAN KAN OPLEVE I DENNE HERLIGE BY

Plus Hotel Ambra, 4**** hotel med fin beliggenhed i centrum. Her er du tæt på shopping ved Kiraly-gaden og mange metrostationer. Moderne komfort, måske ikke så charmerende men beliggenheden er i top til de penge. Lille ekstra plus: der er en sauna til når man kommer hjem efter en lang dag.

Bestil Ambra her

Grand Hotel Margitsziget, 4**** hotel med beliggenhed på Margrethe-øen. En sjov oplevelse synes vi man får på dette kæmpe hotel med store værelser, have og ikke mindst et spa-wellness center med sauna, solarium, jacuzzi og indendørs swimmingpool.

Bestil Grand Hotel her

Buddha Bar Klotild Palace, 5*****hotel som ligger lige ved byens hovedshoppingstrøg Vaci Utcá. Her får du boudoirstemning for alle pengene og en hoteloplevelse du ikke glemmer. Flot indgangsparti, pæne værelser i stærke farver og alle faciliteter man kan ønske sig, inklusive et spacenter.

Bestil Buddha Bar Hotel her

Boscolo Residence, 5***** lejlighedshotel med virkelig god plads i moderne designerstil. Beliggenheden er ved Rakoczi-boulevarden så det er nemt at bevæge sig ud i byen herfra. Perfekt for dig som måske vil have ekstra plads – eller som rejser flere sammen.

Bestil Boscolo Residence her

Kempinski Corvinus, 5***** hotel som nok er det største i byen! Flere restauranter og barer, spacenter, indendørs swimmingpool…og beliggenheden ved Erzebet-pladsen er yderst central. Her får du moderne hotelluksus for alle pengene!

Bestil Kempinski her

Tips til hvad du skal opleve i Budapest

Du skal spise solid ungarsk kost! Retterne har specielle navne, og husk at ungarsk faktisk er i familie med finsk og tyrkisk. Derfor de mange ö og ü og andre vokaler. F.eks er Pörkölt navnet på en af de mest populære gryderetter. Der er tusindvis af restauranter, men Pozsonyi Kisvendeglo på adressen Radnoti Miklos Utca er vellidt.

Du skal huske at tage dit badetøj med. Der er masser af offentlige og private badehuse, hvor man kan nyde varme bade. Budapest ligger så heldigt til, at der kommer varmt thermalvand op fra undergrunden. Gellertfördü (fördü=bad) er det mest berømte med flot indretning, men måske lidt dyrt. Nej tag i stedet for metroen til stationen Hösök Tere (ter=plads eller torv) og gå det sidste stykke vej over til  Széchenyi gyógyfürdő , som er det berømte bad du nok har set på billeder hvor folk spiller skak ude i vandet. Tre opvarmede pooler med dejligt varmt vad – også om vinteren.

Man laver overraskende gode vine i Ungarn, og et par timer over på Det Ungarske Vinhus anbefales varmt. Det ligger på Buda-siden af byen, ikke langt fra det store Hilton-hotel. Man får et lille glas og så er det bare om at gå på opdagelse i de mange vine – ad libitum.

Køb salami, krydderier og andet lækkert med hjem fra den store torvehal som ligger midt i byen. På 1. sal er der små fast food-bikse som serverer lækre ting.

Du skal nok reservere billetter før du kommer til byen, men Operahuset er flot og byder på kunst i verdensklasse.

Tag en sejltur på Donau, enten om dagen eller som et dinner-cruise. Superhyggeligt!

Der er virkelig mange barer og vandhuller i Budapest, men på det sidste er man begyndt at lave pop-up-barer i huse som alligevel skal rives ned lige om lidt. Så er du advaret.

Ved Erzebet-pladsen arrangeres hver måned WAMP hvilket er en forkortelse af Wasárnapi Művész Piac = søndagsmarkedet for design.  Her kan du finde sjovt tøj, sko, ting fra lokale upcoming designere og meget andet.