Søg efter rejse
Her er de bedste tilbud i efterårsferien

Her er de bedste tilbud i efterårsferien

Efterårsferien er der lige om lidt, og hvis du ikke fik nok sol i løbet af sommeren, er det måske her du skal tanke lidt op? Nede ved Middelhavet er der jo stadig næsten sommer, så her får du nogle forslag.

I oktober er sommeren forbi de fleste steder i Europa, så du skal så langt som muligt sydpå og gerne østpå som muligt. Derfor anbefaler vi Cypern og Kreta. Men kigger man på tallene, har Mallorca overraskende høje temperaturer også i oktober – i snit 23 grader. Mallorca har desuden den fordel, at kapaciteten er høj med mange flyafgange og da det er udenfor højsæsonen er der god plads på strandene og restauranterne.

Cypern

“Cypern ligger langt ude østpå i Middelhavet, og her er gode, stabile temperaturer fra tidligt forår til langt ind i efteråret. 340 dage med sol om året siger statistikken” fortæller Ruth-Elin Simonsen fra solfaktor.dk.

Nogle af de bedste destinationer for familier med børn ligger på Cyperns østkyst. Fig Tree Bay er en populær ferieby for dette publikum, og her er mange familievenlige hoteller. Hvis du vil have et kæmpe udvalg af restauranter, natteliv og shopping, er det Ayia Napa du skal vælge.

Flere og flere får øjnene op for den smukke by Paphos, som ligger på Cyperns vestkyst. Her er ikke lige så fine strande som du får østpå, men byen har en hyggelig strandpromenade, et fint udvalg af restauranter og mange skønne hoteller.

Middeltemperaturer på Cypern i oktober

Dagtemperatur: 28
Soltimer: 8

Vandtemperatur: 24

kreta-oversiktsbilde

Kreta

“Middelhavets største ø er et populært feriemål for skandinaviske turister i om sommeren, og med sin beliggenhed mellem Middelhavets og Nordafrikas vejrsystemer er sæsonen lang – man kan næsten tage til Kreta året rundt og få sol” fortæller Ruth-Elin Simonsen fra solfaktor.dk.

Langs hele den nordlige side af øen ligger feriebyerne efter hinanden, og her er både store og små hoteller. Agia Marina og Gerani er byer, som mange familier vælger. Her er tempoet lavt, og strandene er børnevenlige. Hvis du vil have lidt mere fest og farver kan du vælge Platanias eller måske Rethymnon.  Hvis det er ægte græsk stemning du leder efter på ferien, vil vi tipse om byen Agios Nikolaos på Kretas østkyst.

Middeltemperaturer på Kreta i oktober
Dagtemperatur: 23
Soltimer: 6

Vandtemperatur: 23

mallorca-puerto-pollensa768x384

Mallorca

Den spanske ferieø er år efter år sommerens mest populære destination for danskerne, og netop derfor kan det være en god idé at tage turen til Mallorca når øen ikke er helt så fyldt op – du vil få bedre plads på stranden, på restauranten og på landevejen.

“Temperaturen er lidt lavere her end på Kreta og Cypern, men 23 grader i luften og over de 20 i vandet er jo stadig ret pænt sammenlignet med den sommer vi lige har haft i Danmark” siger Ruth-Elin Simonsen fra solfaktor.dk.

Børnefamilier vælger ofte Alcudia, hvor Palma og feriebyerne sydpå mere er til voksne som rejser uden børn. Hvis du ikke har været på den smukke vestkyst som Mallorca har, ja er det måske på tide? 45 minutter med bil fra Palma by ligger f.eks den lille ferieby  Puerto de Soller. Her er stille og roligt, men stadig med et godt udvalg af barer, caféer og restauranter.  Puerto de Soller fungerer godt både for børnefamilier og for par som vil have en stille og rolig ferie i naturskønne omgivelser.

Middeltemperaturer på Mallorca i oktober
Dagtemperatur: 23
Soltimer per dag: 9

Vandtemperatur: 21

Her er de bedste tilbud lige nu!

Cypern     nætter     Se mere
Cypern     nætter     Se mere
Cypern     nætter     Se mere
Kreta     nætter     Se mere
Kreta     nætter     Se mere
Kreta     nætter     Se mere
Mallorca     nætter     Se mere
Mallorca     nætter     Se mere
Mallorca     nætter     Se mere