Søg efter rejse
Koh Lanta - Familiernes favoritø

Koh Lanta - Familiernes favoritø

Med sit rolige tempo, smukke, lange strande og gode udvalg af hoteller, er Koh Lanta nok en af de mest familievenlige ferieøer i Thailand – og det siger en del om hvor pænt her er!

På Koh Lanta trives både store og små, og øen syd for Ao Nang er blandt andet et populært sted for familier på barselsorlov.

Her er det nemt at finde sig en hængekøje i skyggen, læse en bog, svømme i superlækkert vand og nyde lækre middage med fødderne i den lune sand.

Koh Lanta har ca. 20.000 indbyggere, og det er en fin miks av muslimer, buddister, thaier og kinesere. Koh Lanta føles lidt mere genuin end mange andre feriesteder i Thailand.

Sim Saladan

Den lille fiskelandsbyen Saladan i nord er det første som møder dig når du kommer til Koh Lanta, enten du rejser hertil med båd eller bil. Noget af det mest særlige med Koh Lantas hovedstad er husene, som står på pæle i vandet, og det er ikke kun private boliger men også restauranter og butikker som er byggede på denne særlige måde. Saladan er ikke en storby, men her finder du dog et pænt udvalg af butikker, apotek, hæveautomater, massagesaloner og turoperatører.

Strandferie

De mest populære feriesteder for familier er de to strande Khlong Dao og Long Beach. Specielt Khlong Dao kan være meget populær, men den er så stor, at du alligevel næsten altid kan finde en rolig plet. Hvis du husker hvordan det kan være på de mest populære strande på Phuket, skal du ikke være bange – dette er helt anderledes.

Langs den tre kilometer lange Khlong Dao-strand ligger der små og mellemstore hoteller i forskellige prisklasser, side om side med små, skønne strandrestauranter. Her spiser du middag i shorts og klip-klappere, og flere steder spiser du siddende på en pude ved små lave borde i sandet.

Som overalt i Thailand bliver børn modtaget med åbne arme, så her skal du ikke tænke på, at rollingerne skal forstyrre nogen. I den sydlige del af stranden ligger spisestedet Time for Lime, en restaurant som også tilbyder madlavningskurser. Stedet ejes af en norsk-amerikansk dame ved navn June. Kig gerne forbi for at spise middag, drikke en kold øl eller hvorfor ikke lære lidt mere om hvordan man laver gode thairetter. Børn er naturligvis 100% velkommen.

Long Beach

Syd for Klong Dao ligger den smukke strand Long Beach. Den er over kilometer lan, hvilket gør den til Koh Lantas længste og nok hvideste strand. Her er et godt udvalg af spisesteder og restauranter. Stranden er ikke helt så lavvandet som Klong Dao, men fungerer alligevel godt for børnefamilier.

Backpacker-favoritten

Koh Lanta har i mange år tiltrukket hippier fra alle dele af verden, og den afslappede stemning er der stadig. Specielt er stranden Klong Khong backpackernes favorit. Stranden ligger en halv time med bil fra Saladan. Her er der ofte store bølger, noget som gør stranden populær blandt kite- og windsurfere. Dette er også et af de bedste steder for snorkling, da et fint koralrev lige ved stranden. Stranden er dog ikke børnevenlig.

Nationalparken

Koh Lantas nationalpark er absolut et besøg værd. Parken strækker sig over et stort område, og inkluderer øer som Koh Rok, Koh Haa, Koh Mok og Koh Kradan. Parken dækker den sydlige del af Koh Lanta, og har fin regnskov med vilde aber og desuden en fin, børnevenlig strand. Det højeste punkt på Koh Lanta er et gammelt fyrtårn, og netop dette motiv bruges ofte på postkort fra øen. Her har du en fantastisk udsigt over strande, øer udenfor kysten og naturen.

Tilbud til Koh Lanta lige nu

Koh Lanta     nætter     Se mere
Koh Lanta     nætter     Se mere
Koh Lanta     nætter     Se mere