Søg efter rejse
Rejser og tilbud til Tenerife

Rejser og tilbud til Tenerife

Er du sikker på at det skal være en af de Kanariske Øer men ikke hvilken? Så vælg Tenerife! denne skønne ø byder på sol og strand, oplevelser, flot natur, vulkaner og bjerge  – og meget mere.

På Tenerife ligger de største og mest kendte feriebyer på sydkysten. Playa de las Americas er det mest kendte område og her er naturligvis et kæmpe udvalg af hoteller, restauranter, barer og natklubber. Her er der gang i den mere eller mindre døgnet rundt, og øens bedste shopping finder du også her. Hvis du vil have lidt mere fred og ro er Los Gigantes og Playa de la Arena nede i det sydvestlige hjørne af øen gode alternativer. Det barske landskab du finder her er perfekt for flotte billeder og smukke solnedgange. Ved havnen i Los Gigantes ligger en fantastisk strand med sort lavasand, her skal du bruge en dag eller to synes vi. Man spiser desuden godt på restauranterne her.

En anden by som ligger tæt på shopping og forlystelser men alligevel lidt for sig selv er Los Cristianos. Feriebyen er efterhånden næsten en del af  Playa de las Americas, men tempoet er lavere og atmosfæren mere afslappet.

Puerto de la Cruz ligger oppe i nordvest og er nok øens mest autentiske område. Hertil har velhavende rejst i de sidste 100 år for at holde ferie.

Tenerife er nem at opdage med bil, og på din tur skal du forbi nationalparken Teide og vulkanen med samme navn. Naturen er unik og det føles lidt som at være på en anden planet. Men Tenerife er ikke kun sten og lava: man dyrker både avocado, bananer, mango og ananas på øen.

Tenerife fungerer fint både for børnefamilier, par og seniorer. Et voksende segment er spaturisme, der findes nogle virkelig flotte spahoteller på Tenerife!

Her ser du nogle priseksempler. Klik dig videre for at søge efter dine ønskede rejsedatoer og for at vælge hotel.

Rejser til Tenerife fra København

Playa de las Americas     nætter     Se mere
Los Cristianos     nætter     Se mere
Los Gigantes     nætter     Se mere
Puerto de la Cruz     nætter     Se mere

Rejser til Tenerife fra Billund

Playa de las Americas     nætter     Se mere
Los Cristianos     nætter     Se mere
Los Gigantes     nætter     Se mere
Puerto de la Cruz     nætter     Se mere

Rejser til Tenerife fra Aalborg

Playa de las Americas     nætter     Se mere
Los Cristianos     nætter     Se mere
Los Gigantes     nætter     Se mere
Puerto de la Cruz     nætter     Se mere

solsikker ferie på Tenerife

Mere om Tenerife her

Klima

Tenerife kan lidt groft siges at have to forskellige zoner: sydpå er vejret tørt og solen skinner næsten alltid. På nordsiden af øen er det meget mere fugtigt og naturen mere frodig. I gennemsnit ligger temperaturen på 22 grader, og det er aldrig koldt på Tenerife, men fra december til marts kan det være dejligt at have en sweater med. Regn er noget sjældent på sydkysten.

Strande

Playa de las Americas og Los Cristianos er de mest populære strande. Der er ikke høje bølger, så her er børnevenligt. Masser af restauranter og aktiviteter.
Playa de las Vistas er også en fin strand, som ligger mellem Playa de las Americas og Los Cristianos.
Playa de las Teresitas er en af verdens bedste kunstige strande. Sandet er hentet hertil fra Sahara!

Playa de la Tejita er Tenerifes største strand. Stranden ligger ikke langt fra lufthavnen. her er der en del blæst, så windsurfing er populært. En lille del af stranden er forbeholdt naturister.

Shopping

På Tenerife er der shoppingcentre, gågader, lokale markeder og de største spanske kæder og varehuse. Hovedstaden Santa Cruz har lige som Playa de las Americas et kæmpe udvalg. Hvis du er på jagt efter noget som er produceret lokalt som f.eks smykker, tøj eller sko – kig forbi en af kæden Artenerifes’ mange butikker. Kæden er et forsøg på at vise frem og få solgt lokalt håndværk, her findes mange fine ting at tage med hjem.

Oplevelser

Badelandet Siam Park åbnede i 2008 og er bygget i thailandsk stil. Sjovt for hele familien.
Den zoologiske have Loro Park anbefales.
Teide skal besøges, om ikke andet for at opleve noget andet end strand og sol.
Kør gerne til Santa Cruz, en flot biltur gennem skiftende landskaber.

Der arrangeres mange udflugter med båd hvor man kan snorkle og dykke. Eller lej en kajak? Er du heldig kan du se både delfiner og skildpadder i vandet.

Historie

Tenerife har været beboet i plus minus 2000 år. Befolkningen som de spanske erobrere mødte for 500 år siden kaldte sig selv for “guanachas” og gjorde hård modstand, og Tenerife var den sidste af de kanariske øer til at overgive sig til den spanske overmagt. I løbet af den spanske borgerkrig i trediverne flygtede mange fra Tenerife til Latinamerika og Cuba. Stadig er der tætte familiebånd mellem folk på Tenerife og i f.eks Argentina. Tenerife er jo et frihandelsområde, og da charterturismen begyndte for 50 år siden var Tenerife en af de øer som voksede hurtigst som destination.