Søg efter rejse
Rejser til Cypern med fly og hotel billig pakkerejse

Rejser til Cypern med fly og hotel billig pakkerejse

Cypern har virkelig det hele: Ikke alt for lang rejsetid fra Danmark, et yderst stabilt og varmt klima med over 300 soldage om året og ikke mindst flot natur, fantastiske strande og spændende køkken. Om sommeren er det virkelig varmt, og temperaturen er behagelig til langt frem i november. Om vinteren vælger mange Cypern for at gå lange ture i bjergene, cykle og bare nyde solen.

De fleste rejsende til Cypern holder ferie på den sydlige del af øen. Mange vælger hyggelige Larnaca og Limassol, de unge samles i Ayia Napa, som vel er Cyperns svar på Ibizas mest pulserende festbyer og børnefamilierne kan godt lide Fig Tree Bay. På den vestlige del av Cypern ligger smukke Paphos. Nordcypern er jo en republik med stærke bånd til Tyrkiet, og øen havde Europas sidste lukkede grænse til for nogle år siden. Grænsen er nu åben, og den politiske situation forbedres stille og roligt.

Her kan du se nogle forslag til rejser til Cypern. Husk: du kan altid søge på andre afrejsedage og hvor længe du vil være vek, hos os rejser du fleksibelt. 5, 9 13 eller 20 dage?

Til Cypern fra København

Larnaca     nætter     Se mere
Limassol     nætter     Se mere
Ayia Napa     nætter     Se mere
Nordcypern     nætter     Se mere

Til Cypern fra Billund

Larnaca     nætter     Se mere
Limassol     nætter     Se mere
Ayia Napa     nætter     Se mere
Fig Tree Bay     nætter     Se mere
Paphos     nætter     Se mere
Nordcypern     nætter     Se mere

Strandpromenaden i Larnaca

Lidt om de forskellige byer og strande på Cypern

Larnaca er en ægte cypriotisk by, fuld af shopping, fine restauranter og en skøn strandpromenade hvor mange sidder om aftenen og lader op til diskoteket eller natklubben. 7 km fra centrum ligger Larnaca Bay, hvor områdets bedste strande ligger. Det er nemt at tage bussen eller måske ved at leje en knallert.

Limassol er en storby med 160.000 indbyggere. Der er ingen strande lige ved centrum, men ikke langt væk ligger f.eks Kourion, en super strand med lidt mørkere sand og småsten. Pissouri hedder områdets største og bedste strand med alle tænkelige faciliteter.

Ayia Napa er byen hvor der er gang i den døgnet rundt. og nede i området ved torvet er der masser af barer og diskoteker, og mange steder hvor man kan snuppe en god halloumi-sandwich. Fine strande lige ved byen med det fineste sand.

Fig Tree Bay er mere roligt og mere rettet overfor børnefamilier. Her findes alle faciliteter indenfor gåafstand med shopping, restauranter og forlystelser. Det er ikke langt til Ayia Napa hvis man vil have mere action.

Paphos er en lille perle på Cyperns vestkyst, og er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Smuk kyst og fantastiske muligheder for at opdage sin egen lille badestrand. Høj standard på mange hoteller og ikke helt billigt.

Nordcypern er jo sådan set ikke en del af Cypern  men er egen republik med stærke bånd til Tyrkiet. Her tales tyrkisk, kulturen er en blanding af det cypriotiske og det tyrkiske. Hovedbyen langs nordkysten hedder Girne (Kyrenia på græsk) og er ganske charmerende. De bedste strande i området kommer du bedst til med bus, taxa eller egen bil. Det er ikke altid der er pakkerejser til Nordcypern, men hvis du finder en – prøv det!