Søg efter rejse
Rejser til Fuerteventura

Rejser til Fuerteventura

Fuerteventura er den næst største af de kanariske øer, men underligt nok stadig uopdaget. Øen føles stadig ny, og selv om der er turister er stemningen en helt anden end på f.eks Gran Canaria. Her får du virkelig flotte strande med masser af plads.

På Fuerteventura er der mange som bruger de gode forhold til at surfe og her er fine steder med perfekte bølger. Vinden blæser næsten alltid, og det betyder både fine surferforhold og behagelige temperaturer når solen skinner.

Mange vælger at bo i den populære ferieby Corralejo, familiefavoritten Jandia eller det lidt mere romantiske Costa Calma. Men generelt er stemningen den samme: afslappet, forholdsvis rolig og øen byder på mange Instagram-motiver. Vælg Fuerteventura hvis du leder efter de flotteste strande og perfekte badeforhold, eller bare hvis du vil vil have noget andet end det du kender på Gran Canaria eller Lanzarote.

Til Fuerteventura fra København

Fuerteventura     nætter     Se mere
Fuerteventura     nætter     Se mere
Fuerteventura     nætter     Se mere
Fuerteventura     nætter     Se mere

Til Fuerteventura fra Billund

Fuerteventura     nætter     Se mere
Fuerteventura     nætter     Se mere
Fuerteventura     nætter     Se mere
Fuerteventura     nætter     Se mere

Solsenger og strand på Fuerteventura

Mere om Fuerteventura

Historie

Man tror at de første folk (Mahoreros-folket)  som kom til øen sejlede over fra Nordafrika. De boede i grotter og i underjordiske huler. Selv ordet Maho bruges stadig på øen for at fortælle om hvor man kommer fra. I løbet af de sidste 800 år har øen været under fransk, portugisisk og spansk kontrol, og Fuerteventura er jo nu som bekendt en del af Spanien og Kanarieøerne – provinsen hedder officielt Las Palmas. Fuerteventura fik sin første lufthavn for 70 år siden, men de første egentlige turister kom ikke før i midten af tresserne.

Klima

Behagelig temperatur hele året, med gennemsnitstemperatur på 20 grader. Mange kalder øen for “øen med det evige forår”. Højsæsonen er fra november til april, men man kan sagtens rejse hertil når som helst. Da øen ligger ikke langt fra Afrika og Sahara, blæser der ofte støv og sand ind over øen, og dette kan give en svag brunlig/rød farve i luften. Det giver nogle fantastiske solnedgange og er naturligvis helt ufarligt. Fuerteventura kaldes ofte for solens og vindens ø – og det passer: der er næsten altid en svag brise i luften, og sol er der bestemt også!

Strande

Corralejo: Et af de mest populære områder på Fuerteventura. Her ligger stranden Playa Grande, 10 kilometer lang og med det fineste sand.
Esmeralda: Som navnet siger: en flot strand. Vandet er roligt og med de flotteste farver. Et smukt sted.
La Concha: Hvid sandstrand, sandet er som mel og med koralfarver. Stranden er kun 200 meter lang men ofte kan du nyde den alene.

Ajuy: Sort vulkansand, høje bølger og Atlanterhavet viser sig fra sin vildeste side. Ikke egnet til at bade, men en fin udflugt og husk dit kamera.

Shopping

Corralejo er øens bedste shoppingområde. Her finder du de sædvanlige turistbutikker og spanske og en del internationale kæder, men også lokale butikker. I Puerto del Rosario er der flere lokale butikker med håndværk, læder, tasker og i byen holder man stadig traditionel siesta, så kom forbi om morgenen eller om aftenen. Populære ting at tage med hjem fra Fuerteventura er krydderier, den lokale tequila, vin, smykker og træskulpturer.

Oplevelser

På Fuerteventura er det strandene som er hovedattraktionen. Windsurfing og kitesurfing er også populært, og øen har flere specielle sportshoteller (Playitas er det mest kendte hos danskere) hvor man kan spille tennis, cykle, dyrke triatlon og en masse andet. For børn er der den zooligiske have Oasis Park. Men historiske ting er der ingen af, og ingen “obligatoriske” udflugter.