Søg efter rejse
Santorini - verdens smukkeste ø?

Santorini - verdens smukkeste ø?

Santorini (eller Thíra) har lidt form af en croissant set fra oven, og en af Grækenlands absolut smukkeste øer. Faktisk er det tale om en gruppe af øer: hovedøen Thíra, og så er der også Thirassiá, Asproníssi, Palea og Nea Kaméni.

Øerne er resultatet af 20.000 års vulkansk aktivitet, hvor vulkanen til sidst faldt sammen og dannede en gigantisk krater. Det er det som vi i dag kalder for kalderen. Den franske dykker og eventyrer Jacques Cousteau havde en idé om at Atlantis, byen som sank i havet ved en katastrofe, var beliggende her ved Santorini. Men han fandt ingen beviser!

Det er kalderens høje skrænter som giver øgruppen det vilde udseende, og Santorini må være en af verdens mest fotograferede øer.

Den største by hedder Fira, og her er tempoet højt om sommeren. Her samles folk fra hele verden for at feste, nyde udsigten og livet. I Fira er der et stort udvalg af butikker, restauranter og barer. Fira ligger ret højt oppe på bjerget, og hvis du er i nogenlunde god form, kan du gå de 600 trappetrin nede fra havnen. Der findes også en linbane hvis du ikke vil blive forpustet!

Ikke langt fra Fira ligger landsbyen Imerovigli, som har en endnu mere spektakulær udsigt over havet og krydstogtsskibene.

På den anden side af øen finder du familievenlige, brede strande med den helt specielle sorte lavasand, og i f.eks skønne Kamari holder mange ferie tæt på alle fine hoteller, restauranger og hyggelige barer.

Santorini er lidt af en liebhaverø, og mange vælger at rejse hertil på bryllupsrejse. Man kan også glive gift på Santorini, men det kræver lidt papirarbejde hjemmefra.

Rejs til Santorini fra København

Kamari     nætter     Se mere
Kamari     nætter     Se mere
Kamari     nætter     Se mere
Perissa     nætter     Se mere
Perissa     nætter     Se mere
Perissa     nætter     Se mere
Fira     nætter     Se mere
Fira     nætter     Se mere
Fira     nætter     Se mere

Mere om Santorini

Man spiser godt på Santorini! Tag plads ved bordet og lad dig friste af f.eks små cherrytomater som virkelig smager af noget, verdens måske bedste auberginer, Santorinis gode bønnesalater, store, dejlige friske kapers og gå ikke glip af “hloró tyrí”, som er en lokal gedeost.

Og hvad skal man så drikke? Der bliver lavet ganske fornuftig vin på Santorini, og jorden som er fuld af mineraler fra lavastenen, giver gode betingelser for at dyrke vin. Selve druesortene er lokale og spændende: Assyrtiko, Athyri, Aidani, Mantilaria och Mavrotragano. Prøv dem nede på den lille restaurant eller besøg en af øens vingårde.

Hvad siger du til en dejlig vulkanøl? Denne øl har en “eksplosiv” smag, og laves af øl som bliver tilsat et slags grapefruit-syltetøj, citrussaft fra naboøen Naxos og mikset med vand som indholder mineraler og naturlig kulsyre fra den vulkanske undergrund. Til sidst filtreres øllet gennem en sigte lavet af lavasten. Skål.

Dette skal du ikke gå glip af på Santorini:

Solnedgangen fra Oia. Spektakulært og bedre end på film.

Et besøg ved de arkeologiske udgravninger ved Akrotiri. Akrotiri var en af Grækenlands mest betydende og velhavende byer for plus minus 1800 år siden, det vil sige under græsk bronzealder. Her kan man måbe over hvordan en græsk by fungerede for 3700 år siden. Der var veje, kloakker, renovation og huse i flere etager.

Øens strande. Ikke langt fra Akrotiri ligger Santorinis måske mest kendte strand: den røde strand med røde klipper. Et dramatisk syn. Du kommer til denne strand ved at gå ca. 10 minutter fra Akrotiri, eller ved at snuppe en bådtur fra Kamári, Akrotiri eller Perissa.

Den hvide strand ligger ikke så langt herfra, og den skal du bestemt opleve. Sort lavasand, grå og hvide sten og hvide klipper danner en flot kulisse til svømmeturen. Der ligger også masser af andre strande langs kysten ved f.eks Monólithos, Kamari och Perissa.