Søg efter rejse

Information om Coronavirus

Senest opdateret 2020-06-03 08:55

Opdateret rejsevejledning fra Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet har meddelt, at man indtil videre fraråder alle ikke-nødvendige rejser til hele verden til og med 31. august 2020.

For rejser frem til og med 31. august

Alle rejser frem til og med 31. august vil blive annulleret, i henhold til den norske pakkerejselov. Alle får refusion automatisk – det er ikke nødvendigt at kontakte os.

For rejser efter 31. august (fra og med 1. september)

I udgangspunktet vil alle rejser fra og med 1. september gennemføres som planlagt. Det betyder at normale afbestillings- og ændringsregler gælder, hvis ikke andet meddeles. Hvis der skulle blive forandringer angående din rejse vil vi tage kontakt, du behøver ikke kontakte os.

Angående tilbagebetaling af annullerede rejser

Solfaktor er et norsk selskab og følger derfor den norske pakkerejselov, når det drejer sig om refusioner. Fredag ​​den 24. april vedtog den norske regering en midlertidig bestemmelse til pakkerejsloven, der forlænger pakkerejsearrangørernes frist for refusion til kunderne på aflyste og afbestilte rejser. Fristen forlænges fra 14 dage til tre måneder. Udvidelsen gælder også for allerede forfaldne krav:

https://lovdata.no/dokument/LTI/forskrift/2020-04-24-860

Vi er afhængige af refusioner fra vores leverandører, såsom internationale flyselskaber og hoteller, hvilket betyder at processen tager tid. Alle berørte kunder får deres penge tilbage. Vi beklager den frustration og besvær dette kan medføre, men vi gør alt vi kan for at du skal få dine penge tilbage så hurtigt som muligt.

Vi anbefaler dig altid at følge Udenrigsministeriets rejsevejledning i spørgsmål vedrørende sygdomme og smittefare på rejsemålene. Vi som søgeside for rejser har ikke ekspertise indenfor helse- og sikkerhedsspørgsmål, og kan derfor ikke svare på konkrete spørgsmål vedrørende Coronavirus/COVID-19.

Så længe Udenrigsministeriet ikke fraråder at rejse til et specifikt land eller område er rejsearrangørernes regler for ændringer og afbestillinger gældende.

For information om Coronavirus/COVID-19 se her:

https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/coronavirus

https://www.sst.dk/da/Viden/Smitsomme-sygdomme/Smitsomme-sygdomme-A-AA/Coronavirus/Spoergsmaal-og-svar