Søg efter rejse
Storbyperler østpå

Storbyperler østpå

Kreditkortet bliver ofte brugt hyppigt når man tager på storbyferie, men der er byer, hvor den samlede effekt på kontoen ikke er så stor alligevel. I Budapest, Prag og Gdansk får du meget for pengene, og ikke mindst masser af gode oplevelser!

“Dette er byer med gode flyforbindelser fra Danmark, og det du betaler for hotel, mad, drikke og aktiviteter er på et væsentligt laver niveau end i f.eks Paris, London eller Barcelona” fortæller Rut-Elin Simonsen fra solfaktor.dk.

Badeferie i Budapest

Budapest er en spændende og ikke mindst meget smuk by, som er kendt for sine mange gamle badehuse, fine caféer og hyggelige gader. Allerede i 1934 blev Budapest udnævnt til Europas bedste spaby, men man har brugt det varme vand som ligger under byen i mange tusinde år – allerede fra den gang Budapest var en lille by i det gigantiske romerrige for 2000 år siden. Der er over 100 varme kilder i byen, lækre spahoteller og tyrkiske badehuse – osmannerne var her i over 100 år.

Dette gør byen perfekt for en spaweekend sammen med veninderne, da spabehandlingerne ikke koster nær så meget som herhjemme.

Floden Donau deler byen i to halvdele – i Buda og i Pest. Budadelen er den gamle del, med små gyder og stræder, butikker og restauranter og brostensbelagte gader. I Pest er stilen mere moderne men her ligger f.eks en hel del kulturmuligheder og muséer.

Det er billigt at spise og drikke i Budapest, og du skal have testet en god ungarsk gullash sammen med et glas god rødvin fra byen Eger før du rejser hjem igen.

Andre musts i Budapest er at tage et aftencruise på Donau, og så skal du have kigget ned over byen fra Gellérthegy – flot udsigt!

Læs mere om Budapest

Prag – smukt og billigt

Den tjekkiske hovedstad er en af Europas smukkeste byer med spændende kultur, masser af historie og fine gamle huse – her er masser at se. I Prag er der noget for alle. Kultur, shopping, lækre restauranter, masser af god, tjekkisk øl og en hel del natteliv hvis du er til den slags “En komplet by at holde storbyferie i” siger Thomas Engelstad fra afbudsrejser.dk. Et af byens mest kendte vartegn er den 600 år gamle Karlsbro. Den er lukket for biler men fyldt op af turister, folk som vil sælge dig en souvenir og harmonikaspillere. Ifølge Prageksperten Rut-Elin Simonsen fra solfaktor.dk er torvet i den gamle bydel nok Europas smukkeste samlepunkt – her er masser af smukke huse fra de seneste 600-700 år og ikke mindst det astronomiske ur, Prags nok mest kendte attraktion.

Det er billigt at spise og drikke, specielt hvis du bevæger dig lidt væk fra de mest turistede områder. Spørg på dit hotel. Husk, at man er verdensmester i at drikke øl i Tjekkiet, så se til at have smagt en masse forskellige slags. En fadøl koster ikke mere end en flad dansk tier mange steder.

Læs mere om Prag

Gdansk – hyggelig by ved Østersøen

Det er ikke altid nødvendigt, at rejse langt for at få en god oplevelse. Fra Danmark tager det ikke mere end en time, så lander du i polske Gdansk – en havneby de færreste kender men som har meget at byde på. Gdansk er overraskende farverig og hyggelig, med rødder i den tyske Hansaorden, så stilen i lidt som i Wismar i Tyskland eller Visby på svenske Gotland. Gamle, hyggelige huse finder du i bymidten, og her er masser af shopping og fine restauranter, barer og caféer.

For en afslappet weekend med kæresten eller for en partyweekend med gutterne fungerer byen ganske udmærket – og til behagelige priser på det meste.

Nabobyerne Sopot og Gdynia ligger ikke langt væk, og specielt Sopot med den lange, fine sandstrand er noget du ikke skal gå glip af om sommeren. Der kører tog mellem byerne, eller snup bare en taxa hvis I er flere til at dele.

Læs mere om Gdansk her

Her er de bedste tilbud til Budapest, Prag og Gdansk

Budapest     nætter     Se mere
Budapest     nætter     Se mere
Budapest     nætter     Se mere
Prag     nætter     Se mere
Prag     nætter     Se mere
Prag     nætter     Se mere
Gdansk     nætter     Se mere
Gdansk     nætter     Se mere
Gdansk     nætter     Se mere