Søg efter rejse
Til Kroatien til sommer med Solfaktor

Til Kroatien til sommer med Solfaktor

Et fantastisk miks af Balkan, Middelhavet og noget helt unikt som bare er – Kroatien.

Kroatien har 526 kilometer kystlinie, flot og frodig natur og masser af historie og kultur at opdage. Et ekstra argument for at vælge Kroatien, er at det ikke er specielt dyrt! Kroatien bliver mere og mere populært, og der er mange gode grunde hvorfor…

Sol og strand

Hvis du leder efter en skøn strand at holde ferie på til sommer, er der masser af muligheder i Kroatien. Her findes både små næsten mennesketomme vige og brede sandstrande. En af de flotteste strande i landet finder du ved Bol på øen Brac. På øen Korcula er der også mange fine strande, og også på Brela er der gode muligheder. Hvis du rejser med børn skal du nok mest kigge efter at holde ferie i områdene Istrien eller Dalmatien. Nej her er ingen hvide sandstrande men dog strande, og vandet er fantastisk: varmt og rent. Det er også her, du vil finde flest aktiviteter for de yngste. Hvis du kan lide at sejle, er dette stedet at gøre det fra: tag med på en dagtur eller tag kommando over dit eget skib – lej en båd for et par dage eller en hel uge?

Flere ting at opdage i Kroatien

Hvis du hellere holder dig på landejorden, er der masser af ting at tage sig for i Kroatien. Det er nemt at komme rundt i landet med tog og bus, og tag gerne turen til  Plitvicka Jazera, en nationalpark som er med på UNESCO:s verdensarvsliste. Parken har blandt andet 16 søer, kendte for sine fantastiske farver – smukke er de! Nationalparken Sjeverni Velebit er også en omvej værd. Den ligger langs Adriaterhavet og her kan man f.eks tage en tur på mountainbike, ride eller bare gå i det smukke landskab. Her findes også landets dybeste grotte – hvis du tør og har gode sko kan du komme ned hele 1.400 meter under jord.

Trogir (tjek hvor det ligger på et kort) er en superflot og hyggelig by. Den gamle bydel er både spændende og hyggelig, og her vil du se de flotteste eksempler på arkitektur fra de sidste 600 års historie.

Split, Hvar og Brac

Mange starter sin rejse til Kroatien ved at flyve til Split, og bliv gerne i et par dage. Her er en flot strandpromenade, 2000 år af historie at fordybe sig i,  gode og billige restauranter, lækre caféer og god shopping. Når du føler dig klar med Split, snupper du en færge til en af de to øer Hvar eller Brac. Her får du så den skønneste ferie med krystalklart badevand, godt natteliv, flot natur og afslappet atmosfære. Specielt Hvar by er lidt af en jet-set by, med gigantiske yachts i havnen og vi skyder på, at der bliver drukket en hel del champagne.

Dubrovnik

Syd for Split langs kysten finder du klassiske Dubrovnik, en by som kan besøges næsten når som helst på året. Her spiser du godt, byen er hyggelig og du kan nemt komme ud til en af de fine strande som ligger tæt på.

Til Kroatien fra København

Split     nætter     Se mere
Hvar     nætter     Se mere
Trogir     nætter     Se mere
Dubrovnik     nætter     Se mere
Makarska     nætter     Se mere
Mlini     nætter     Se mere
Podstrana     nætter     Se mere
Cavtat     nætter     Se mere
Porec     nætter     Se mere
Pula     nætter     Se mere
Mljet     nætter     Se mere
Krk     nætter     Se mere
Split     nætter     Se mere
Korcula     nætter     Se mere
Brac     nætter     Se mere

Brac Croatia