Rejser til Aruba

Aruba er en lille ø i Caribien, og geografisk er vi kun 30 km nord for Venezuela. Aruba er en tryg og meget veludviklet feriedestination med nogle af Caribiens bedste strande. Grundet beliggenheden har Aruba i princip godt ferievejr året rundt.

Aruba udgør, sammen med Bonaire og Curacao, ABC-øerne. Øerne blev koloniseret af hollændere i starten af 1600-tallet, og de er stadig en del af Kongeriget Nederlandene. Aruba har kun 28.000 indbyggere, og øen er ikke mere end ca 30 km i diameter. På det smalleste sted, er der kun 9 km fra kyst til kyst. Øen er kendt for at have nogle af de smukkeste strande i Caribien, hvor Eagle Beach og Palm Beach på vestkysten er to af de mest kendte. Arubas østkyst er helt anderledes, med store klipper og mere dramatiske bølger.

På Aruba handler det meste om at nyde solen og stranden. Men her er også en del fine steder for at dykke og snorkle, og udvalget af vandsport er stort. Hvis pulsen skal op, kan du tage noget godt fodtøj på og bestige Arubas højeste punkt Hooiberg (165 m.o.h), en vulkansk bjergformation.

I modsætning til de fleste andre caribiske øer, fungerer den kollektive trafik fint på Aruba. Man kører til tiden, og der er mange afgange. Man kan også leje bil eller scooter for at se mere af øen, men du skal ikke regne med, at få så enormt meget mere at se – her er ingen særlige seværdigheder.

De fleste som rejser til Aruba, vælger at bo øens vestside. I området ved Palm Beach er en del butikker, restauranter, barer og forlystelser, og dette er Arubas mest velbesøgte turistområde. Nogle kilometer sydpå ved Eagle Beach, er tempoet mere roligt og stranden mindre befolket. Det er nemt at tage lokalbussen mellem de to områder.

Der er gode shoppingmuligheder på Aruba, og i hovedstaden Oranjestad finder du også et forholdsvis nyt shoppingcentrum med mange butikker i alle prisklasser.

Lufthavnen på Aruba har daglige forbindelser til flere caribiske øer, til flere amerikanske byer og naturligvis til Amsterdam med KLM. Det er med andre ord ret nemt, at som skandinav rejse til og fra Aruba.

 

Hvem vil kunne lide Aruba?

Aruba er en tryg og afslappet ferieø. som både passer for voksne par eller for familier med børn. Nattelivet er ikke så prangende, selv om der naturligvis er nogle diskoteker og barer. Standarden på mad og drikke er høj, og man kan uden problemer drikke vandet fra hanen. En flot ø, som måske er en god destination i Caribien at besøge hvis det er første gang du skal til denne del af verden.

 

Hvornår skal man rejse til Aruba?

Grundet den gode geografiske beliggenhed har Aruba godt ferievejr året rundt. Aruba bliver ikke ramt af orkaner, og har derfor også mindre regn, end andre caribiske destinationer. Fra januar til juli kommer mange europæiske gæster, så her er priserne også lidt højere. Hvis du kan rejse i f.eks september eller oktober, får du mere for pengene - og vejret vil være det samme.

Hoteller på Aruba