Rejser til Acheloj

Acheloj ligger ved Bulgariens Sortehavskyst omkring 26 kilometer nord for den vigtige havneby Burgas. Længere oppe ad kysten fra Acheloj finder du populære rejsemål som Nessebar, Sunny Beach og Sveti Vlas. Til sammenligning har Acheloj (staves også Acheloy) endnu ikke oplevet samme interesse fra de ferierejsende. Måske fordi selve landsbyen med et par tusinde indbyggere ligger lidt tilbagetrukket fra havet.

De senere år har Acheloj dog bredt sig længere ned mod vandet, hvor der er bygget flere resort- og lejlighedskomplekser. Sammenlignet med de mere kendte badebyer længere oppe ad kysten, kan du på en rejse til Acheloj dog også hernede stadig nyde en mere afdæmpet atmosfære. Den er derfor et godt valg, hvis du søger en billig rejse til sol og strand med familien.

Strande

Nede ved havet omkring 500 meter fra Acheloj finder du en familievenlig strand beskyttet af bølgebrydere, hvor både børn og voksne trygt kan bade. Bevæger du dig lidt længere op ad kysten mod fyret, er der også en lang, lidt smallere strand for foden af en skrænt. I blæsevejr når vandet ofte helt op over sandet til bunden af skrænten. Normalt er det dog ikke svært at finde et sted på sandet her at slå sig ned med et badehåndklæde for at nyde solen og det tillokkende vand. Denne smalle strand er herligt uspoleret, men har derfor heller ikke så mange faciliteter. 

Ønsker du ikke blot mest mulig fred og ro på rejsen, men også muligheder for lidt flere adspredelse i løbet af dagen? Så er der ikke ret langt til mere livlige badestrande i området, hvor der tilbydes udstyr til forskellige former for vandsport for hele familien. Der kører regelmæssigt minibusser langs kysten, ligesom du kan praje en taxi, hvis du på rejsen til Acheloj vil udforske de nærliggende strande.

Vil du udforske området i dit eget tempo, kan du også vælge at leje en cykel eller bil.

Restauranter og shopping

Der er nogle enkle spisesteder i Acheloj og et par kiosker med strandudstyr og lignende. Byen består dog mest af beboelse og har ikke et egentlig forretningscentrum. Men har du brug for flere valgmuligheder, er der kun knap 3 kilometer til nabobyen Ravda, som har et bredt udvalg af restauranter og indkøbsmuligheder.

Rejser til Bulgarien

Læs mere om Bulgarien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Bulgarien her

Hoteller i Acheloj