Rejser til Balchik

Balchik ligger ved Sortehavskysten omkring 40 kilometer nord for Varna, Bulgariens tredjestørste by. Til sammenligning er Balchik betydeligt mindre (ca. 13.000 indb.), men dog alligevel ganske omfangsrig. Byen spreder sig således fra havet langt op i de grønne bakker.

Udover beliggenheden, der giver mange smukke udsigter over havet, kan du på en rejse til Balchik nyde stemningen i en by, der har formået at bevare meget af sin oprindelige atmosfære. Det er stadig en fredelige by, hvor du med familien har masser af muligheder for at holde en afslappende badeferie.

Der er en bred og børnevenlig sandstrand lige øst for havnen. Det er byens største strand. Følger du kystpromenaden fra havnen vestpå finder du et par strande mere, hvor du også kan bade eller blot slikke sol. Det er også nede ved havnen, at du finder den største koncentration af restauranter og isboder. Ønsker du på et tidspunkt at have stranden lidt mere for dig selv, er der få kilometers kørsel øst for byen god mulighed for at finde mere uberørte og mennesketomme strande. Alene det kan være grund nok til at leje en bil til rejsen.

Seværdigheder og udflugter

De fleste, som bestiller en billig rejse til Balchik, tiltrækkes af strandlivet. Der er dog også et par seværdigheder oppe i byen, som er et besøg værd. Det gælder ikke mindst den botaniske have omkring dronning Maries smukke sommerresidens, hvor du nemt kan bruge flere timer på at udforske den fantastiske samling af eksotiske planter og smukke pavilloner.

Takket være den tilbagelænede atmosfære, som kendetegner byen, er det især familier og par, som rejser til Balchik. Sammenlignet med Golden Sands, der ligger omkring 22 kilometer nede ad kysten, er nattelivet her således betydeligt mere afdæmpet i Balchik.

Der er småbutikker rundt om i byen, hvoraf flere primært henvender sig til turister med lokalt kunsthåndværk og andre souvenirs. Har du brug for at handle, er der også et godt udvalg af mindre supermarkeder, der kan dække de fleste behov. Er det ikke nok til at stille din shoppe-trang, kan du hoppe på bussen til Varna. Her kan du bruge lang tid i store shoppingcentre og på livlige handelsgader.

Rejser til Bulgarien

Læs mere om Bulgarien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Bulgarien her

Hoteller i Balchik