Rejser til Byala

Byala ligger på Bulariens attraktive Sortehavskyst mellem Varna og Burgas. I forhold til disse store havnebyer er Byala med sine omkring 2300 faste indbyggere blot en lille kystlandsby. Her har befolkningen traditionelt levet af landbruget, der inkluderer vindyrkning. I nyere tid er turisme dog blevet en stadig vigtigere indtjeningskilde efterhånden som ferierejsende har fået øjnene op for byens kvaliteter - ikke mindst den fine strand.

Den populære badeby Sunny Beach, der er kendt for sit pulserende natteliv, ligger omkring en times kørsel sydpå. Til sammenligning har udviklingen i Byala været længere tid om at tage fart. Det er først de senere år, at nye hoteller, ferielejligheder, barer og restauranter er begyndt at præge området. Samtidig har områdets vinproduktion oplevet en opblomstring takket være de besøgendes interesse.

Fredelig strand

Selvom Byala i disse år er under forvandling og ved at finde en ny identitet som rejsemål, er Byalas strand stadig dejlig naturlig. Den er ganske lang, men ret smal. Byala ligger ved afslutningen af Balkanbjergene, som ved Byala danner  en stejl, lys skrænt ned til stranden og det klare hav. På grund af kystens østvendte orientering giver skrænterne naturlig skygge på stranden fra sidst på eftermiddagen.

Måske fordi der nogle steder er lange trapper for at komme ned til stranden, bliver den selv i højsæsonen sjældent overfyldt. Selvom byen og hotellerne ligger lige ovenfor den stejle skrænt, følger man sig nede ved vandet omgivet af uberørt natur. Perfekt til en afslappende og billig rejse med sol og strand!

Udflugter

Beliggenheden ovenfor skrænten betyder også, at der mange steder i Byala er en fantastisk havudsigt. Lige syd for byen ved Cape St. Atanas kan du udover udsigten se ruinerne af en gammel fæstning og basilika, der vidner om byens lange historie.

Vil du nyde en fredfyldt dag ved havet, kan det også anbefales køre de omkring 5 kilometer mod nord til Kara Dere. Det er en af de mest uberørte strande ved Bulgariens Sortehavskyst. Her er ingen faciliteter, men tilgengæld kilometervis af sand at brede sig på.

Der er gode busforbindelser, da busser, som kører mellem Varna og Burgas stopper i Byala. Vil du se mere af kyststrækningen på rejsen, kan du derfor sagtens komme omkring på egen hånd. Vil du ikke være afhængig af køreplaner, er der også mulighed for at booke en lejebil hjemmefra.

Rejser til Bulgarien

Læs mere om Bulgarien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Bulgarien her

Hoteller i Byala