Rejser til Kranevo

Kranevo ligger ud til Sortehavets azurblå vand på den attraktive kystlinje nord for havnebyen Varna. Her kan du nyde ferien på brede og kilometerlange sandstrande. Nærmest byen er der udlejning af liggestole og få skridt op til strandbarer, som lokker med forfriskninger.

Stranden ved Kranevo strækker sig nordpå helt op til nabobyen Albena. Det er derfor selv i højsæsonen ikke svært at finde sin egen plads på det fine, bløde sand. Du kan dog også leje en solseng, hvis du vil gøre dig det rigtigt behageligt. Ligeledes er der mulighed for at leje udstyr til forskellige former for vandsport, hvis du ikke vil nøjes med at dase i solen eller bade i det klare vand, som kun langsomt bliver dybere og derfor er børnevenligt.

Modsat nabobyen, der blev etableret som ferieby i nyere tid, har Kranevo en lang historie. At dette er en "rigtig" landsby, kan du bedst fornemme oppe i den del af Kranevo, som ligger lidt tilbagetrukket fra kysten. Det er heroppe de fleste af byens cirka 1300 faste indbyggere bor og stadig dyrker deres små haver. Oppe i byen finder du også en hovedgade med stribevis af souvenirbutikker, minimarkeder og et godt udvalg af spisesteder.

Der er desuden nogle barer og diskoteker med åbent til ud på de små timer, hvor du kan nyde en aften med musik og cocktails. Det er dog også nemt at finde mere fredfyldte steder at slutte aftenen, hvis du blot ønsker at nyde et hyggeligt måltid med familien. Det er da også normalt overvejende børnefamilier og par, som bestiller en billig rejse til Kranevo.

Udflugter

Trods udviklingen i turismen i de senere år, kan du i Kranevo stadig opleve den oprindelige landsbyatmosfære, hvis du søger lidt væk fra de mest travle steder. Byen er desuden stadig kun et par kilometer på tværs og derfor behagelig overskuelig. Det betyder også, at du kan vandre en tur ud langs vandet eller oppe i skovene og efter kort tid være i helt fredfyldte omgivelser.

Udover Albena, som med lidt god vilje er inden for gåafstand, kan du på en rejse til Kranevo også sagtens udforske nogle af de andre byer langs Sortehavskysten. Lejer du en bil eller en taxi, er der for eksempel blot omkring 10 minutters kørsel til den populære ferieby Golden Sands. Vil du have flere shoppingmuligheder eller tage på sightseeing, kan du også tage en længere udflugt til Varna.

Rejser til Bulgarien

Læs mere om Bulgarien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Bulgarien her

Hoteller i Kranevo