Rejser til Sveti Konstantin

Sveti Konstantin ligger knap 9 kilometer nordøst for centrum af Varna, Bulgariens tredjestørste by. Sveti Konstantin var det første rigtige feriested på Bulgariens Sortehavskyst. Det opstod omkring nonneklosteret Skt. Konstantin og Helena, som den bulgarske prins Alexander Battenberg besøgte i 1880.

Prisen blev så betaget af klosteret, der stammer fra 1600-tallet, og dets smukke omgivelser, at han fik bygget et sommerresidens få kilometer derfra. Resten af statens elite fulgte trop og byggede i de følgende år talrige flotte villaer i området. Prisens sommerresidens, Euxinograd Paladset, bruges i dag både til officielle besøg og kulturelle arrangementer. Paladset og den smukke park kan besøges på guidede ture. Det kan også anbefales at besøge nonneklosteret, der stadig er lige så fortryllende, som da den bulgarske prins besøgte det.

I dag er Sveti Konstantin en attraktiv ferie- og kurby, som har et godt udvalg af hoteller og flotte strande. De grønne områder og varme kilder har fra starten gjort byen kendt som et sted, man kunne komme til hægterne og samle ny energi. På mange af hotellerne tilbydes forskellige former for spaservice, hvis du da ikke blot vil dase ved poolen eller nede ved det azurblå hav.

Mange hoteller og resorts i Sveti Konstantin har deres egne restauranter og barer. Får du i løbet af ferien lyst til lidt afveksling, er der dog også andre spisesteder i byen, du kan prøve. Restaurantlivet kan dog ikke konkurrere med det du finder i nabobyen.

Udflugter

Bestiller du en billig rejse til Sveti Konstantin, har du gode muligheder for at udforske mere af Sortehavskysten. Sveti Konstantin mest er et ferieområde, men det tager ikke mange minutter at køre med bus eller taxi inde til centrum af Varna. Her er der endnu flere shoppingmuligheder og et mere varieret restaurantliv.

Kører du i stedet op langs kysten, ligger badebyerne på stribe såsom Golden Sands. Som navnet antyder, kan du også her nyde det afslappende strandliv. Her er der desuden vandlande og andre forlystelser for hele familien samt et rigt natteliv.

Rejser til Bulgarien

Læs mere om Bulgarien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Bulgarien her

Hoteller i Sveti Konstantin

Populære hoteller i Sveti Konstantin

Bulgarien, Sveti Konstantin
7,4
Godt
539 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 600 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Bulgarien, Sveti Konstantin
9,5
Fabelagtigt
1701 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 19 km
  • Nærmeste strand: ca. 350 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Bulgarien, Sveti Konstantin
9,1
Fabelagtigt
134 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 19 km
  • Nærmeste strand: ca. 550 m
  • Pool (evt. sæsonåben)