Rejser til Tsarevo

Tsarevo ligger på Bulgariens Sortehavskyst omkring 65 kilometer syd for Burgas, hvor den nærmeste lufthavn ligger. Nu til dags er det især de fine strande, hvor du kan nyde det klare hav, som lokker rejsende til Tsarevo. Oppe i byen er der et overskueligt, men godt udvalg af restauranter og supermarkeder, som kan dække de fleste af feriens behov.

Tsarevo er mere end en badeby. I de historiske kilder nævnes byen første gang i det 12. århundrede.  Arkæologiske fund både på land og ude i vandet har dog vist, at der formentlig har været en livlig handel her i området allerede i oldtiden. Før folk begyndte at rejse til Tsarevo for at nyde en billig og afslappende ferie med sol og strand, levede befolkningen primært af skibsbygning og fiskeri.

I dag kan du stadig se talrige små traditionelle fiskerbåde i den lille havn ved Tsarevo, som har fået selskab af lystbåde. Nede ved havnen er der desuden restauranter, hvor du kan nyde din mad - især fiskeretterne kan anbefales - med udsigt over vandet. Får du efter maden lyst til en spadseretur, er der nær havnen en skøn park. Her er isboder, hvis I stadig mangler at få dessert og en lille plads, hvorfra I kan nyde den flotte udsigt over havet.

Strande og berørt natur

Beliggenheden ved Sortehavet giver ikke blot friske forsyninger til byens restauranter. På en billig rejse til Tsarevo kan du også nyde godt af de fine strande lige ved byen. Kyststrækningen her består en små bugter med sandstrande, der indbyder til ren afslapning ved vandet. På byens strand er der udlejning af solsenge, men det er heller ikke svært at finde en plads på det bløde sand til et håndklæde.

Udover den nærmeste strand, kan du på rejsen til Tsarevo også nemt besøge de andre strande oppe eller nede ad kysten. Der er for eksempel kun et par kilometer sydpå til Nestinarka-stranden, der er områdets største. Særligt her er der også mulighed for at fordrive dagen med forskellige vandsportsaktiviteter for hele familien. Her er der også et par små barer og restauranter, hvor du kan få noget at drikke eller spise i løbet af dagen. Det er dog bare én af talrige strande inden for din rækkevidde, hvis du lejer en bil til ferien.

Du har også en oplagt mulighed for at udforske Strandzha-naturparken, når du rejser til Tsarevo. Det er det største beskyttede naturområde i Bulgarien. Parken ligger umiddelbart syd for byen op mod grænsen til Tyrkiet. Her er talrige vandrestier, som giver dig mulighed for at opleve et skovområde, der er mere naturligt og uberørt, end hvad vi normalt ser herhjemme.

Rejser til Bulgarien

Læs mere om Bulgarien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Bulgarien her

Hoteller i Tsarevo