Rejser til Cuba

Cuba er en gigantisk ø - fra Pinar del Rio i vest til Baracoa i øst er der hele 1.165 kilometer at køre. Cuba byder på eksotiske strande, salsa, caribisk livsglæde og gæstfrie mennesker. Men alt er ikke lutter lagkage: landet er fattigt, og selv om man er på vej at reformere samfundet, er der lang vej endnu. Men som turist bliver du opvartet og kælet for, og de fleste kommer hjem fra Cuba med mange gode oplevelser i bagagen. De fleste holder strandferie i Varadero, og kombinerer stranden med at opleve Havana.

Når du lander i Havana, træder du et stykke tilbage i tiden. Mange af husene kunne trænge til en kærlig hånd, bilparken er en blanding af russiske Lada fra 80’erne og amerikanske dollargrin fra før revolutionen i 1959. Men der kommer flere penge ind til Cuba nu, og specielt i byens ældste kvarter La Habana Vieja pudses det hele op, der kommer nye restauranter og butikker og ikke mindst barer – dem er er generelt mange af på Cuba. En Cuba Libre eller en iskold Buccanero-øl er aldrig langt væk. I Havana skal du opleve folkelivet, gå langs gågaden Obispo, måske se revolutionsmuseet og gå en tur langs strandpromenaden Malecon. Du kan også tage med på et af de meget store og prangende aftenshows, med dansepiger, flotte kostumer og masser af musik.

Cuba har to slags penge: CUC som følger den amerikanske dollar, og cubanernes «egen» valuta pesos. Som turist kommer du mest i kontakt med den første valuta, men der er intet i vejen med eller noget forbudt i at bruge pesos. Tag hellere euro end dollar med – det giver dig en bedre kurs i banken.

Feriebyen Varadero ligger et par timers kørsel fra Havana. Her får du endeløse kridhvide strande, flotte hoteller og afslapning for alle pengene.

Hvis du har god tid, er der mange spændende byer om områder at opdage på Cuba. Santiago de Cuba byder på Cubas nok bedste karneval, og er også i øvrigt en flot og hyggelig by. Vest for Havana ligger området Vinales, hvor en stor del af Cubas berømte tobak dyrkes. Helt østpå ligger hyggelige Bayamo, Guantanamo og Baracoa, som blandt andet har et godt lokalt musikhus – Casa de la Trova. Cuba byder også på en lang række eksotiske øer som f.eks Cayo Coco.

 

Hvem vil kunne lide Cuba?

Det kræver visum, rejsen er lang og afstandene på Cuba er store. Du skal rejse til Cuba for at opleve et land, som står lige mellem gamle dages socialisme og dagens digitale samfund. Du skal rejse til Cuba for at opleve menneskerne, musikken og de flotte strande. Helt små børn synes nok det er langt at rejse hertil.

Hvornår skal man rejse til Cuba?

Ved Havana og Varadero svinger temperaturen fra lidt over 20 grader i januar til over de 30 grader i juli. De fleste danskere, vælger at rejse til Cuba om foråret eller fra oktober til december.  Fra juni til september er der risiko for kraftige storme og orkaner.

Rejsemål på Cuba