Rejser til Agios Tychonas

Agios Tychonas ligger på Cyperns populære sydkyst lige øst for Limassol. Den oprindelige landsby ligger lidt tilbagetrukket oppe i bakkerne, mens de mere moderne hoteller primært er bygget nede nær havet og de indbydende strande.

Nede langs kystvejen og den smalle promenaden, som løber lige bag strandene, finder du udover hotellerne en hel række restauranter, caféer og barer. Der er nok at vælge mellem med noget for stort set alle smage. Det samme kan man sige om strandene. De er blandt de bedste på hele øen, og selvom de summer af liv midt på sommeren, er de perfekte til en afslappende badeferie.

Rejser du til Agios Tychonas for at nyde en ferie med sol, strand og god mad, har du altså alt, du behøver inden for din rækkevidde. Ikke overraskende er dette da også et rejsemål, som tiltrækker både familier med børn, par og singler.

Her er masser at tage sig til. Først og fremmest kan du dyrke mange forskellige former for vandsport med alt fra dykning til vandski. Der er steder med undervisning, hvis du er nybegynder. Har du lyst til en daglig joggetur, er strandpromenaden perfekt tidligt på morgenen, før det bliver for varmt. Sidst på dagen er der mange, som også spadsere en tur her for at nyde solnedgangen.

Udflugtstips

Det er ikke til at komme uden om, at Agios Tychonas i dag er meget præget af turisme, især i den nye bydel nærmest kysten. Der er dog stadig også meget, som minder en om, at her har levet mennesker længe før, nogen tænkte på at rejse til Agios Tychonas på ferie. Oppe i selve landsby kan du således se smukke gamle kirker og traditionelle, rustikke huse med røde tegltage. Heroppe kan du et mere autentisk græsk landsbyliv og møde lokale på et par hyggelige tavernae.

Er du historisk interesseret, skal du naturligvis også besøge ruinbyen Amathus i udkanten af Agios Tychonas. Den blev grundlagt omkring år 1500 f.Kr. af Fønnikerne. Der laves stadig arkæologiske udgravninger her, og flere af fundene kan ses på musset i Limassol. Det og resten af den større nabobys seværdigheder kan du nemt udforske. Der er nemlig kun en kort bustur ind til det gamle centrum af Limassol, hvor der også er masser af butikker og spisesteder.

Rejser til Cypern

Læs mere om Cypern og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Cypern her

Hoteller i Agios Tychonas