Rejser til Kalavasos

Den stemningsfulde landsby Kalavasos har en god beliggenhed oppe i bakkerne omkring 5 kilometer fra Cyperns populære sydkyst. Kalavasos ligger omtrent midt mellem Limassol mod vest og Larnaca mod øst, to af øens største byer og rejsemål. Sammenlignet med disse større byer vil du opleve en langt mere fredfyldt og landlig atmosfære på en billlig rejse til Kalavasos. Byen har blot lidt over 700 faste indbyggere.

Denne lille bys hvidkalkede huse med deres røde tegltage og brostensbelagte gader breder op ad den grønne bakkeskråning på den vestlige bred af Vasilikos-floden. Kalavasos' navn er afledt af det gamle græske ord "vasa", som groft sagt betød: "dal dækket af skov". Her har været bosættelser siden oldtiden, hvor man fra starten udnyttede flodens vand til landbrug på bakkesiderne. I dag vil du stadig se mange citrustræer, olivenlunde og andet landbrug i området omkring Kalavasos.

Den nuværende landsby blev dog først etablerede i middelalderen, hvor man begyndte at grave efter kobber i bjergene. I dag er minerne lukket, som ligger omkring 6 kilometer mod nordvest, men man har blandt andet bevaret et af de gamle minetog. Der er desuden et lille bymuseum. Der er efter sigende også planer om at åbne en af de gamle miner til turisme. Er du historisk interesseret, er det også et must at lægge vejen forbi Tenta og Khirokitia, to af de bedst bevarede bopladser fra bondestenalder i den østlige del af Middelhavet. Førstnævnte ligger blot et par kilometers kørsel nede for Kalavasos.

Hyggelige tavernaer og markedsdage

Oppe i Kalavasos fornemmer du også tydeligt, at dette ikke blot er en nymodens ferieby. Det er dog en meget velholdt by, som tydeligvis har fået nyt liv i takt med, at ferierejsende i søgen efter landsby-idyl har fundet vej hertil. I midten af byen ligger kirken, Titiotissa, som er ganske stor i forhold til byens beskedne størrelse. Der er sågar flere mindre kirker, kapeller og en moske i byen. Fra pladsen omkring Titiotissa-kirken er der smukke udsigter til de omkringliggende bakker og resten af byen.

På byens pladser og små torve er der jævnligt markeder. Her er der også hyggelige, familiedrevne tavernaer med udeservering, hvor du kan betragte folkelivet, mens du nyder din mad. Der er desuden mini-markeder og kiosker, som kan dække de fleste daglige behov på rejsen til Kalavasos.

Aktiv ferie og afslappende strandliv

Lejer du en bil, hvilket må anbefales på en rejse til Kalavasos, kan du nemt køre ned til kysten, når du får lyst til en dukkert i det azurblå Middelhav. Et populært valg af Governor's Beach (ca. 11 km). Ligesom Kalavasos ligger den lidt afsondret og er ikke ret stor, men er til gengæd meget idyllisk. Her er en stribe sand for foden af hvide klipper, hvor du kan slikke sol eller bade i det krystalklare hav.

Takket være kystmotorvejen, kan du i bil også nemt udforske flere af kystens strande eller for eksempel besøge Limassol (ca. 35 km) for at shoppe. Det er dog ikke kun i bil, du kan tage tage på eventyr. Der er gode mulighederheder for at vandre, cykle og ride i det bakkerige landskab omkring Kalavasos. Det kunne for eksempel være oppe i området ved den store Kalavasos-dæmning. Et fint sted til en picnic.

Der er omkring 40 kilometer til Kalavasos fra den internationale lufthavn ved Larnaca.

Rejser til Cypern

Læs mere om Cypern og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Cypern her

Hoteller i Kalavasos