Rejser til Neo Chorio

Landsbyen Neo Chorio ligger lidt oppe i højderne omkring 8 kilometer fra Polis på det vestligste Cypern. Der er få minutters kørsel ned til det glitrende blå Middelhav og de fine badestrande ved Latsi. Vil du ikke kun dase i vandkanten på rejsen til Neo Chorio? Så udnyt at landsbyen er kendt som indgangsporten til den naturskønne Akamas-halvø, der er udpeget til nationalpark.

Nationalparken, der er udgør det største uberørte område på øen, indbyder til en aktiv ferie med kilometervis af vandrestier, der både fører dig op til spektakulære udsigtspunkter, ned i dybe kløfter og til idylliske badevige. Husk kikkerten, hvis du vil studere det rige fugleliv.

I selve Neo Chorio får du takket være den lidt tilbagetrukne beliggenhed et par kilometer fra kysten også mulighed for at opleve et mere autentisk cypriotisk landsbyliv. Selvom byen af indlysende årsager de senere år har tiltrukket flere rejsendes opmærksomhed og øget interessen for at bygge ferieboliger, hersker her stadig en meget behagelig, afslappet atmosfære. Feriegæsterne er stadigt overvejende lokale, hovedsagelig fra hovedstaden Nicosia, men også udlændinge, der rejser hertil for at komme lidt væk fra menneskemængderne og nyde en ferie med ro. Samtidig med at det klare hav er inden for synsvidde, og der er talrige spændende udflugtsmål.

Strande og enestående natur

Ved de nærmeste strande er der alt, hvad børn og voksne kan ønske sig på en badeferie med både aktivitetsmuligheder, spisesteder nær vandet og ikke mindst indbydende vand. Fra den lille havn i Latsi tilbydes der i sæsonen talrige bådture, hvor der blandt andet sejles ud langs halvøen til havgrotter og små isolerede badevige. Er det fredelige strande, der ikke er så præget af turisme som ved Latsi, du søger? Så bør du på en billig rejse til Neo Chorio også lave en udflugt til Lara Beach.

Lara Beach, der ligger omkring ved en lille bugt omkring 20 kilometer fra Neo Chorio, er helt uspoleret og vild. Måske fordi her bortset for en parkeringsplads ikke er nogen turistfaciliteter og fordi vejen hertil er lidt besværlig, er stranden ofte ganske øde. Det er desuden en strand, som de badende ikke har helt for sig selv. Her yngler nemlig havskildpadder, som har fortrinsret til stranden. I perioder vil adgangen til stranden derfor være begrænset, ligesom det for eksempel ikke er tilladt at medbringe parasoller og liggestole. Frivillige passer i ynglesæsonen på stranden og  skildpaddernes reder.

Vil du have mest muligt ud af rejsen til Neo Chorio, anbefaler vi, at du lejer en bil. Det mest praktiske er i de fleste tilfælde at bestille den med afhentning i din ankomstlufthavn. Nærmeste lufthavn ligger ved Pafos.

Rejser til Cypern

Læs mere om Cypern og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Cypern her

Hoteller i Neo Chorio