Rejser til Paralimni

Paralimni ligger på det sydøstlige Cypern tæt ved den populære og livlige ferieby Ayia Napa. Det gamle centrum af Paralimni ligger omkring 3 kilometer fra kysten. Her finder du et centralt torve med hele tre kirker. Den ældste af disse stammer fra 1200-tallet. Byens historie går dog endnu længere tilbage. Oprindeligt lå den dog lidt tættere på havet, men blev rykket ind i landet for at undgå piraterne ved kysten.

I modsætning til feriebyer, som udelukkende lever af turisme, er Paralimni lidt mere en "rigtig" by med liv året rundt. Den er opkaldt efter en regnvandssø i udkanten ("Limni" betyder sø på græsk). Denne er dog formentlig tørret ud, hvis du rejser til Paralimni om sommeren.

Selvom det bortset fra kirkerne er lidt småt med gamle, oprindelige bygninger i Paralimni, er fornemmelsen af det autentiske Cypern intakt. Den lidt tilbagetrukne beliggenhed fra kystens populære strande giver en behagelig tilbagelænet atmosfære, som er perfekt til en afslappende ferierejse. Samtidig har du adskillige af Cyperns bedste strande inde for kort rækkevidde.

Tæt ved Cyperns bedste strande

Fra Paralimni tager det ikke mange minutter at køre ud til strandene på begge sider af Cape Greco, der ligger som en smuk tange ud i havet her på det sydøstlige hjørne af øen. Udvalget er på begge sider bredt med strande, hvor hele familien kan nyde det klare hav og den gavmilde middelhavssol. Især ved strandene omkring Ayia Napa og Fig Tree Bay er der også mange aktivitetsmuligheder på vandet for både børn og voksne med for eksempel vandcykler, vandski og parasailing. De fleste steder er der mulighed for at leje både liggestole og parasoller.

Du kan også være aktiv på land, når du rejser til Paralimni. Særligt på den yderste del af landtangen, som er udpeget til nationalpark, er der også gode muligheder for at vandre en tur. Der er fine udsigter over det azurblå hav oppe fra kanten af fra klipperne. Flere steder er mulighed for at komme helt ned til vandet for at få en forfriskende dukkert. Rundt langs kysten er flere havgrotter, som du kan udforske på guidede bådture, hvor der også bliver lejlighed til at hoppe i vandet, for eksempel i The Blue Lagoon. Det er også populært at dykke i området på ture arrangeret af lokale firmaer.

Hjemme i Paralimni har du alt, du behøver på rejsen af indkøbsmuligheder og spisesteder. Der er således både et indkøbscenter,  velassorterede supermarkeder samt talrige restauranter og caféer. Ligger dit hotel nede nær kysten, er der også her et godt udvalg af spisesteder og barer.

Rejser til Cypern

Læs mere om Cypern og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Cypern her

Hoteller i Paralimni

Populære hoteller i Paralimni

Cypern, Paralimni
9,0
Fabelagtigt
418 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 69 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Cypern, Paralimni
9,6
Fabelagtigt
70 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 67 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Cypern, Paralimni
9,2
Fabelagtigt
1440 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 67 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Pool (evt. sæsonåben)