Rejser til Skarinou

Smukt omgivet af grønne olivenlunde ligger Skarinou oppe i bakkerne omkring 8 kilometer fra Cyperns sydkyst. Denne hyggelige landsby, som blot har omkring 250 indbyggere, er et godt eksempel på, at det selv så forholdsvist tæt på kystens strande er muligt at nyde afslappet, uspoleret landsbystemning.

I Skarinou har man i vid udstrækning formået at bevare den traditionelle arkitektur med rustikke huse bygget af sten brudt i lokalområdet. Helt fortjent regnes Skarinou derfor af mange blandt de smukkeste landsbyer på øen. Det er en fornøjelse at gå på opdagelse i de gamle, smalle gader og smugkigge ind ad træportene til de charmerende gårdhaver. En af de mest iøjefaldende bygning er kirken Panagia Odigitria, som med sin centrale placering på fin vis symbolisere, at de gamle traditioner stadig holdes i hævd her.

Bortset fra en æselfarm er der ikke egentlige turistattraktioner i Skarinou, som trækker besøgende til udefra i løbet af dagen. I stedet for en kontant gennemstrømning af besøgende er det derfor mest de samme lokale og feriegæster, du møder på din vej rundt i byen. Derfor er det nemt hurtigt at føle sig hjemme her.

Restauranter

Trods Skarinous beskedne størrelse har den et par spisesteder, hvor du både kan nyde den cypriotiske udgave af middelhavskøkkenet og lækkerier med lidt mere internationalt tilsnit. Nede ved motorvejen, som løber forbi byen er der sågar fornylig åbnet en McDonald's, som det dog mest betjener billister på gennemfart. Hernede finder du også et supermarked, der kan dække alle de daglige behov, der måtte opstå i løbet af ferien.

Udflugter

Placeringen tæt ved vejen, som forbinder Nicosia, Limassol og Larnaka betyder, at du på en billig rejse til Skarinou har gode muligheder for at udforske resten af Cypern. Har du lejet en bil til rejsen, hvilket vi anbefaler, kan du nemt finde en strand og udforske spændende seværdigheder. Kysten har en naturlig tiltrækningskraft på de fleste, som rejser til Skarinou om sommeren. Baglandet har dog også meget at byde på med hyggelige landsbyer og uspoleret natur. Blot et kvarters kørsel fra Skarinou er Dipotamos-reservoiret for eksempel et oplagt udflugtsmål til en picnic eller et godt sted for en vandretur.

Larnac Lufthavn ligger blot 28 kilometer fra  Skarinous. Når du bestiller din rejse, vil det mest praktiske i de fleste tilfælde være samtidig at booke en lejebil med afhentning her. Så slipper du også for at skulle med bus eller anden transfer til dit hotel.

Rejser til Cypern

Læs mere om Cypern og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Cypern her

Hoteller i Skarinou