Rejser til Danmark

Danmark placerer sig år efter år højt på listen over de bedste lande at leve i og som et af de lykkeligste. Her er ganske vist ikke storslået natur i samme skala som i de nordiske nabolande. Men de danske landskaber har alligevel deres egen underspillede skønhed og gemmer på talrige maleriske middelalderbyer, godser og slotte. Dette er H.C. Andersens fødeland, hvad enten du ser gardernes vagtskifte på Amalienborg Slotsplads eller jagter østers i vadehavet, er der noget eventyrligt over det.

De danske kyster

Når sommervejret viser sig fra sin bedste side summer det af liv ude langs Danmarks kyster. Selv hvis målet for din rejse ligger inde midt i landet, er nærmeste gode badestrand højest en times kørsel væk. At finde et hotel, hvor du kan bo med strande med fint sand og klart vand inden for gåafstand er nemt i Danmark.

Du kan indlogere dig på et af de klassiske badehoteller, som der heldigvis stadig findes omkring 40 af rundt langs de danske kyster. Trænger du til en rigtig livsnyderferie i en afslappet atmosfære er det svært at forestille sig bedre rammer for det end netop et af disse badehoteller. På mange af dem prioriteres de kulinariske oplevelser højt med køkkener, der leverer ægte gourmetmad.

Der er også en lang tradition for både camping og sommerhusferier langs de danske kyster. Ideelt hvis du skal holde ferie med familien og ønsker at slappe af i naturskønne områder. Selv i lavsæsonen, hvor badetøjet må blive hjemme, er der noget særligt over en rejse til de danske kyster. Strandene indbyder til friske gåture

Mange af os forbinder dog især rejser til Danmark med badeferier ved en af de utallige skønne strande på landets 8.750 kilometer lange kystlinje. Strandene og de uspolerede kystlandskaber er unægteligt en af de største attraktioner i Danmark, men Skandinaviens mindste land har meget andet at bruge en ferie på.

Storbyliv og landbyidyl

Efter internationale standarder er København nok den eneste egentlige storby Danmark kan bryste sig af. Den charmerende hovedstad er en rejse værd i sig selv med masser af tilbud for både børn og voksne. På en storbyferie i Købehavn med familien er klassikere som Tivoli, Zoologisk Have og Rundetårn altid et hit. En nyere familiefavorit er Den Blå Planet, der ligesom Experimentarium og Zoologisk Museum er både lærerig og sjov for både børn og forældre.

Du må dog ikke overse de andre danske storbyer som Aarhus, Aalborg og Odense, som måske nok er mindre end hovedstaden, men også byder på spændende arkitektur, historie, museer, gourmetrestauranter og shoppingmuligheder, der er i verdensklasse.

Udover denne håndfuld af storbyer med deres mange tilbud, er en rejse til Danmark og så en chance for at besøge en lang række mindre byer, der har deres egen karakter. I Ribe kan du for eksempel gå på opdagelse i en usædvanligt velbevaret middelalderlig bykerne eller se Sort sol i markslandet, der omgiver Danmarks ældste by. I næsten modsatte ende af Jylland har Skagen også masser af charme og et specielt lys, som har tiltrukket landets bedste kunstnere i generationer.

Ned langs vesterhavskysten mellem Skagen og Ribe finder du en stribe af tidligere fiskerbyer, som i dag også hører til blandt de største feriefavoritter såsom Blokhus, Løkken og Søndervig. Det er dog ikke kun i det jyske, at du kan nyde smukke kyster. På Møn er den skinnende hvide klint noget af det mest spektakulære natur, du kan opleve i Danmark og det fynske øhav indbyder til ø-hop.

Tag på ø-hop i Danmark

Med over 400 øer, hvoraf omkring 70 er beboede, er der på en rejse til Danmark rig mulighed for at tage på "ø-hop". På Anholt kan du vandre ud gennem Ørkenen til sælreservatet på Totten, på Ærø slentre i idylliske Ærøskøbings brostensbelagte gader eller du kan tage familien med til Samsø, der er perfekt til en kombineret cykel- og badeferie.

Ude på de danske øer får du og familien perfekte betingelser for bare at "trække stikket ud" og slippe væk fra hverdagens stress. Nyd naturen, den friske havluft og den lokale gastronomi. Også hvis du vil på ø-ferie er Danmarks beskedne størrelse en fordel. Du kan således sagtens nå at besøge flere øer i løbet af ferien. Landdistrikternes Fællesråd har endda lanceret et såkaldt "Ø-pas", som I kan få stemplet på hver ø, I besøger, og konkurrere med vennerne om først at få fyldt ud.

Bestil din rejse til Danmark her

Klar til at booke en rejse til Danmark? I søgemaskinen her på Solfaktor finder du nemt de billigste priser på hoteller i hele landet. Hvad enten du planlægger en romantisk weekend for to eller familiens sommerferie, tager det blot nogle få sekunder at finde det helt rigtige hotel her.

Hoteller i Danmark

Populære hoteller i Danmark

Danmark, Sjælland, København
8,6
Meget godt
5479 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 4 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Danmark, Sjælland, København
8,4
Meget godt
7373 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 8 km
  • Nærmeste strand: ca. 4.5 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Danmark, Sjælland, København
7,6
Godt
2164 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 7 km
  • Internetadgang/Wi-Fi