Rejser til Sjælland

Danmarks største ø er som rejsemål uden tvivl mest kendt for, at det er her København ligger. Du kan bruge dagevis på at udforske de mange seværdigheder, butikker, restauranter og kulturlivet i landets hovedstad, men Sjælland har også meget andet at byde på.

Du kan for eksempel følge "Whiskeybæltet" nordpå op langs kysten til Helsingør for at se slottet Kronborg, der ude i verden især er berømt fra Shakespeares Hamlet. Det er bare ét af tre steder, UNESCO har udpeget til verdensarv på Sjælland. Er du historisk interesseret, er der en hel perlerække af spændende destinationer rundt om på øen, du ikke må gå glip af på en rejse til Sjælland.

Sjælland er ikke større, end at du fra én fast base, for eksempel København, kan nå rundt til det meste af øen på dagsudflugter. Der er dog masser af skønne steder, hvor du vil have lyst til at slå dig ned nogle dage for at fordybe dig i lokalområdet. Det kunne for eksempel være på et strandhotel i Kalundborg, hvor du ude på halvøen Røsnæs kan gå 18 huller med flot udsigt over havet eller besøge Danmarks største vingård.

Sjælland for hele familien

Golf og vinsmagning er nok noget som mest tiltaler de voksne, men der venter også masser af store oplevelser for børn på en billig rejse til Sjælland. Og det gælder ikke kun de københavnske såsom Tivoli, Experimentarium og Den Blå Planet. En jagt på De 6 Glemte Kæmper indbyder for eksempel til leg og fantasi for både store og små. Disse træskulpturer, som forestiller store trolde, har kunstneren Thomas Dambo har gemt rundt omkring hovedstaden. Ligeledes er der rig mulighed for at brænde lidt krudt af i den store udendørs klatrepark ved Camp Adventure nær Næstved. Her skal I naturligvis også op for at nyde panoramaudsigten fra Skovtårnet.

Et besøg i domkirken i Roskilde, som også står på verdensarvslisten, er også en både imponerende og lærerig oplevelse for hele familien. Kig også forbi det fantastiske vikingeskibsmuseum og kig endnu længere tilbage i den danske historie. Rejser du med mindre børn, som i endnu højere grad gerne selv vil "have fingrene i bolledejen", bør I også afsætte nogle timer til at opleve det nærliggende Sagnlandet Lejre.

Naturoplevelser og strande

Sjælland har den højeste befolkningstæthed i Danmark, og hovedstadsområdet er tre gange så stort som landets næststørste by, Aarhus. Er det byliv, du søger, er der altså rig mulighed for at finde det. Selvom der ikke findes udstrakt vildmark med bjerge og brusende floder, som hos de skandinaviske naboer Sverige og Norge, kan du også sagtens bruge ferien på naturoplevelser. 

I Store Dyrehave og Gribskov, der er det tredje sted på UNESCO's verdensarvsliste, kan du tage hele familien med på en picnic i det grønne eller løbe en tur ikke langt fra storbyen. Men vidste du, at du også på rejsen til Sjælland kan gå en tur i en af Danmarks fineste naturskove og opleve noget af det tætteste, vi endnu kommer på en urskov herhjemme? Eller at I kan tage på opdagelse i Danmarks allerførste naturpark – Naturpark Åmosen – der går på tværs af Midtsjælland?

Sidst, men ikke mindst, bør du også pakke badetøjet, hvis du rejser til Sjælland om sommeren. Strandene her i Østdanmark er generelt meget børnevenlige med fint sand og vand, der ikke bliver så voldsomt, som det kan blive på den jyske vestkyst. Næsten uanset hvor du booker dit hotel på Sjælland, er der ikke langt til nærmeste badestrand med Blå Flag.

Rejser til Danmark

Læs mere om Danmark og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Danmark her

Rejsemål i Sjælland

 • København
  78 hoteller
  Restaurantliv og shopping i verdensklasse og en højere koncentration af familievenlig attraktioner end nogen anden dansk by gør København til et af landets mest interessante rejsemål. Her kan du sågar kombinere sightseeing med badeture.

Populære hoteller i Sjælland

Danmark, Sjælland, København
8,3
Meget godt
1935 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 13 km
 • Afstand til centrum: ca. 1.5 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
Danmark, Sjælland, København
7,6
Godt
2164 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 9 km
 • Nærmeste strand: ca. 7 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
Danmark, Sjælland, København
8,9
Meget godt
2551 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 10 km
 • Afstand til centrum: ca. 450 m
 • Internetadgang/Wi-Fi

Rejseguide til Sjælland

Her har jeg samlet lidt nyttige informationer om Sjælland, som forhåbentlig kan tjene som inspiration til din ferie på denne alsidige danske ø. Oplysningerne er udelukkende ment som inspiration, og der må tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker flere tips din rejse, vil jeg anbefale dig også at tjekke vores blog, hvor du kan finde mange spændende artikler om vores danske rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Restaurantliv og shopping

Hvad enten du er en ægte "foodie" med helt styr på alle de nyeste international madtrends eller blot holder af gode, gedigne danske retter, kan du glæde dig til rejsens kulinariske oplevelser. Det kan spænde lige fra en hurtig 'hotter med det hele' fra en af de ikoniske pølsevogne til en romantisk gourmetoplevelse på en af de sjællandske Michelin-restauranter. Hovedstaden er ikke overraskende lidt af et mekka med et enormt udvalg af restauranter, caféer og barer. Resten af Sjælland er dog også kommet godt efter det de senere år med mange spændende spisesteder, som folk gerne rejser langvejs fra for at opleve.

Det samme gælder shoppingmulighederne. Udover de store shoppingcentre og hyggelige gågader, hvor udvalget af butikker med hånden på hjertet efterhånden ofte er ret ens rundt om i landet, vil du på rejsen til Sjælland i både de charmerende købstæder og ude på landet kunne finde masser af helt unikke gallerier og specialforretninger.

Transport

Det er nemt at rejse til Sjælland fra resten af Danmark og udlandet. Øen har landets suverænt største lufthavn med forbindelser til stort set alle verdenshjørner. Med færge- og broforbindelser til Jylland, Fyn, Sverige og Norge kan du desuden nemt selv køre hertil.

Der er generelt god offentlig transport indenfor og mellem de større byer. Skal du på storbyferie i København giver det ikke meget mening at have en bil med. Men har du planer om at tage på udflugter til mere afsides seværdigheder eller vil du bare gerne kunne komme omkring på resten af Sjælland uden at være afhængig af sporadiske forbindelser med tog og bus, vil det være en fordel med en bil.

Til udforskning af nærområdet er det oplagt at tage cyklen. Der er masser af områder, som med et godt netværk af cykelstier og ruter indbyder til langsomme oplevelser på to hjul.

Sådan kan du rejse til Sjælland med Solfaktor

Brug søgemaskinen til at søge blandt vores håndplukkede hoteller på Sjælland og i resten af Danmark. Supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti.