Rejser til Den Dominikanske Republik

Der er meget, man kan blive betaget af, når man besøger Den Dominikanske Republik. Den flotte og frodige natur, den rige flora og fauna, de eventyrlige strande...og generelt er priserne i den rimelige ende. Dette er nok den destination i Caribien, hvor du får mest All Inclusive for pengene, hvis det er det du ønsker.

Den Dominikanske Republik dækker 2/3 af øen Hispaniola, hvor Haiti ligger på den sidste 1/3. Efter Cuba, er dette den største af øerne i Caribien, og her bor også over 10 millioner mennesker. I størrelse er Den Dominikanske Republik lidt større end Danmark. 1/4 af indbyggerne bor i hovedstaden Sabto Domingo.

Hispaniola har været beboet i over 7.000 år, men det var da Christofer Columbus kom forbi i 1492, at øen for alvor kom på landekortet. Det var i den samme periode, at hovedstaden blev grundlagt. Gennem de sidste 500 år, har øen både været på franske og spanske hænder, og blev i 1699 endeligt opdele mellem de to lande. Fra 1865 har Den Dominikanske Republik været en selvstændig nation.

Den Dominikanske Republik er en forholdsvis kuperet ø, med mange høje bjerge og flot natur. Her er frodigt og grønt med regnskov, mangrovesump og naturligvis også mange vidunderlige strande. Der er masser af dyreliv på øen, blandt andet over 30 unikke fuglearter. I perioden fra december til marts, kan man være så heldig at se pukkelhvale parre sig udenfor kysten. Her er også store krokodiller, men heldigvis kun et sted – i en sø, hvor man holder godt øje med dem.

I dag er Den Dominikanske Republik en meget populær ferieø, kendt for afslappet ferie og det til forholdsvis rimelige priser, sammenlignet med andre destinationer i Caribien. De to mest populære ferieområder er Puerto Plata og Punta Cana. Hvis du vælger at flyve til Puerto Plata på nordkysten, kan du vælge mellem feriebyer som Cabarete og Playa Dorada, hvor Punta Cana-halvøen på østkysten byder på en av Caribiens bedste strande, Bavaro-stranden. Fælles for de fleste steder på øen, tilbyder hotellerne næsten altid All Inclusive. Det betyder, at der udenfor hotellerne er fredeligt og ikke meget liv om aftenen. Hvis du vil opleve det mere lokale folkeliv, tag f.eks til den hyggelige fiskerlandsby Bavahibe, som ligger en lille time fra lufthavnen i Punta Cana.

 

 

Hvem vil kunne lide Den Dominikanske Republik?

Foruden fantastiske strande, rejser mange hertil for at opleve den flotte natur og alle dyr og fugle. Naturen får lov at fylde mere her, end på andre caribiske øer. Rejsende som er på jagt efter ferie med All Inclusive til en rimelig pris, vil også føle sig hjemme her. Hele destinationen og strandene er børnevenlige, og Den Dominikanske Republik fungerer fint for børnefamilier i alle aldre. Her sker ikke så meget om aftenen, så hvis du vil danse hele natten til soca, reggae og salsa, tag hellere til Jamica eller til Cancun i Mexico.

Hvornår skal man rejse til Den Dominikanske Republik?

Den bedste periode at rejse hertil, er fra december til maj. Men solen skinner ofte også om sommeren - og her er priserne som lavest. Beliggenheden gør, at du kan opleve tropiske storme i perioden fra juni til november. Oktober er den måned, hvor der statistisk falder mest regn.

Rejsemål i Den Dominikanske Republik

Populære hoteller i Den Dominikanske Republik

Den Dominikanske Republik, Cabarete
8,7
Meget godt
375 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 399 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Den Dominikanske Republik, Playa Dorada
7,9
Godt
4289 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 405 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Den Dominikanske Republik, Punta Cana
8,1
Meget godt
846 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 20 km
  • Nærmeste strand: ca. 3 km
  • Pool (evt. sæsonåben)