Rejser til Hurghada

En rejse til Hurghada byder altid på en afslappende ferie rig på oplevelser. Nyd solen, det lune badevand og de hvide sandstrande langs Rødehavet. Her er fremragende dyk- og snorkelmuligheder og spændende ørkensafarier. Book en billig ferie til Hurghada med Solfaktor!

Hurghada som rejsemål

Hurghada er en ferieby i Egypten, som ligger på østkysten af Rødehavet cirka 500 kilometer sydøst for hovedstaden Kairo. Sammen med Sharm el-Sheik er Hurghada en af Egyptens  absolut største feriedestinationer, der tiltrækker besøgende fra hele verden med sine fantastiske strande og  det krystalklare vand. Her får du også et farverigt og eksotisk marineliv, der indbyder til at snorkle eller dykke.

Valutaen i Hurghada er egyptiske pund, og danske statsborgere skal have visum for at komme ind i Egypten. Den nemmeste måde  at få et turistvisum (gyldigt i 30 dage efter ankomst til Egypten) er bare at få det ordnet ved ankomst. Du udfylder nogle små blanketter, betaler 25 USD (i kontanter, euro kan også bruges) og får dit pas stemplet sammen med et lille "frimærke" - og nu er du klar til at gå igennem paskontrollen.

Strande i og ved på Hurghada

Når du rejser til Hurghada, vil du kunne besøge flere fantastiske strande langs Rødehavet, som tiltrækker besøgende fra hele verden. Stranden Old Vic er en af de mest berømte med blødt, hvidt sand og det flotteste, klare  vand. Her kan du solbade og svømme med gode faciliteter som solsenge og parasoller samt flere strandbarer og restauranter. Makadi Bay er et populært område syd for Hurghada med flere børnevenlige strande, der er velholdte og tilbyder mange faciliteter for børnefamilier.

Soma Bay er en anden velkendt strand i Hurghada-området. Den ligger ca. 45 minutters kørsel fra centrum af Hurghada, og byder på smukt sand, turkisblåt vand og en fin udsigt over Rødehavet. Det anbefales MEGET også at tage en bådtur til Giftun Island, også kendt som Paradise Island. Her kan du nyde eventyrlige, hvide sandstrande og turkisblåt vand i afslappende omgivelser og teste de fantastiske snorkelmuligheder. Øen har en imponerende undervandsverden med farverige koraller, fisk og  andre havdyr.

>> Læs mere om din ferie til Egypten her

>> Læs mere om din rejse til Rødehavet her

>> Læs mere om din rejse til Sharm el-Sheik her

Attraktoner i Hurghada

Hvis du vil have en pause fra sol, strand og hav, finder du flere spændende aktiviteter og attraktioner, når du rejser til denne del af Egypten. Hvis du vil have en kulturel oplevelse, kan et besøg i moskeen El Mina anbefales. Her kan du beundre den arkitektoniske skønhed og lære lidt om islamisk kultur. Du kan også tage til byens museum for at udforske Egyptens rige kulturarv og lange historie. Her finder du udstillinger af  blandt andet oldgamle mumier, skulpturer og andet historisk materiale fra forskellige perioder af Egyptens historie. Man kan også tage på dagsture med bus  fra Hurghada til Luxor.  Tager du turen gennem ørkenen til Luxor, vil du blive rigeligt belønnet. Her finder du nogle af de mest imponerende monumenter i Egypten som Kongernes Dal, Dronningernes Dal og naturligvis Luxortemplet - du vil måske ikke tro dine øjne. Meget imponerende og absolut noget for dine halvstore børn.

Hvis du rejser med børn på ferie, er Hurghada Grand Aquarium et populært udflugtsmål. I dette moderne og flotte akvarium kan du opleve en bred vifte af havdyr, herunder farverige koraller, tropiske fisk, hajer, skildpadder og meget mere. Du har også mulighed for at fodre - og svømme med delfiner. Et besøg i Sand City, et imponerende kunstværk af sandskulpturer, kan også være på din liste over ting, der skal opleves i Hurghada. Skulpturerne forestiller egyptiske monumenter, historiske figurer og berømte monumenter. 

Gå gerne en tur langs byens marina, et livligt område med restauranter, caféer, butikker og natklubber. Her kan du nyde en lækker middag med udsigt over havneområdet eller tage på shopping. Hvis du vil opleve mere af det autentiske egyptiske liv, kan du gå på opdagelse i byens gamle bydel, også kendt som El Dahar. Her kan du besøge lokale markeder og souvenirbutikker, den gamle moske og den koptiske kirke. Her er også en hel del butikker med lokalt krims-krams, butikker med søde sager og moderne ting som mobilbutikker og steder, hvor du kan købe kosmetik og parfume.

Aktiv ferie i Hurghada

Der er masser af muligheder for aktiv ferie i Hurghada, især vandaktiviteter. Rødehavet er et paradis for dykkere og snorklere med sin fantastiske undervandsverden og koralrev. Tag med på en guidet dykker- eller snorkeltur for at se farverige fisk, koraller og måske endda skildpadder og delfiner. Hurghada er også kendt for sit store udvalg af vandsportsaktiviteter. Her kan du teste windsurfing, vandski, wakeboarding eller jetski, og du kan leje udstyr og tage lektioner. Det er både for begyndere og lidt mere erfarne.
Udforsk den store  ørken omkring Hurghada på en spændende ørkensafari. Tag på en actionfyldt ørkentur med en quadbike (ATV) eller beach buggy, der lader dig cruise gennem klitterne. Hvis du foretrækker noget lidt mindre adrenalinfyldt, anbefaler vi en guidet ørkenkameltur, der giver dig mulighed for at opleve ørkenen på fire, vuggende ben. For golfentusiaster byder Hurghada på flere gode golfbaner. Du kan gå 18 huller på luksuriøse steder som El Gouna Golf Club eller Madinat Makadi Golf Resort.

Hvornår skal man rejse til Hurghada?

Vejret i Hurghada betyder stort set varmt hele året rundt. Det bedste tidspunkt at rejse til Hurghada er i vintermånederne, fra november til marts. I denne periode er temperaturerne behagelige med næsten ingen regn og solrige dage. Aftenerne kan være lidt kølige, så det kan være en god idé at medbringe en let jakke eller en fleecetrøje. Vinteren er højsæson for rejser til Hurghada. Det er her, Hurghada har flest besøgende, og det er også her, at priserne er som højest.
Hvis du foretrækker varmere temperaturer og mindre kølige aftener, kan du rejse til Hurghada om foråret (april-maj) eller efteråret (september-oktober). Om sommeren er det meget varmt, med høje temperaturer på op til 35-40 grader i skyggen.

Mad, drikke og forlystelser i Hurghada

I Hurghada, finder du et stort udvalg af restauranter, der serverer både lokale og internationale retter. Du kan smage traditionelle egyptiske retter som koshari (en blanding af ris, pasta, linser og tomatsauce), kofta (kødboller) og ta'ameya (egyptisk falafel). Da det jo er en by ved kysten, er Hurghada også kendt for sine friske fisk og skaldyr, og du kan nyde grillet fisk, rejer og hummer. Hurghada har også en række restauranter, der serverer autentisk arabisk mad, herunder meze (en masse forretter på små tallerkener), grillet kebab, falafel og shawarma. Der er naturligvis også mange internationale restauranter, der blandt andet serverer italiensk, indisk eller mexicansk mad.

Hurghada har et natteliv, men det er ikke som i f.eks Sharm el-Sheikh. Men der er dog et udvalg af barer og natklubber, der holder åbent til sent om aftenen. Nogle natklubber og diskoteker finder du ikke i selve Hurghada, men på et af de store hoteller.

Fly til og hotel i Hurghada

Det er nemt at rejse fra Danmark til Hurghada. Destinationen har en lufthavn i nærheden (Hurghada International Airport), som er den næstmest travle lufthavn i Egypten efter lufthavnen i hovedstaden Kairo. Flere danske rejsearrangører flyver direkte fra både Aalborg, Billund og København, og du kan også flyve med rutefly hele året. Rejsen fra f.eks København tager lidt over 5 timer til Hurghada International Airport (HRG).

Når du er landet i Hurghada, er der flere muligheder for at komme til dit hotel eller ferielejlighed. Mange hoteller tilbyder privat transfer til deres gæster. Du kan nemt tjekke, om dit hotel har denne service og arrangere transporten på forhånd. Der er også taxier uden for terminalbygningen, men aftal prisen med chaufføren, før I kører af sted. Prisen kan og skal forhandles! Det kan være en god idé at have kontanter i lokal valuta (egyptiske pund, forkortes LE) til at betale for taxaturen. Du kan hæve penge før du forlader terminalen.

Når du rejser til Hurghada, finder du et godt udvalg af indkvarteringsmuligheder, der passer til familier med børn, voksne par og venner. Byen er især kendt for sine store og velfungerende all-inclusive-hoteller med mange faciliteter som pools, restauranter og spaafdelinger Du kan også finde ferielejligheder i Hurghada, hvis du ønsker mere plads og privatliv. Du vælger selv, om du vil booke fly og hotel separat, eller om du vil booke en pakkerejse med fly og hotel inkluderet. Uanset hvad som passer dig bedst, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie i Hurghada!

Rejser til Egypten

Læs mere om Egypten og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Egypten her

Hoteller i Hurghada

Populære hoteller i Hurghada

Egypten, Hurghada
9,9
Fabelagtigt
3377 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 8 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Egypten, Hurghada
9,2
Fabelagtigt
5767 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 19 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Egypten, Hurghada
9,6
Fabelagtigt
17620 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Hurghada?

8,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 20 anmeldelser