Rejser til Abu Dhabi

Abu Dhabi er det største af de syv Forenede Arabiske Emirater ved Den Persiske Golf. Før man fandt olie her i 1950'erne, var hovedstaden Abu Dhabi og resten af emiratet et simpelt samfund af perlefiskere og beduiner. Siden da har emiratet gennemgået en rivende udvikling og er i dag et topmoderne samfund og et spændende rejsemål.

Selvom Abu Dhabi med omkring 1,5 mio. indbyggere kun er den næststørste by i de Forenede Arabiske Emirater (UAE) efter Dubai, er den hovedstad. Her bor præsidenten Khalifa bin Zayed bin Sultan Al Nahyan, men også mange udlændinge - helt op mod 80 procent af befolkningen. Men selvom Abu Dhabi således er meget kosmopolitisk, er den alligevel mere traditionel og føles kulturelt mindre vestlig end Dubai.

Den Arabiske Juvel

Abu Dhabi, som kaldes for Den Arabiske Juvel, har desuden en mere afslappet atmosfære. Det afspejler til dels, at byen ikke i samme grad som Dubai lever af at tilbyde turister masser af shopping og forlystelsesmuligheder. I stedet fylder beboelsesområder mere end forretningskvartererne, hvilket giver en anden, mere tilbagelænet stemning. Der er dog også masser at se og opleve på en rejse til Abu Dhabi.

Abu Dhabi er den rigeste by i Emiraterne, så ikke overraskende vil du også her blive mødt af fantastisk arkitektur og storslåede bygninger. En af de mest kendte er den skinnende hvide Sheikh Zayed-moské, som efter sigende har plads til 40.000 bedende på én gang. Den smukt udsmykkede moské er uden tvivl en af de mest imponerende i verden og bestemt et besøg værd på rejsen til Abu Dhabi.

Disse steder er der dresscode. Det betyder, at besøgende i shorts, tætsiddende eller gennemsigtigt tøj ikke er velkommen. Så sørg for at bære lange bukser eller kjoler, der når ned til anklerne. Lange ærmer, der når ned til håndleddet. Skuldre skal være tildækkede og kvinder skal medbringe et tørklæde til at dække hovedet.

Abu Dhabi for hele familien

Har du børn med på rejsen eller blot selv lyst til et ægte adrenalinsus? På en af de ydre øer i byen ligger den store Ferrari World. Det er en temapark, som blandt andet har verdens hurtigste rutsjebane og derudover nok forlystelser til at underholde børn og barnlige sjæle i adskillige timer.

At Abu Dhabi ligger på en række småøer, som strækker sig ud i Den Persiske Golf, betyder også, at der er mange aktiviteter på vandet. Der er for eksempel mulighed for at tage på guidede kajak-ture i den 19 kvadratkilometer store Eastern Mangrove National Park, som har et rigt fugleliv, der inkluderer flamingoer. Et lille naturparadis tæt på storbyen.

Det kan også varmt anbefales at sætte god tid af til at udforske det anerkendte Louvre Museum. Bygningen er et kunstværk i sig selv, og indenfor er der meget at opleve for både børn og voksne med et væld af spændende udstillinger og samlinger. Der er en hel afdeling henvendt til børn. Er det flere kulturelle storbyoplevelse, du søger, kan du på en rejse til Abu Dhabi også sagtens besøge Dubai, der ligger blot halvanden times kørsel længere oppe ad kysten.

Sidst, men ikke mindst, er der rig mulighed for at kombinere afslappende strandliv med sightseeing på rejsen til Abu Dhabi. Den kilometer lange strand har fint sand og turkisblåt, lavt vand. Her er det nemt at finde sin egen plads i det bløde sand, og langs promenaden er der masser af steder at få en forfriskning.

Sådan booker du billige rejser til Abu Dhabi

I søgemaskinen her på siden kan du nemt bestille en billig rejse til Abu Dhabi som en pakkerejse, eller vælge 'Kun hotel'. Hvis du booker en pakke - dvs. med både flybillet og hotelovernatning - her hos Solfaktor, vil du automatisk være dækket af rejsegaranti.

Vi finder de billigste flybilletter til dig, hvilket inkluderer afgange med lavprisflyselskaber, ligesom vi søger priser på hoteller af alle typer, så du hurtigt kan finde den bedste pris på et hotel, som passer til dine ønsker.

Rejser til Emiraterne

Læs mere om Emiraterne og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Emiraterne her

Hoteller i Abu Dhabi

Populære hoteller i Abu Dhabi

Emiraterne, Abu Dhabi
9,2
Fabelagtigt
8341 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.8 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Emiraterne, Abu Dhabi
9,5
Fabelagtigt
9565 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 900 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Emiraterne, Abu Dhabi
9,4
Fabelagtigt
6787 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 19 km
  • Afstand til centrum: ca. 15 km
  • Pool (evt. sæsonåben)