Rejser til London

London Storbritanniens hovedstad, og med sine 9 millioner indbyggere desuden Vesturopas største by.  Det er derfor måske ikke så mærkeligt, at så mange gerne rejser hertil - her er udvalget gigantisk af oplevelser, attraktioner, aktiviteter og shopping - blandt meget andet. Her er noget for alle.

London er så stor en by, at man bliver nødt til at forholde sig en smule til geografien. Selv om man populært taler om The City eller det centrale London, er det der hedder Zone 1 i Londons kollektive trafik et meget stort område. City of London er den historiske bymidte ved London Bridge. Foruden City of London består byen af 32 boroughs hvilket kan oversættes til bydele-med-let-udvidet-selvstyre.

Den nemmeste måde at komme sig rundt i London er med byens berømte metro, The Tube. Den består af 11 linjer og 270 stationer. De klassiske røde dobbeltdækkerbusser er en charmerende måde at transportere sig på, men også en forholdsvis langsom måde. Du skal absolut have prøvet en tur med en af de velkendte taxibiler – black cabs. For at blive taxachauffør i London skal man klare et meget svært test, hvor den ansøgende skal kende selv de mindste og mest ukendte små veje og gader.

Med hensyn til de ofte ret store afstande, kan det absolut være en fordel at bestille sit hotel baseret på hvad man vil opleve og besøge i London. Blandt de mest populære hotelområder er Kensington, Bayswater, Earl’s Court och Bloomsbury. For at få mest ud af rejsen til London, lav en plan!

London har hele fem lufthavne. Den største og mest kendte lufthavn er Heathrow, som også er Europas mest travle. Den ligger vest for byen. I nord finder du lufthavnen Luton, i nordøst Stansted, syd for London ligger Gatwick og faktisk næsten inde i byen, i bydelen Docklands, ligger London City Airport. Hvis

Der er masser af rejsearrangører at vælge mellem hvis du vil rejse til London. Men du kan også nemt selv arrangere din rejse ved at bestille flybilletten og hotellet hver for sig.

Hvem vil kunne lide London?

Med sit kæmpe udvalg af alt, hvad en storby kan tilbyde, passer London for alle. Her er museer, sport, kultur, shopping, forlystelser og meget andet. Hvis du rejser sammen med familien eller med børn, se til at have små pauser i programmet: spis frokost i en park, tag en tur i London Eye, find en legeplads.

Hvornår skal man rejse til London?

London kan besøges hele året, men der dog nogle ting at tage højde for. Sommeren kan være overraskende varm og fugtig, og en fuldsat metrovogn i august kan være en let klaustrofobisk oplevelse. Vinteren er mildere end i Danmark, men kan byde på regn, tåge og blæst. Foråret kommer tidligt, og er ofte et godt tidspunkt at London.

Ferie i London med Solfaktor

Det er umuligt at kede sig på en storbyferie i London. Big Ben, Hyde Park, Soho, Covent Garden, Notting Hill, Buckingham Palace og Madame Tussauds er bare nogle af de utallige berømte seværdigheder, du kan opleve. London en enorm storby, som er opdelt i to af floden Themsen. De fleste turistattraktioner er samlet i bymidten og Londons fantastiske offentlige transportnet gør det nemt at komme rundt omkring selv for en førstegangs besøgende.

I bymidten finder man det travle Soho, politikernes Westminster, eksklusive Mayfair, det kulturelle Covent Garden og City’s finanscentrum. Tag vestpå til det eksklusive Kensington, Knightsbridge og Notting Hill, eller tag østpå til kunstens Hoxton. Tag nordpå til Hampstead, en landsby på heden, og sydpå til Brixton’s anspændte natteliv. Londons undergrundsbaner - The Tube - fungerer perfekt og er oftest den hurtigste måde at komme rundt på. Zone 1 og 2 dækker det centrale London, mens strækninger til forstæderne kræver zone 6. Det anbefales at rejse uden for myldretiderne, da det er billigere og man undgår den store trængsel.

Taxaerne holder overalt ved de større stationer og man kan også hyre dem på gaden (et orange lys fortæller at taxaen er ledig). Chaufførerne skal bestå ”The Knowledge” eksamen, og kende enhver gade i London. De tror også de ved alt om alting, så tag en sludder med dem undervejs.

Londons røde todækkere og de noget nyere ”bendy” busser er billigere og ofte mindre fyldte end undergrundsbanen. De er måske ikke de hurtigste transportmidler i myldretiden, men man har en fantastisk udsigt fra øverste dæk. Nogle af busserne kører døgnet rundt. Der er to Heritage ruter (kulturruter). Det er Routemaster busserne fra 1960 der kører her – nr. 15 kører fra Trafalgar Square til Tower Hill og linie 9 kører fra Royal Albert Hall til Aldwych. Når du er på ferie i London er det næsten et must at få taget et billede sammen med en af de legendariske busser.

At gå er oftest den hurtigste måde at komme rundt omkring specielt når det drejer sig om mindre ture, og det er også en god måde at opdage de uforberedte ting på. Tag en gåtur langs South Bank og oplev den klassiske rute i London, hvor man kommer forbi Houses of Parliament, London Eye og Tate Modern.

En bådtur på Themsen er en afslappet måde at opleve byen på din ferie, hvis fødderne har brug for at slappe lidt af. Prøv derfor at opleve London fra en af havnebusserne. De populære ruter er Westminster til Kew, Hampton Court, Waterloo og Greenwich.

Billetten ”Tips A Day Travelcard” giver mulighed for ubegrænset transport i det centrale London og rabat på enkelte ture. Skal du være i London i længere tid er det klogt at investere i et Oyster Card, som man kan købe på enhver metrostation og som dækker metroen, busserne og nogen ture ud på landet. London er lidt vanskelig at færdes i pr bil – det er svært at finde en parkeringsplads og trafikkaos indtræder så snart du nærmer dig det centrale London.

Besøg kraftværket med moderne kunst, Tate Modern ligger lige over Themsen fra Sir Christopher Wren’s domkirke St. Paul’s Cathedral. Big Ben ringer ud, medens London’s flotte dampere og London Eye er i fuld bevægelse. Traditionel og morgendagens kultur er hvad London er fyldt af.

Shopping og god mad

Opsøg modehusene Top Shop og det nydelige stormagasin Selfridges på Oxford Street. Find mærkevarer i Bond Street, glamour i Knightsbridge og elektronik på Tottenham Court Road. Få en oplevelse blandt den sidste mode i Londons bedste markedsgader – Spitalfields, Camden og Portobello Road i Notting Hill.

Spis og drik på en af Londons utallige restauranter i din ferie. Nyd et traditionelt glas øl eller prøv et moderne British køkken på en gastronomisk pub omkring Clerkenwell. Prøv libanesisk køkken på Edgware Road, kinesisk i Soho, vietnamesisk rundt om Old Street og krydrede retter fra Bangladesh i Brick Lane. Prøv en af de mange fantasifulde drinks og guf østers i dig på champagne baren på toppen af Tower 42 inde i London.

Tag ud når solen skinner, slap af i Londons parker. Den største og bedste er Regent’s Park, hvor man kan ro på søen eller tage børnene med til London Zoo, centralt placeret i Hyde Park, den kuperede Hampstead Heath, som er perfekt til drageflyvning, eller måske blande sig med hjortene som ses overalt i Richmond Park.

Aftenernes kulturarrangementer i London finder sted i de mange teatre i West End, hvor de mange berømte musicals spiller år efter år samt fine drama stykker. Nyd en ballet forestilling og lyt til de store operastemmer i Royal Opera House i Covent Garden. The English National Ballet opfører fantastiske forestillinger i Royal Albert Hall. 

London er kendt for sine mange museer og særligt for sine samlinger af kunst og artefakter. British Museum har for eksempel omkring 7 millioner objekter indsamlet fra hele verden. Her fornemmer man virkelig byen og landets magtfulde fortid. Indgang er gratis, og det er også indgangen til Tate Modern, der skal besøges af alle, der interesserer sig for moderne kunst. Er man interesseret i naturhistorie, ligger verdens vigtigste museum i byen: Natural History Museum. Det naturhistoriske museum indeholder udstillinger, der fascinerer både børn og voksne.

Hos Solfaktor er vi eksperter i storbyrejser, og vi har været danskernes foretrukne partner siden 1999 med det bedste udvalg af hoteller, ferieboliger og lejligheder i de mest populære storbyer i Europa og USA. Tag med os på en dejlig ferie i London, så du kan koncentrere dig om at holde fri og slappe af. Vælg selv om du blot vil booke indkvarteringen, eller om du vil booke en pakkerejse med fly inkluderet, fra København, Aalborg, Aarhus, Billund eller Hamburg.Hoteller i London

Populære hoteller i London

England, London-regionen, London
9,7
Fabelagtigt
458 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 2 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
England, London-regionen, London
8,9
Meget godt
2916 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 6 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
England, London-regionen, London
9,1
Fabelagtigt
5480 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 3 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi


Sådan booker du en billig ferie i London med Solfaktor

Med Solfaktor kan du bruge den smarte søgemaskine til at booke en nem og sikker ferie i London. Vælg mellem afrejse fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte eller med en mellemlanding undervejs. Vi finder billige flybilletter med rutefly og sætter dem sammen med hoteller i London, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt samlet i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

Højdepunkter

London ser stor ud når du yndefuldt sniger dig op i London Eye men de bedste attraktioner er klynget sammen i centrum. Besøg South Kensingtons’s kulturelle område, hjemsted for dinosaurer fossiler i Natural History Museum, oplev tekniske genialiteter på videnskabsmuseet og samurai sværd og århundrede stilarter på Victoria & Albert Museum. Langs med Themsen finder du Tage Moderne og det lille tårn Tower of London. Du kan tilbringe en hel dag af din ferie på British Museum eller besøge the National Gallery på Trafalgar Square. Mange museer har åbent til sent ud på aftenen, bl.a. British Museum, Tate Moderne og National Gallery.

Trafalgar Square er et at byens berømte vartegn og mødesteder, som man absolut bør besøge. Når man er på pladsen, kan man passende lægge ruten forbi Westminster Abbey, hvor mange af fortidens store kunstnere og videnskabsmænd - blandt andre Darwin og Newton - ligger begravet. Derfra videre til Houses of Parliament, hvor man går over Themsen på Westminster Bridge. Så viser parlamentet sig fra sin bedste side og man kan se Big Ben, et andet af Londons kendte vartegn, lidt på afstand. En anden god måde at få syn for Londons seværdigheder lidt oppefra og på afstand er kæmpepariserhjulet London Eye, som nok skal vække begejstring i hele familien.

Buckingham Palace
Den engelske kongefamilies kronjuveler kan man få lov at se i Tower of London. Det var også her, tre engelske dronninger blev henrettet i historiens løb. Der er mere kongelighed i vente, hvis man besøger Buckingham Palace, som stadig den dag i dag bruges af kongefamilien som residens.

Skt. Paul´s Cathedral
Londons domkirke, St Paul's Cathedral, er bestemt også et besøg værd. Kirken er meget stor og specielt kuplen er imponerende. Kirken overlevede stort set uskadt bombenedslag under 2. verdenskrig.

Utallige muligheder på en ferie i London - året rundt

Udstyr dig selv med en tom kuffert til at bære den nyindkøbte bagage med hjem. Husk paraplyen og et godt humør og et par komfortable sko.

Et år i London er fyldt med utallige tilbud. Du kan se designede haver ved Chelsea blomstershow i maj måned, spise jordbær med fløde i Wimbledon i juni, deltage i gaderne i august måned ved Notting Hill karneval og nyde klassisk musik ved promenadekoncerterne i Royal Albert Hall fra juli til september. Når vinteren nærmer sig, er der skøjtebaner rundt omkring i byen. F.eks. i Hampstead Heath, Kew eller Somerset House.

November til februar er de mest regnfulde måneder, men temperaturen kommer sjældent under frysepunktet. April måned er kendt for sine byger, medens sommermånederne – maj til august – er varme med temperaturer mellem 16 – 25 grader. Med mindre London rammes af en hedebølge, er der ikke brug for air conditions på hotellerne.

Offentlige feriedage: Nytårsdag, Langfredag marts-april, påske mandag , Bank Holiday i maj, forårs Bank Holiday i maj, sommer Bank Holiday i august, og 1. juledag den 25. december, 2. juledag den 26. december.

Book online og spar

Indtast hvilken rejseform du ønsker og rejselængde til din ferie i London. Herefter får du en oversigt med alle ledige afgange i databasen. Det er ikke overraskende at London er den storby som flest danske turister holder ferie i, for London har både en lang og vigtig historie, der rækker over to tusind år tilbage, og London har - gennem handel og tidligere tiders kolonisering - skabt forbindelser til jordens nære og fjerne egne. Det afspejles i byens mangfoldighed af folk, gastronomi og kulturskatte.

Folk tager til London på ferie, for at lære noget af byens historie og kultur eller for at gøre forretninger og shoppe. London har det hele. Den udgør også det største samlede byområde i den Europæiske Union og de fleste betragter også den som Europas finansielle centrum. 

Fly

London er et knudepunkt for mange flyselskaber og derfor er der et stort udvalg af forbindelser til London. London har hele seks lufthavne - den største af dem, London Heathrow, er en af verdens travleste. Den hårde konkurrence blandt de mange flyselskaber gør det muligt at få billige flybilletter til London året rundt. Du kan finde billige billetter med fly til London hos Solfaktor fra alle flyselskaber inkl. Ryanair, Norwegian, easyJet, SAS og British Airways.

Rejser til England

Læs mere om England og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til England her

Hvad siger gæsterne i London?

9,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 15 anmeldelser