Rejser til London

London er en vaskeægte storbyferie-favorit! Byen kæmper hvert år med Paris om at være den mest besøgte storby i Europa (højt på listen ligger også Istanbul, Rom og Barcelona) og her er alt for alle slags besøgende. Her finder du nogle af verdens mest kendte steder, historiske monumenter, spektakulære kultur- og teateroplevelser, fodbold i verdensklasse og gastronomiske madoplevelser. Book en billig rejse til London med Solfaktor!

London som rejsemål

London er Englands og Storbritanniens hovedstad og ligger på begge sider af floden Themsen i det sydøstlige England. Med sine 9 millioner indbyggere er det også Europas største by - eller næststørste hvis vi tæller Moskva med som Europa. Det er ikke underligt, at mange danskere i årevis har valgt London som næste rejsemål - udvalget af oplevelser, shopping og underholdning er enormt stort og enormt varieret. Lidt om Londons geografi: selvom man normalt taler om det "centrale London", er det godt at vide, at det område, der udgør zone 1 i den offentlige transport, er meget stort - ca. 45 km2 og zone 1 har også over 80  metrostationer (eller The Underground eller The Tube som den hedder i London). Ud over det, der er kendt som City of London, altså det historiske centrum nord for Tower Bridge og London Bridge, består byen af 32 andre bydele.

Højdepunkter i London

London ser meget stort ud fra toppen af London Eye (mere om det senere), men de bedste attraktioner og mest spændende steder er faktisk ret overskueligt samlet i byens centrum. Dette gælder for det travle Soho, det politiske Westminster, det eksklusive Mayfair, det kulturelle Covent Garden og byens store banker og financielle centrum. Lidt mod vest kan du opleve det velhavende Kensington, Knightsbridge og Notting Hill, eller ret blikket med øst til hipsterbydelen Hoxton. Tag nordpå til Hampstead, "landsbyen" på bakketoppen, eller sydpå til Brixtons spændende natteliv.

I den centrale del af London kan du (og børnene!) se dinosaurer og fossiler på Natural History Museum, tekniske vidundere på Science Museum og  kunst og kultur på Victoria & Albert Museum. Langs Themsen ligger museet Tate Modern og ikke mindst Tower of London. Her kan du se kronjuvelerne fra den engelske kongefamilie - og få historien om, hvordan hele tre engelske dronninger er blevet henrettet her.

Buckingham Palace er nok mest for de royale. Paladset bruges stadig som residens af den kongelige familie. British Museum kan du nemt bruge en hel dag på, og det samme gælder for National Gallery på Trafalgar Square. Mange museer i London har åbent til sent om aftenen!

Trafalgar Square er en af Londons pladser. Herfra kan du fortsætte din spadseretur forbi katedralen Westminster Abbey, hvor kunstnere og videnskabsfolk ligger begravet, herunder Darwin og Newton. Gå videre til Houses of Parliament, hvorfra du går over Themsen på Westminster Bridge. Her viser parlamentet sig fra sin bedste side, og du kan se Big Ben på afstand. Fortsætter du tilbage langs floden på den anden side af South Bank, kommer du til det enorme (135 meter højt) pariserhjul London Eye. En fantastisk mulighed for at se London fra et nyt perspektiv.

Musicals, teater og ballet i London

En tur til London er for mange ikke komplet uden et besøg i West End, hvor mange af de berømte musicals og fantastiske teaterstykker spiller West End-musicals som Mamma Mia og Les Miserables er klassiske forestillinger, men der er ofte tæt på 50 forskellige musicals at vælge mellem. Du kan også lade dig tryllebinde af en balletforestilling og de store stemmer i Royal Opera House i Covent Garden eller i Royal Albert Hall.  God fornøjelse!

Nyd de grønne områder i London

Hold pause fra storbyen i et par timer i en af byens dejlige grønne parker?. Den mest berømte er Hyde Park, hvor du kan leje både og ro rundt på vandet, men Regent's Park med London Zoo er også en god mulighed. Især hvis du rejser med børn. Hvad med at flyve med drager på den kuperede Hampstead Heath eller besøge hjortene i Richmond Park? Kew Gardens, Londons botaniske have, ligger desuden i kort afstand fra Richmond Park.

Juleshopping i London

Julestemningen starter tidligt i Londons gader, og London er den perfekte by til juleshopping. Covent Garden og Oxford Street er de største og mest populære områder til juleshopping, men London venter med så mange forskellige og smukke julemarkeder. Mange kvarterer gør meget ud af det, hvilket du vil opdage når du bevæger dig rundt i byen. Et helt fantastisk julemarked, med aktiviteter, skøjtebane og utallige boder, er er besøg til Winter Wonderland i Hyde Park. Dette julemarked åbner den 18. november og holder åbent indtil juleaften. Du finder ikke en bedre atmosfære til juleshopping end i Londons gader. Ho-ho!

Sådan rejser du rundt i London

Den nemmeste og hurtigste måde at komme rundt i London på er med undergrundsbanen, som består af 11 linjer og 270 stationer. Til sammenligning har Københavns metro 39 stationer. Billetten "Tips A Day Travelcard" giver dig adgang til ubegrænset transport i det centrale London og en del rabatter på oplevelser. Hvis du skal være i London i flere dage, er det en god idé at investere i et Oyster Card, som du kan købe på enhver metrostation og som dækker metro, busser og en del rejser ud fra London City.

De klassiske dobbeltdækkerbusser er en hyggelig måde at se London på, samtidig med at man kommer frem, men de kan tage ret lang tid, hvis der er meget trafik. En måde til at kombinere offentlig transport og sightseeing er at købe et dagskort til Hop On Hop Off-busserne. De kører forbi alle de mest berømte attraktioner, og du kan hoppe på og af, så ofte du vil. Billetten er ikke billig, men oplevelsen er også god.

På grund af det store område, London dækker, kan det være en god idé at vælge hotel ud fra, hvad du gerne vil se og lave. Både fordi de forskellige dele af byen har forskellig atmosfære og tempo, men også fordi du kan minimere den tid, du bruger på metro og busser.  Lav en lille plan over, hvad du vil opleve, og vælg hotel efter dette. Det kan spare dig for masser af tid.

Mad, drikke og natteliv i London

En storbyferie i London kan også give dig også en kulinarisk rejse. Her finder du alt fra klassiske pubrestauranter til elegante gourmetrestauranter, fast food fra hele verdenen, indisk curry og kebab fra Afghanistan. I de senere år er det de større 5-stjernede hoteller, der også har fået etableret de bedste gourmetrestauranter. Check udvalget før du rejser. London er som sagt kendt for sin globale madkultur, og du finder en stor vifte af madboder og små spisesteder, der serverer eksotiske retter fra alle verdenshjørner. Når det er sagt: en aften på en lokal pub, kan også noget.

Londons natteliv er enormt med et væld af steder. Her er eksklusive klubber med verdenskendte DJ's, pubber med livemusik og trendy cocktailbarer med en cool atmosfære. I områder som Soho og Shoreditch finder du natklubber med en hektisk feststemning og party hele natten.

Hvornår skal man rejse til London?

London kan besøges hele året, men vejret og temperaturen varierer naturligvis meget afhængigt af årstiden. Om sommeren kan undergrundsbanen for eksempel være meget varm og klam, men så er der gode muligheder for at udforske London til fods! Sne og frostgrader er sjældne i London, men vinteren kan byde på regn, kraftig blæst og tåge. Foråret kommer tidligere i London end i Danmark, og det kan derfor være et behageligt tidspunkt at rejse på. Uanset hvad, betragtes London som en helårsdestination. Rejs når du vil.

Fly til og hoteller i London

Du kan nemt komme til London med direkte fly fra både Aalborg, Billund og København. Byen har tre lufthavne: Heathrow Airport (LHR), Gatwick Airport (LGW) og Stansted Airport (STN). Flyveturen fra f.eks Billund er ca. 1 time og 45 minutter. Der ar afgang flere gange om dagen generelt.

London tilbyder en bred vifte af overnatningsmuligheder, og du kan finde noget for enhver smag. Vælg mellem fantastiske luksushoteller, budgethoteller, små pensioner og alle andre, tænkelige overnatningsmuligheder. Uanset hvad du ønsker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din rejse til London og England!Hoteller i London

Populære hoteller i London

England, London-regionen, London
9,1
Fabelagtigt
610 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 3 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
England, London-regionen, London
9,6
Fabelagtigt
788 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 1 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
England, London-regionen, London
9,8
Fabelagtigt
448 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 2 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi


Rejser til England

Læs mere om England og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til England her

Hvad siger gæsterne i London?

9,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 28 anmeldelser