Rejser til North West England

North West England, eller Nordvest-England på dansk, er en af Englands ni regioner. Mod vest afgrænses den af det Det Irske Hav og mod øst af den lave bjergkæde Penninerne. Mod nord ligger Skotland og i syd de walisiske bjerge. I dette hjørne af England kan du både opleve pulserende storbyliv i Liverpool og Manchester og fredfyldt natur i det idylliske Lake District.

North West England var arnested for den industrielle revolution. Det var således i Manchester, man gik forrest med mekaniseringen og i 1800-tallet blev centrum for bomuldsproduktionen. Byen blev kendt som 'Cottonopolis'. Er du den mindste smule interesseret i historie, kan det varmt anbefales at besøge Manchesters museum for videnskab og industri. Her fortæller udstillingerne om industrialiseringen og viser, hvorfor du nok skal prise dig lykkelig for, at du ikke levede på den tid som fabriksarbejder.

Sprudlende kulturliv, fodbold og natur

North West England er dog langt fra kun kendt for sin industri, men også for at have fostret nogle af landets største kunstneriske talenter. Det var for eksempel i Liverpool, at The Beatles fik deres start, og senere satte Oasis strøm på Manchester. Kulturlivet og ikke mindst musikscenen i de nordvest-engelske byer er stadig blandt de bedste i landet. Er du fodboldinteresseret, vil du naturligvis også vide, at du på en rejse hertil har chancen for at se nogle af Premier Leagues mest legendariske hold i aktion.

De færreste af os forbinder nok Storbritannien med badeferie, men rejser du til North West England om sommeren, kan du godt pakke badetøjet. En af rigets mest populære badebyer, Blackpool, ligger nemlig i Nordvest-England. Her er der udover kilometervis af strande og talrige familievenlige forlystelser. Byen fandt aldrig rigtigt et modtræk, da charterrejser til Middelhavet blive populære. Der er derfor noget lidt nostalgisk over Blackpool, men det er i sig selv værd at opleve.

North West England finder du også talrige mindre byer og charmerende landsbysamfund med masser at byde på. Lidt syd for Liverpool ligger for eksempel Chester, der af mange betragtes som en af de smukkeste byer i England. Byen blev grundlagt af romerne og siden flere gange plyndret af de danske vikinger. I dag er byen kendt for sine bindingsværksbygninger, der ligger i det gamle centrum bag den 3 kilometer lange ring af romerske og middelalderlige bymure.

Det er også i Nordvest-England, at du finder landet største nationalpark, Lake District. Dette smukke område, der er optaget på UNESCO's verdensarvsliste, er som skabt til aktive ferier i det fri med utallige vandreruter rundt mellem de mange søer og lave bjerge.

Bestil en billig rejse til North West England nu!

Der er mindre lufthavne i både Liverpool og Blackpool, men det er dog Manchester Lufthavn, som de fleste flyver til, når rejsen går til Nordvest-England. Der er normalt gode forbindelser hertil fra Danmark, og lejer du en bil, har du et godt udgangspunkt for at udforske resten af regionen i eget tempo.

I søgemaskinen her på Solfaktor kan du både finde de billigste flybilletter og det bedste hotel til din rejse. Booker du begge dele som en samlet pakkerejse, er du naturligvis dækket af rejsegaranti.

Rejser til England

Læs mere om England og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til England her

Rejsemål i North West England

 • Manchester
  37 hoteller
  Manchester er de senere år blomstret gevaldigt op, og den traditionsrige industriby har forvandlet sig til en moderne storby med et pulserende kulturliv. Er du fodboldinteresseret, er en rejse hertil naturligvis en chance for at se en kamp på Old Trafford.
 • Liverpool
  10 hoteller
  De fleste af os forbinder især Liverpool med The Beatles og Premier League-fodbold. Rejser du til den historierige industriby på Englands vestkyst, får du masser af muligheder for at fordybe dig i begge dele. Men Liverpool har også meget andet at byde på.

Populære hoteller i North West England

England, North West England, Manchester
7,9
Godt
11233 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 16 km
 • Afstand til centrum: ca. 100 m
 • Internetadgang/Wi-Fi
England, North West England, Liverpool
8,4
Meget godt
805 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 18 km
 • Nærmeste strand: ca. 15 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
England, North West England, Liverpool
8,8
Meget godt
7621 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 19 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internetadgang/Wi-Fi