Rejser til Liverpool

Liverpool ligger på den engelske vestkyst ud til Det Irske Hav. Herfra udgik i sin tid vigtige handelsruter til Afrika, Caribien og de nordamerikanske kolonier, som en overgang gjorde Liverpool til landets næststørste by kun overgået af London. På en tid hvor billige flyrejser stadig blot en fjern drøm, var det lidt senere også fra Liverpool, at mange europæiske emigranter drog mod den nye verden på den anden side af Atlanten.

De gode tider varede dog ikke ved. Tekstilindustriens krise og ændrede handelsmønstre som følge af 2. Verdenskrig sendte byen ind i en nedadgående spiral, som viste sig svær at komme fri af. I de hårde tider vendte ungdommen sig mod musikken, og i 1960 opstod en af byens største eksportsucceser; The Beatles.

Musikken og nattelivet med et væld af barer, pubber og klubber er stadig en af hovedattraktionerne, det inkluderer naturligvis Cavern Club, hvor byens mest berømte band optrådte for første gang. Der er dog også meget andet at opleve på en rejse til Liverpool. Udover de forskellige museer såsom The Beatles Story og andre aktiviteter forbundet med The Fab Four kan du for eksempel også her opleve et af landets mest anerkendte filharmoniske orkestre.

Fodbold og traditionelle pubber

Liverpool blev i 2008 udpeget til europæisk kulturhovedstad. Det skyldes ikke kun den enestående musikarv. Bestiller du en billig rejse til Liverpool, kan du også glæde dig til at besøge nogle af de bedste historiske museer uden for London. Ikke mindst byens fascinerende og turbulent historie som et stort søfartscenter i verden er værd at fordybe sig i. I Liverpool kan du også opleve Europas ældste Chinatown, det berømte Grand National-hestevæddeløb og ikke mindst to af Englands mest kendte Premier League-fodboldklubber, Liverpool og Everton.

Rejser du til Liverpool, vil du udover en rig kulturarv også møde en dynamisk by, som ikke hænger fast i fortiden. Et af de bedste eksempler på at nyt møder gammelt i Liverpool, er det genfødte havneområde Albert Dock. Her vil du opleve, at det meget alsidige kulturliv i Liverpool også omfatter et væld af spændende spisesteder med alt fra fine gourmet-restauranter til helt simple bistroer og traditionelle pubber. Her er noget for alle smage, også hvis du rejser med børn.

Rejser til England

Læs mere om England og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til England her

Hoteller i Liverpool

Populære hoteller i Liverpool

England, North West England, Liverpool
9,2
Fabelagtigt
2204 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 16 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
England, North West England, Liverpool
9,0
Fabelagtigt
1606 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 18 km
  • Afstand til centrum: ca. 100 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
England, North West England, Liverpool
8,8
Meget godt
7621 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 19 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi