Rejser til South West England

South West England, der blandt englænderne ofte blot kaldes for The West Country, er den største af landets ni regioner. Har du hidtil kun rejst i det sydøstlige England og måske endda udelukkende besøgt den kosmopolitiske hovedstad London, vil en rejse til South West England være en øjenåbner for, hvad dette spændende land også kan byde på.

I Sydvest-England vil du opleve vidtstrakte heder, bølgende bakker og idylliske strande samt ikke mindst en perlerække af charmerende, middelalderlige markedsbyer. Det var i denne region man opfandt cheddarosten, og her at Glastonbury Festival, verdens største musikfestival, hvert år trækker tusinder af besøgende til fra hele verden. Rejser du til South West England, skal du naturligvis også lægge vejen forbi et af Englands mest kendte historiske attraktioner, Stonehenge.

Dejligt afsides

I grevskaber som Dorset, Devon og Cornwall har man bevaret en atmosfære af afsondrethed og ro, som gør dem til oplagte feriedestinationer. Egentlige storbyer er der til gengæld ikke rigtig nogen af i denne region. Bristol, hvor den berømte gadekunstner Banksy fik sin start, og Bath, der er opkaldt efter dens romerske bade, er det nærmeste man kommer. De er begge værd at bruge god tid på, men ellers er det især kysterne, de fleste rejsende søger mod.

Den mest populære badeby i South West England er Bournemouth, hvor et mere mildt og solrigt klima end man ellers ofte forbinder med England, kan nydes på kilometerlange, gyldne sandstrande. Men også Somerset og den vestligste del af af regionen, Cornwall, er kendt og elsket for sine kyster med små strande og en perlerække af maleriske kystbyer.

Rejser du hertil om sommeren, er der mange steder med udlejning af udstyr til surfing. Ønsker du dig en aktiv ferie, er der også rig mulighed for at vandre en tur langs havet. For eksempel i Exmoor-nationalparken, som ligger ud til Bristolkanalen. Inde i landet i nationalparken Dartmoor er der ligeledes masser af muligheder for friluftsmennesket.

Hvordan rejser jeg til South West England?

Bristol Lufthavn (BRS) har internationale forbindelser, men det er langt lettere at finde direkte flyforbindelser til lufthavnene i London-regionen. Det tager kun et par timer at køre fra for eksempel Heathrow  til Bristol.

Sydvest-England er i det hele taget perfekt til en kør-selv ferie, hvor du i egen bil kan udforske landskaber og byer i dit eget tempo. Det er derfor også oplagt at bo på flere forskellige hoteller undervejs for at nå længere omkring. Vælger du at slå sig ned ét bestemt sted, kan du dog også sagtens opleve meget af regionen på udflugter.

Book din rejse i søgemaskinen her på Solfaktor, hvor du nemt både kan finde billige flybilletter og de bedste hoteller.

Rejser til England

Læs mere om England og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til England her

Hoteller i South West England

Populære hoteller i South West England

England, South West England, Bath
8,4
Meget godt
3962 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 34 km
  • Restaurant
  • Parkering
England, South West England, Cheltenham
7,6
Godt
3561 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 91 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
England, South West England, Bath
9,8
Fabelagtigt
704 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 33 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Parkering