Rejser til Île-de-France

Med over 50 millioner besøgende om året er Île-de-France verdens største turistdestination. Det skyldes først og fremmest, at denne region er nogenlunde identisk med Paris' udbredelse, hvis man regner den franske hovedstads vidtrækkende forstæder med. De bymæssige bebyggelser udgør dog ikke hele Île-de-France, som således også er kendt for skøn natur i form af parker, skove og flodområder. Selvom Île-de-France er den tættest befolkede region i Frankrig, inkluderer udkanten af regionen desuden landbrugsområder, der hører til blandt de mest produktive i landet.

Byernes by

Det er dog Paris, der er landets økonomiske centrum, og ikke landbruget, som gør Île-de-France til Frankrigs ubestridt rigeste region. Hovedparten af regionens indbyggere bor og arbejder i Paris-byområdet, hvilket betyder, at de ydre, landlige dele af regionen er tyndt befolkede.

Rejser du til Île-de-France, vil Paris da også være det oplagte fokuspunkt. Det er således ikke uden grund, at Frankrigs hovedstad år efter år kåres til et af verdens mest interessante storbyrejsemål. Få byer har så meget at byde på som Paris, hvilket gælder både for par på en romantiske weekendtur, familier med Disneyland Paris højt på ønskelisten eller kunstinteresserede, som vil udforske kunstskattene på Louvre.

Udover et sandt overflødighedshorn af kulturelle seværdigheder er Byernes By er også berømt for de kulinariske oplevelser. Her kan du glæde dig til at udforske alt fra simple gadekøkkener til eksklusive Michelin-restauranter. Sidst, men ikke mindst, rejser mange naturligvis også hertil blot for at opleve pariserstemningen i den central bys gamle, smalle gader, hvor  den charmerende arkitektur og livet på cafeerne er en uforglemmelig oplevelse i sig selv.

Øen Frankrig

Rejser du til Île-de-France, der kan oversættes til "Øen Frankrig," kan du nemt bruge mange dage på bare at udforske hovedstadens seværdigheder og attraktioner. Det kan dog også varmt anbefales, at sætte god tid af til at besøge nogle af de andre seværdigheder og mindre byer i regionen.

Det er for eksempel næsten et must også at besøge Versailles, der ligger i Paris' vestlige udkant. Slottet, Château de Versailles, og den tilhørende barokhave, er enestående og har dannet ramme om flere stormagtspolitiske begivenheder i tidens løb. Ligeledes er Fontainebleau omkring 67 sydøst for Paris kendt for sit flotte renæssanceslot og den omkringliggende, 280 kvm store skov Forêt de Fontainebleau, som indbyder til både vandre- og cykelture i skønne grønne omgivelser.

Der er med andre ord masser at se og opleve i Île-de-France, uanset om du tager på en rundrejse eller har din base Paris.

 

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Rejsemål i Île-de-France

 • Gæstebedømmelser 9,0
  Paris
  587 hoteller
  Få byer i verden, kan måle sig med Paris, når det gælder kulturel og historie. I Byernes by venter dig et overflødighedshorn af oplevelser, som også inkluderer shopping og restaurantliv i verdensklasse. Paris er et oplagt valg for en weekendrejse ... - måske endda en forlænget weekendrejse. Læs mere
 • Disneyland Paris
  7 hoteller
  Disneyland Paris er en magisk destination for børn og voksne i alle aldre. Beliggende kun 32 km øst for Paris, er dette tema- og forlystelsesparken en af Europas mest populære turistattraktioner.

Populære hoteller i Île-de-France

Frankrig, Île-de-France, Paris
9,4
Fabelagtigt
1524 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 2 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internetadgang/Wi-Fi
Frankrig, Île-de-France, Paris
7,9
Godt
1841 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 4 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internetadgang/Wi-Fi
Frankrig, Île-de-France, Paris
8,9
Meget godt
1280 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 2 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne i Île-de-France?

9,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 12 anmeldelser