Rejser til Porticcio

Feriebyen Porticcio ligger på Korsikas smukke vestkyst lige syd for Ajaccio, hvorfra der er færgeforbindelse til fastlandet. Nærheden til øens hovedby og ikke mindst den lange sandstrand gør Porticcio til det ideelle rejsemål for dig, som drømmer om en afslappende ferie ved det lune middelhavet. Her kan du frit vælge om dagen blot skal bruges på at dase ved det azurblå hav eller på at udforske områdets spændende seværdigheder.

Lange sandstrande

Der er ingen tvivl om, at hovedattraktionen i Porticcio udover den smukke beliggenhed med udsigt over havet er selve strandlivet. Der er da også flere strande at vælge mellem tæt ved byen. Hovedstranden er den lange Plage de la Viva, som normalt også er den mest livlig med et stort udvalg af aktiviteter for hele familien. Mange som rejser til Porticcio, ender af gode grunde med at fordrive det meste af ferien her. Der findes dog også en anden lang strand lidt længere mod syd, Plage d'Agosta, ligesom der findes adskille mindre strande mellem disse to hovedstrande. De små strande er lidt mindre tilgængelige, men det er en lille gåtur værd at kunne nyde lidt mere fredelige omgivelser.

I Porticcio er der byens beskedne størrelse taget i betragtning et godt udvalg af spisesteder. Især umiddelbart ned til de populære strande, er udvalget stort med fastfood-steder i overtal. Vil du have udforske det mere autentiske middelhavskøkken med traditionelle retter lavet på lokale råvarer, er der dog også rig mulighed for dette. Vil du selv stå for nogle af feriens måltider, eller har du blot brug for nogle daglige fornødenheder, er der ligeledes et godt udvalg af supermarkeder i og omkring byen. Her kan du få alt det, du har brug for i løbet af ferien. For et endnu større udvalg af især restauranter og butikker, er det oplagt at tage en tur til Ajaccio.

Udflugtsmuligheder

Du behøver ikke starte bilen for at besøge Ajaccio, da der sejler både fra Porticcio, som klarer turen over bugten på bare 20 minutter. I Korsikas charmerende hovedby finder du de smalle gamle gader, spændende museer og farvestrålende markeder, som den mere moderne ferieby Porticcio ikke har. Læg for eksempel vejen forbi Napoleons barndomshjem eller det iøjefaldende citadel inden du nyder godt af byens restaurantliv. Det kan dog også varmt anbefales at køre en tur videre ud langs vestkysten for at opleve den dramatiske natur og de andre hyggelige kystbyer.

Start for eksempel med en tur til Iles-Sanguinaires og Capo-di-Feno lige vest for Ajaccio. Når du er kommet ud af byen, kan du eventuelt parkere bilen og vandre det sidste stykke ud langs vandet for at nyde de smukke kystlandskaber i et mere roligt tempo. Er du historisk interesseret, bør du også kører en tur sydpå fra Porticcio til de arkæologiske fund ved Filitosa. Dette er Korsikas vigtigste forhistoriske sted med fascinerende bautasten, hvis udskårne ansigter er dateret helt tilbage til 1500 år f.v.t.

Har du en lejebil, er de fleste af øens mest interessante udflugtsmål inden for din rækkevidde på en rejse til Porticcio. Bemærk at selvom vejene generelt er af ganske god standard på Korsika, er køretiderne på grund af snørklede bjergveje ofte længere end man umiddelbart forventer. Det er ikke desto mindre meget anbefalelsesværdigt at tage på opdagelse i øens indre. Kør for eksempel op til Corte midt på øen. Den gamle, tidligere hovedstad emmer af historie og er desuden et populært udgangspunkt for vandreture i den omkringliggende, smukke natur med dramatiske bjerge, floder og kløfter.

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hoteller i Porticcio