Rejser til Cannes

Cannes har et lidt mere eksklusivt præg, men alligevel emmer byen af skøn landsbycharme. Cannes er særligt kendt for sin filmfestival, som er velbesøgt at filmindustriens store stjerner. Her ligger de fantastiske strande midt i byen, og mange af hotellerne har sine restauranter ud til den berømte strandpromenaden, "La Croisette".

Cannes er lidt mere eksklusiv

Mange kendte stjerner besøger hvert år den berømte filmfestival i Cannes, men alligevel har byen bevaret en charmerende landsby-atmosfære.

Stedetsfantastiske strande ligger midt i byen, og mange af hotellernes restauranter er beliggende lige op ud til den kendte strandpromenade, “La Croisette”. I Cannes findes der generelt mange fine restauranter og et godt udeliv. Mad og drikke er noget af det vigtigste i den franske kultur som også gør sig gælden i Cannes, og faktisk er mange af restauranter i Cannes er nævnt i Guide Michelin.

I den gamle bydel er der et væld af smukke bygninger, og her er der et lidt roligere tempo end ved strandpromenaden.

Vil man på opdagelse i de omkringliggende områder er det let at rejse til rundt på rivieraen, blandt andet med tog eller bus.

Cannes ligger ca. 30 km fra lufthavnen i Nice.

Mondænt ferieparadis med noget for alle

Cannes er med rette kendt som en mondæn by med talrige luksushoteller og stribevis af boutiques, hvor du kan shoppe de nyeste og dyreste mærkevarer. Ligeledes er der nok få byer, som kan bryste sig af at have samme koncentration af eksklusive restauranter og barer. Ikke desto mindre er det ikke kun internationale berømtheder og jetsettet, som rejser til Cannes. Byen har således også meget at byde på for os, der rejser på et mere almindeligt feriebudget. 

En spadseretur i den gamle bydel, Le Suquet, med dens snævre, brostensbelagte gader og betagende udsigter er for eksempel en oplevelse i sig selv. Også her finder du idylliske caféer og restauranter, hvor du kan slå dig ned for at hvile benene med en forfriskning fra det traditionelle middelhavskøkken, mens du nyder det flotte vue ned over de store lystyachts i marinaen. Er det kulinariske oplevelser, du søger, bør du også lægge vejen forbi det overdækkede madmarked Marché Forville. Her kan du gå på opdagelse i det, der bedst kan beskrives som et overflødighedshorn af friske råvarer og lækre, lokale delikatesser.

Selvom det således ikke kun er uddelingen af De Gyldne Palmer ved filmfestivalen i maj, som gør Cannes til et af rivieraens mest berømte rejsemål. Der er dog unægteligt en helt særlig stemning i byen i forbindelse med festivalen, som enhver ægte filmnørd bør opleve mindst en gang i livet. Lykkes det dig ikke selv at få billetter til nogle af filmforevisningerne, har du i det mindste chance for at få et glimt af Hollywoods største stjerner på trappen til Palais des Festivals for enden af den charmerende strandpromenade Boulevard de la Croisette.

Udforsk Den Franske Riviera

Cannes er ikke den eneste by, som det er værd at opleve på en rejse til Den Franske Riviera (Côte d'Azur). Bor du her, kan det da også varmt anbefales at benytte chancen for at tage på dagsture til for eksempel Nice, Monaco, Saint-Tropez eller Aix-en-Provence, der alle ligger inden for fornuftig køreafstand. Her venter der dig ligeledes fristende sandstrande og hyggelige promenader med masser af sydlandsk stemning, samt ikke mindst rig mulighed for at forsøde ferien med enestående smagsoplevelser i verdensklasse og shoppe i spændende butikker.

Sidst, men ikke mindst er en rejse til Cannes en chance for at udforske de mere ukendte perler på Den Franske Riviera og inde i baglandet. Mellem Nice og Monaco ligger for eksempel landsbyen Èze med en spektakulær beliggenhed helt ud til kanten af stejle klipper 350 meter over havet. Holder du af storslåede naturoplevelser, bør du også afsætte en dag til at besøge Gorges du Loup. Kløften der strækker sig fra Greolieres ned til Pont-du-Loup, kan udforskes på vandreture med mulighed for at køle sig af i flotte vandfald undervejs.

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hoteller i Cannes

Populære hoteller i Cannes

Frankrig, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Cannes
9,3
Fabelagtigt
979 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 26 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Frankrig, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Cannes
7,9
Godt
2751 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 32 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Parkering
Frankrig, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Cannes
  • Nærmeste lufthavn: 26 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Internetadgang/Wi-Fi