Rejser til Menton

Menton er den sidste by på Den Franske Riviera, Côte d’Azur, inden du når til den italienske grænse. Det er en smuk lille by med pastelfarvede, historiske huse og en fin småstensstrand. Særligt den gamle bydel, der ligger på en bakke omkring Basilica St. Michel fra det 17. århundrede, er utrolig stemningsfulde med sine smalle gader og gyder. .

Oppe i byen gemmer sig talrige små butikker og et væld af hyggelige spisesteder, hvor det summer af liv om aftenen. Om dagen er det især den flotte strandpromenaden, Promenade du Soleil, og det azurblå hav, som tiltrækker sig opmærksomheden. Her kan du rigtigt nyde det milde klima, som selv sammenlignet med resten af rivieraen er usædvanligt solrigt i Menton. Byen ligger således fordelagtigt for foden af bjerge, som giver læ mod vinde fra nord. Af samme grund kan du rejse til Menton året rundt.

Takket være det usædvanligt milde, solrige klima har man i århundreder eksporteret frugt fra Menton til hele verden, især citroner. Faktisk er den syrlige frugt blevet symbolet på Menton, som hvert år i februar og marts fejrer den med en stor festival, Fête du Citron. Da fyldes byens gader med imponerende skulpturer bygget af tonsvis af citroner, musik og farverige karnevalsoptog. Rejser du hertil på en anden tid af året, vil citronens  kulturelle betydning for byen også være tydelig. Langs mange af gaderne står appelsin- og citrontræer. Du kan naturligvis købe alverdens citronprodukter i butikkerne.

Frankrigs perle

Menton er kendt som "Frankrigs perle". Rejseguiden Lonely Planet kalder den sågar for "en af de mest attraktive byer på hele kyststrækningen". Alligevel er den ikke en af de mest kendte uden for landets grænser. Det skyldes nok til dels, at Monaco med de berømte kasinoer og det årlige Formel-1-løb ligger blot 10 km henne ad kysten. Der er tætte historiske bånd mellem Mento og fyrstedømmet.

Mento, som blev grundlagt i det 13. århundrede af genoveserne, blev således i 1346 en del af Monaco. Det var først i 1860, at Menton blev fransk. Omkring på samme tidspunkt begyndte folk at rejse til Menton på ferie. I dag kan du nyde et lidt roligere tempo og en mere afslappet atmosfære her end i mange af de mere kendte byer på Den Franske Riviera.

Attraktioner i Menton

Byens gamle havn, Vieux Port De Menton, der ligger lige rundt om hjørnet fra den historiske bydel, er et skønt sted at slentre en tur. Her ligger stadig små fiskerbåde og en stribe gode restauranter. Går du et stykke ud ad molen, Quai Imperatrice Eugenie, får du desuden en flot udsigt tilbage mod den maleriske by.

En anden betagende udsigt finder du oppe fra Cimetière du Vieux Château. Kirkegården, som ligger på resterne af en middelalderborg, blev etableret i 1804. Da havde Napoleon bestemt, at folk ikke længere skulle begraves inde i kirkerne. Heroppefra har du en spektakulær udsigt ned over byens røde tegltage og det glitrende Middelhav.

De pastelfarvede huse, som breder sig ned ad bakken, har noget meget italiensk over sig og leder for eksempel tankerne hen på de charmerende fiskerbyer på Cinque Terre. På nordsiden af havnen finder du den bedste strand i Menton, Plage des Sablettes. Om sommeren er her masser af liv, men alligevel hersker der en behagelig tilbagelænet atmosfære. En god strand for både børn og voksne, da spisestederne og isbarerne ved promenaden og resten af byen ligger få minutters gang væk.

Bevæger du dig lidt ud af den gamle bykerne, kan du shoppe løs på gågaden Rue Saint Michel. Her er ganske vist et rigt caféliv, men også en stribe mindre butikker. Her er der god mulighed for at finde et souvenir eller måske forny garderoben lidt.

Udflugtsmål

Der kører tog fra Menton ned lang rivieraen, som undervejs stopper i blandt andet Monaco, Villefranche-sur-Mer, Nice og Cannes. Du har derfor et glimrende udgangspunkt for at udforske resten af Côte d’Azur, når du rejser til Menton. Det er ganske billigt at tage toget, og det er en god måde at se mere af den smukke kyst på. Der kører også busser, som dog tager længere tid.

Regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur, som du befinder dig i, har dog også mere end den smukke kyst at byde på. På rejsen til Menton, kan det da også varmt anbefales at udforske baglandet. Her gemmer sig idylliske middelalderbyer som Gorbio og Sainte-Agnes, der nok er små, men som har masser af stemning. Ligesom nede i Menton, er der gode chancer for at opleve stemning på markedsdage oppe i disse smålandsbyer.

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hoteller i Menton

Populære hoteller i Menton

Frankrig, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Menton
  • Nærmeste lufthavn: 40 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Frankrig, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Menton
  • Nærmeste lufthavn: 40 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Frankrig, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Menton
  • Nærmeste lufthavn: 41 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi