Rejser til Nice

Nice ligger på Den Franske Riviera, og er en charmerende by med et til dels hektisk tempo, men også med afslappet feriestemning. Her kan du spadsere langs den berømte strandpromenade Promenade des Anglais, som strækker sig langs hele byen. Nice er optaget på UNESCO's Verdensarvsliste, og her er mange spændende historiske og kulturelle seværdigheder, du kan opleve på din ferie i den dejlige, sydfranske by.

Strandene i Nice er delt op i private og offentlige strande. På de private strande tilbydes alt fra liggestole, parasoller og mad og drikke i alle prisklasser – men helt billigt er det aldrig. Strandene i Nice er ikke sandstrande men af små sten. Det kan blive meget dybt meget hurtigt, så det er ikke specielt egnet for børn. Hvis du rejser med børn, vælg en af strandene vest for byen.

Nice er en superfransk destination med det flotte hav, den lange strandpromenade, fantastisk shopping, et gigantisk udvalg af mad og drikke og en meget hyggelig gammel bydel. Dette er livet langs Cote d’Azur som det skal leves. Netop den gamle bydel er superhyggelig med små smalle gader med brosten, caféer. forholdsvis lave huse og masser af shoppemuligheder. Køb lokal vin, ost, honning og måske olivenolie med hjem.

Nice er et godt udgangspunkt for videre opdagelse af denne del af Frankrig. Hele Provence, Menton, Monaco, Cannes og mange andre byer langs kysten er nemme at komme til med bil, bus eller tog. Hvis du interesserer dig for mad og vin, er Nice et mekka. Her producerer man fødevarer af høj kvalitet.

Afstanden til lufthavnen er lidt under 10 kilometer, så det er hurtigt at komme ind til byen. Du kan flyve til Nice direkte fra Kastrup, og fra andre danske lufthavne med skifte undervejs i f.eks Paris eller Amsterdam. Flyvetiden er ca. 3 timer.

Hvem vil kunne lide Nice?

Nice passer for alle, som vil opleve en lille storby i ægte franske omgivelser. Her er masser at opleve, men børnene synes nok, at stranden er for kedelig og svær at bade fra. Nice er ikke en billig by at besøge, dette er en af verdens dyrere kyststrækninger.

Hvornår skal man rejse til Nice?

Det er varmt i Nice fra maj til oktober. I juli og august kan her være meget varmt, og det er også her, det er som dyrest at bo og spise. Mange danskere tager herned i påsken, og efterårsferien er heller ikke et dårligt tidspunkt at besøge denne dejlige by.

En billig ferie i Nice med Solfaktor

Nice ligger i regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur og er Frankrigs femtestørste by. Nice har utroligt meget at byde på og byen er da også en af de mest populære rejsemål i Frankrig.

Turister er en vigtig indtægtskilde for Nice og byen finder man det næsthøjeste antal hotelsenge i Frankrig, næstefter Paris. Byen er kendt for strandpromenaden, Promenade des Anglais hvor man finder centrum af byen på den ene side og stranden på den anden.

Nice er den sydfranske by hvor det hele sker. Byens lange strandpromenade går under dæknavnet ”Europas’ Malibu” og giver en fantastisk sommerstemning året rundt. Byen Nice som ligger i det sydøstlige Frankrig, er et af de mest kendte byer i Frankrig. Nice har kun omkrnig 350.000 indbyggere, men der strømmer flere millioner igennem byen hvert år, på grund af byens beliggenhed og charme.

Da byen ligger lige ud til middelhavet, har Nice selvfølgeligt et fabelagtigt klima, som gør en ferie i Nice til et utroligt populært valg. Blandingen af den smukke by hvor man kan shoppe dagen lang og den utroligt flotte og kendte strandpromenade ned til det turkisblå hav, gør at en ferie i Nice har noget for enhver smag.

Inspiration og fakta

Nice er en af verdens ældste byer, som blev grundlagt af grækerne. Byen har formået at bevare sit middelalderlige præg, og sammen med det milde middelhavsklima tiltrækker dette turister fra hele verden. Herredømmet over Nice har gennem tiderne skiftet flere gange, og byen var således i en periode på italienske hænder. Først relativt sent blev Nice endelig indlemmet i Frankrig (år 1860), og det er en af grundene til at byen har en særlig international atmosfære og åbenhed overfor besøgende. Nice er nu til dags Frankrigs næstmest besøgt by efter Paris, og byens lufthavn er ligeledes landets næststørste.

Området omkring Nice i Frankrig er et fantastisk sted at tilbringe sin næste ferie. Med noget for enhver smag er byen måske et af de mest attraktive steder i Europa. Er du en person der elsker luksus, forkælelse og udsøgte oplevelser. Det fornemme og yderst luksuriøse, 5 stjernet hotel Negresco ligger ud til den smukke des Anglais promenade. De smukke udsmykninger, samt omgivelserne danner en smuk ramme om det 100 år gamle hotel. Hotellets fornemme restaurant, Le Chantecler, er endda også at finde på den prestigefyldte Michelin-guide. Byen sprudler af liv på hver gade og stræde.

Er man kunstinteresseret kan vi anbefale at besøge de kendte Chagall-, og Matissemuseet i Cimiez-kvarteret. De to museer udstiller udsøgt kunst af de to kendte kunstner, Marc Chagall og Henri Matisse. Er du en af de type personer der bare ønsker shopping og sol i din ferie, så er Nice især noget for dig. Udstyret med de mest prominente strande og shoppingstræder, gør Nice til ”the-place-to-be”. Temperaturene er altid varm nok til at spankulere rundt i tshirt og på de varmeste, ingeting. Nattelivet i Nice er fantastiske og lever op til ethvert behov. Besøger man Nice i perioden: 18 februar – 8 marts kan man opleve det farverrige karneval der tager sted. En fantastisk fest med store og flotte sjove figurer.

Hvad skal man se på en ferie i Nice?

Placeringen ved middelhavskysten tiltrækker i sig selv mange besøgende, som blot vil nyde de smukke omgivelser, evt. fra en liggestol med en drink i hånden ved den kendte strandpromenade Promenade des Anglais. Derudover er der også gode shopping-muligheder og restauranter i Nice. Byen har alt hvad der skal til for at leve det søde liv.

Nice er også rig på kulturoplevelser, og overgås kun af Paris i antallet af museer og gallerier. Historieinteresserede kan besøge Cemenelum, en antik romersk by som i dag er et kvarter i Nice, hvor man kan se flere bygninger fra romertiden.

Karneval

Karnevalet i Nice er bygget op om to hovedbegivenheder; karnevalsoptoget og blomsterparaden. Her kan du opleve det flotte syn af 18 flåder designet med inspiration fra årets tema, hvilket blandt andet inkluderer store papmaché-figurer i alverdens farver, som ledsages af musikere og dansere fra hele verden. Ligeledes må du ikke gå glip af blomsterparaden, Promenade des Anglais, hvor flåderne er udsmykkede med enestående blomsterdekorationer og deltagere i flotte kostumer, som kaster blomster ud til publikum.

Udover selve festlighederne er karnevalet i Nice også en god mulighed for at opleve en ferie i Nice om vinteren med det milde klima, som gør det til en nydelse af give sig hen til den afslappede stil på Den Franske Riviera. Har du ikke nok i karnevalets program, finder du desuden et væld af andre kulturelle seværdigheder i Nice og naturligvis masser af muligheder for at udforske ægte fransk kultur og gastronomi.

Shoppeferie i Nice

Nice er en glimrende by at shoppe i. Hvis man bestemmer sig for at dagen skal gå med dette vil den gamle bydel samt Cours Saleya være et godt sted at starte. Stedet er kendt for sit utrolige blomster og frugt marked, samt sine mange små butikker som er sjove at gå at kigge i. Er man mere til mærketøj skal man tage til den “nye” bydel, hvor man finder alle de kendte mærker, samt store butikskæder.

Det ideelle tidspunkt at tage til Nice for at shoppe er januar og juli. I disse måneder starter noget man på fransk kalder soldes. Dette betyder udsalg og det løber i hele 6 uger af gangen. Udsalgsdatoerne ændres dog hvert år og er fastsat af den franske regering, så det kan være en fordel at gå på nettet og tjekke hvornår næste udsalg vil være før man tager afsted.

Maden og drikke

Restauranterne i Nice varierer fra de billige til michelin-restauranter som er oppe i det meget høje prisleje. Bor du i nærheden af centrum af Nicé eller ved den gamle bydel, vil der være et bredt udvalg af restauranter som alle er inden for gåafstand, og dette omfatter ikke de utallige fastfood restauranter, som ligger rundt omkring.

Hvis man ikke går på opdagelse men tager en af de mere kendte restauranter, vil det være en god ide at ringe dagen før eller om morgenen og bestille bord, da mange af de mere kendte restauranter er fyldte hver aften.

Udover restauranterne om aftenen er det et must at spise frokost på et af de mange utroligt dejlige cafeer, som ligger rundt omkring i byen. Hvis man har penge til det kan man også tage en dejlig frokost helt nede på stranden, da stort set hele strandområdet omkring strandpromenaden, er ejet af forskellige cafeer som udlejer liggestole og parasoller. Disse “cafeer” laver også dejlig mad og har super betjening, men er dog lidt dyrere end så mange andre steder. Vil man virkelig mærke man er på ferie kan dette varmt anbefales.

Flyforbindelser til Nice

Nice's internationale lufthavn, Aéroport International Nice-Côte d’Azur, som ligger i den vestlige ende af Nice har forbindelser til mange europæiske byer og også forbindelser til København med flere forskellige selskaber. Fra lufthavnen er der gode busforbindelser ind til bycentrum, ligesom der er mulighed for at arrangere billeje.

Hvis du ikke kan beslutte dig til, om du foretrækker en storbyferie nær bjergene eller nær havet i Sydfrankrig, er en rejse til Nice det perfekte kompromis. Nice er Den Franske Rivieras mest komplette destination med dens raffinerede blanding af kultur, sol, hav og shopping.

Fra det øjeblik du ankommer, vil du forstå, hvorfor det smukke lys, der præger dette sted på Den Franske Riviera, har tiltrukket så mange berømte kunstnere gennem tidernes løb. Udforsk den middelalderlige labyrint i byens gamle bydel, Vieux Nice, nyd en kop kaffe eller en drink i solskinnet på Cours Saleya eller tag på en shoppingtur i byens mange sofistikerede forretninger.

Nice blev først en del af Frankrig i 1860, og ligger så tæt på den italienske grænse, at du kan tage frem og tilbage mellem de to lande på en dagsudflugt. Resultatet af denne beliggenhed og historiske tilknytning til Italien er en spændende blanding af kulturelle tendenser, der blandt andet har tiltrukket kunstnere som Henri Matisse og Marc Chagall og som endnu i dag er synlig på byens kunstmuseer. 

Den smukke gamle bydel består af brostensbelagte gader, karakterfyldte caféer, chokoladebutikker og unikke, historiske huse. Kvarteret har knap nok ændret sig 1700-tallet og rummer masser af smukke torve og charmerende gader, foruden et travlt blomstermarked ved Cours Saleya, der er værd at opleve.

 

 

Hoteller i Nice

Populære hoteller i Nice

Frankrig, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Nice
7,9
Godt
1502 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 7 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Frankrig, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Nice
8,5
Meget godt
2298 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.7 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Frankrig, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Nice
9,1
Fabelagtigt
697 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 8 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi

Oplevelser og udflugter

Strande

Der er hele 25 offentlige og 15 private strande med en utrolig udsigt over Middelhavet i området omkring Nice. På de private strande kan du forvente en femstjernet behandling med tæpper, der fører til havet, private skabe, liggestole og cocktails efter behov.

Kultur

Matisse- og Chagall-museerne har begge store samlinger, der giver et spændende indblik i deres respektive kunstnere. I nærheden af den gamle by kan du opleve Museum for moderne kunst, dr blandt andet rummer værker af Andy Warhol, Roy Liechenstein og mange andre. Nices Museum for højere kunstarter har en enorm samling af europæisk kunst fra det 16. til det 20. århundrede. Byen er også hjemsted for Skt. Nikolajs Ortodokse Katedral, som er anerkendt som et nationalt monument i Frankrig.

Colline du Chateau

Colline du Chateau er i dag en bypark fuld af fyrretræer, parkområder og plaskende vandfald, der engang rummede et uigennemtrængeligt citadel, som blev revet ned af Louis XIV´s soldater i 1706. Du kan dog stadig forvente at finde masser af spor af stedets unikke historie; og udsigten over bugten og byen er vidunderlig.

Monaco

Vi anbefaler stærkt at springe på toget til Monaco mindst én gang på din ferie i Nice. Turen tager kun 13 minutter, men det er de smukkeste 13 minutter, du kan bruge på offentlig transport. Toget kører langs kysten hele vejen og sætter dig af i glamourøse Monte Carlo, hvor det vrimler med storslåede kasinoer, spektakulære yachter og supermodeller.

Alperne

Nice handler ikke kun om havet. Byen har en fantastisk beliggenhed ved foden af De franske Alper. Det kan anbefales at tage på en køretur ud af byen, indtil du når de snoede veje, der fører dig op i bakkerne omkring byen. Her kan du stoppe ved en hvilken som helst af de smukke små landsbyer, som præger dette område, og nyde en lækker sydfransk frokost, som regel ledsaget af en storslået udsigt.

Udforsk kysten

Hvis du kører mod øst fra Nice, når du hurtigt Italien, hvor San Remo byder dig velkommen med åbne arme. Hvis du kører mod vest, kan du nå både Antibes og Cannes på mindre end 45 minutter. Kystlinjen her er spektakulær med fantastiske bugter, sandstrande, klipper og snoede veje.

Begivenheder

Farverigt karneval i slutningen af februar: Hvert år forvandles Nice til én stor, smuk karnevalsparade i slutningen af februar, når over 1.000 artister fra hele verden forvandler byens årlige karneval til en fest, du ikke ønsker at gå glip af.

Julemarked i december: Fra begyndelsen af december bliver Place Massena i Nice forvandlet til et livligt vinter-eventyr med hytter, der sælger julegaver, en skøjtebane, hvor du kan afprøve dine skøjteevner og et stort hjul, hvorfra du kan beskue begivenhederne ovenfra.

Nice Jazz Festival i juli: Nices berømte musikfestival med fokus på jazz blev første gang afholdt i 1948 og vender tilbage hvert år i juli med koncerter af høj kvalitet og deltagelse af kendte musikere fra ind- og udland.

Transport

Bus/sporvogn: Nices bus- og sporvogns-netværk tilbyder en effektiv og pålidelig måde at komme rundt i byen på. Nogle af tjenesterne kører så sent som kl. 1 om natten.

Cykel: Nice har omkring 125 kilometer cykelsti, som byder på en både praktisk og miljøvenlig måde at komme rundt i byen på. Det er nemt at betale med kort på en af byens 175 cykelstationer med bycykler. Private udlejningscykler er også let tilgængelige.

Taxaer/biludlejning: Hvis du har travlt eller ikke vil bruge tid og energi på det lokale offentlige transportsystem, eller på at cykle rundt, kan du altid hoppe i en taxa, som er let tilgængelige og normalt pålidelige. 

Du kan også overveje at leje en bil, når du ankommer til Nice lufthavn, så du har den ultimative frihed til at komme rundt og udforske de omkringliggende områder, når det passer dig.

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her