Rejser til Gambia

Gambia er et lille land i den vestlige del af Afrika. Det er faktisk det mindste land i Afrika, men alligevel 50% større end Sjælland. Her er gode muligheder for sol og strand, naturoplevelser og meget andet. Mange vælger Gambia som alternativ til de Kanariske Øer, hvis rejsen skal gå sydpå i løbet af vinteren. 

Geografisk er Gambia et aflangt land, som til størstedelen følger Gambiaflodens udløb ud til Atlanterhavet. Gambia ligger helt indelukket i det meget større land Senegal, og her bor lidt over to millioner mennesker. 25% af alle indbyggere bor i hovedstaden Banjul.

Gambias historie som vi kender den er nogenlunde 1300 år gammel, det er her, at arabiske historieskrivere nævner området og folkene i området for første gang. Islam er også den dominerende religion i landet. Mange europæiske lande har været forbi for at kolonisere landet, både Portugal og Frankrig. Men i 1783 blev landet en engelsk koloni, og i 1888 blev Gambia endnu mere knyttet til The Commonwealth. 1965 blev Gambia til en selvstændig nation, men engelsk er stadig landets officielle sprog.

De fleste charterrejser vil tage dig til hovedstaden Banjul og feriebyerne vest for hovedstaden langs kysten.  Cape Point er den ferieby, som ligger tættest på Banjul. Stemningen er lokal og ikke på nogen måde eksklusiv, men du er tæt på Banjuls muligheder og shopping. Forvent forholdsvis simple hotelmuligheder.

Lidt længere vestpå findes flere fine strande og ferieområder: Kotu, Senegambia og Bijilo. Kotu och Bijilo er mere rolige, og i Koto ligger også golfbanen i Fajara tæt på. Senegambia tilbyder lidt mere folkeliv og natteliv, og her er et godt udvalg af barer, restauranter og natklubber. Mellem Senegambia og Bijilo ligger Bijilo Forest Park. Her kan du opleve flot natur, og nationalparken er også kendt for sine mange aber – og over 130 forskellige slags fuglearter.

De fleste tager til Gambia for at nyde sol og strand, men man kan også kombinere solferien i Gambia med en rundrejse for at se mere – ofte med afstikkere ind i Senegal, som er en «fransk» del af denne del af Afrika.

Hvem vil kunne lide at rejse til Gambia?

Gambia er for de fleste en destination man rejser til for at få sol og afslapning i løbet af vinteren, og det er et godt og måske lidt mere spændende rejsemål end f.eks de Kanariske Øer. Du får fine strande, og som turist vil du ikke mangle noget. Fine muligheder for udflugter og naturoplevelser. Det er børnevenligt, men forvent ikke badelande og de samme faciliteter som på Gran Canaria.

Hvornår skal man rejse til Gambia?

Temperaturen i Gambia er nogenlunde den samme hele året, og ligger mellem 25 og 30 grader. Juli til oktober er de måneder, hvor der falder mest regn, med august som den mest fugtige måned. Men selv om der falder regn, er det ikke oftest tale om langvarige perioder. Det kan sagtens regne om formiddagen, med skyfri himmel og fuld sol om eftermiddagen.

Hoteller i Gambia