Rejser til Kato Stalos

Det rolige feriested Kato Stalos er nærmest vokset sammen med landsbyen Agia Marina, men formår alligevel at være sin egen. Atmosfæren i landsbyen er afslappet, og stranden her er kendt for sin gode kvalitet og er udstyret med det blå EU flag. Får man lyst til en lille snack eller forfriskning ligger der en del tavernaer og restauranter rundt omkring i byen. I området kører også et mini tog, der har stop rundt omkring i det nærliggende område. Fra Kato Stalos er omkring 8 kilometer til Chania, som man let kommer til med bus eller taxi.

Kato Stalos er et roligt feriested, der nærmest er vokset sammen med landsbyen Agia Marina.

Langs hele den nordlige kystlinje fra Chania og vestover ligger de flotte feriesteder skulder ved skulder, og her finder du Kato Stalos.

Landsbyen har en afslappet og rolig atmosfære, og stranden er kendt for sin kvalitet og har det blå EU flag. Trænger du til en snack eller forfriskning finder du en del tavernaer og restauranter i og omkring byen.

Den tilstødende landsby, Pano Stalos, ligger omkring 1 km oppe i landet, ca. 150 meter højere end stranden. Pano Stalos er en traditionel græsk landsby omgivet af et smukt landskab.

I området kører et mini tog, som kan tage dig ud til steder i området, der virkelig er værd at studere nærmere. Togene er åbne og luftige, og en tur er oplagt på en varm sommerdag.

Der er 8 km til Chania, og det er enkelt at komme dertil med bus eller taxi.

Kato Stalos ligger omkring 7 km vest for Chania på Kretas nordvestlige kyst, der har en hel perlerække af øens mest populære badebyer. Den børnevenlige strand ved Kato Stalos strækker sig således helt ned til Agia Marina mod vest. De to byer er efterhånden næsten vokset sammen og har tilsammen alt det, der skal til for at du og familien kan få en vellykket og afslappende ferie.

Indbydende badestrand

EU's Blå Flag vajer over den indbydende, gyldne sandstrand ved Kato Stalos. Flaget tildeles kun til badestrande, der lever op til en række kriterier for blandt andet vandkvalitet og toiletfaciliteter. Det dejlige bløde sand og det klare vand er da også den ubetridte hovedattraktion for de fleste, som rejser til Kato Stalos. Her kan du nemt få det meste af ferien til at gå med blot at slænge dig på en liggestol under den varme middelhavssol kun afbrudt af forfriskende dukkerter. Skal der ske lidt mere tilbydes der normalt et bredt udvalg af vandsportsaktiviteter såsom havkajakker og vandcykler.

Der er et godt udvalg af restauranter og tavernaer i Kato Stalos enten oppe langs hovedvejen eller nede ved stranden , hvor du kan stifte bekendtskab med det velsmagende, traditionelle græske køkken og det til ganske rimelige priser. Går du en tur op til landsbyen Stalos, som ligger et par kilometer fra kysten, belønnes du med flotte udsigter og få en fornemmelse af det græske landliv. Inden turen går ned i gen, kan du få en forfriskning på byens lille bar eller på tavernaen.

Udflugter

Stranden ved Kato Stalos er næstne uimodståelige, men dog ikke det eneste, som du kan bruge ferien på. En rejse til Kato Stalos er således også en chance for at udforske nogle af Kretas mange spændende byer og naturområder. Det er naturligvis først og fremmest oplagt at tage en tur med bus eller taxi ind til Chania, øens næststørste by. Her er der både gode shoppingmuligheder, et rigt restaurantliv samt flere interessante seværdigheder.

Til de lidt længere dagsudflugter kan især en tur til den idylliske Elafonissi-strand på øens sydvestlige hjørne eller den spektakulære Samaria-kløft i De Hvide Bjerge.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Kato Stalos